[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: Silviu Man
Forum Index » Profile for Silviu Man » Messages posted by Silviu Man
Silviu Man wrote:Ca si in cazul lui Ioana, cred ca ar fi timpul sa schimbi numele topic-ului.
Poate ca "Flacara violet" s-ar potrivi bine ...

Pot face asta?
Pff, iarasi ma furnica nerabdarea. Abia astept sa vad cum se dezvolta plantutele frumos. Abia astept sa vad crevetii misunand prin moss
Si daca tot ii vorbeam Ioanei de neon, cred ca si eu trebuie sa schimb neonul. Curand...

Daca il rogi frumos pe tata Koala, poate iti indeplineste dorinta!
Ca si in cazul lui Ioana, cred ca ar fi timpul sa schimbi numele topic-ului.
Poate ca "Flacara violet" s-ar potrivi bine ...
Poti ramine aici, poate intra colegii care se pricep ... si care vad ca sunt mai ocupati in perioada asta a anului Sau poti deschide un topic la sectiunea cichlidae si postezi pe rind problemele.
alex.ivan wrote:stiu despre ce spui tu doar ca pana acum de cand ii am nu au facut asta niciodata!!!!

Pai aveai o suprasaturatie cu aer a apei si nu aveau nevoie. Insa ai si plante asa ca ... iti trebuie si CO2.
Ca deobicei, solutia este undeva la mijloc. Daca crezi ca nu e in regula, poti introduce aerarea la loc.
Pai sunt pesti labirint, asta le place sau simt nevoia sa faca. S-ar putea sa tinjeasca si dupa ceva plante plutitoare. Uite un articol interesant :
http://www.allaquariuminfo.com/2011/11/gourami-information-types-care-and.html
ADO wrote:Da e un acvariu cu 2 fete, si ma tin de jumatate de an sa ii fac un reset dar nu am avut timpul si rabdarea necesare, plus ca nu stiu ce sa pastrez si cum sa identific masculi femele etc.

Posteaza problemele una dupa alta, in ordinea urgentelor; sunt citiva colegi pasionati care sigur te ajuta.
Stii vorba ai, din batrini : "Cu rabdarea, treci marea!"
Da, sunt interesante. Am mai gasit citeva de aces gen. Acum, in putinul timp liber pe care il am, vreau sa ma documentez pe compozitia apei de
unde provin cele mai multe dintre plantele pe care le cultivam in acvarii (Lucian a avut o postare pertinenta la #139, ca sa intelegi la ce ma refer).

Compozitia chimica a apei si aluviunilor practic sugereaza cerintele specifice ale fiecarei plante. Daca reusesc sa documentez bine acest aspect,
elaborarea unui model matematic de tip liniar devine foarte simpla. Am un program de optimizare performant (la 6000 de euroi ar cam trebui sa fie )
si am cerut si suportul furnizorului care a reactionat extraordinar, cu un consilier foarte entuziasmat de proiect (ma rog, daca remodelarea softului
reuseste, au si ei cistigul lor). Am si suportul unuia dintre cei mai mari producatori de fertilizanti organici pentru plante de gradina si plantatii de tip vast,
gen gazon (si care raspunde de fertilizarea si intretinerea gazonului celor mai tari arene din ligile europene de fotbal, asta ca fapt divers) si care se gindeste
foarte serios la o investitie de 3-4 "buloane" de euro in Romania, asa ca mi-a captat toata atentia, mai ales ca asta ar insemna cam 200 de job-uri si o cifra
de afaceri de peste 500 de "buloane" de euroi pe an !!!

Insa, repet, am o problema mare cu timpul pentru ca trebuie sa inchid luna, anul, urmeaza executia bugetara, rapoarte, am citeva proiecte tip "product manager"
pentru niste produse bio, la care lucrez cu niste colegi belgieni si danezi, ... stii cum e, intii munca si apoi distractia! In plus, trebuie sa-mi schimb ochelarii

Insa sper sa reusesc pina prin martie-aprilie sa vin cu primele modele formulate in format Bestmix. Promit sa revin cit de curind posibil.
Am vazut filmuletul si am ajuns la urmatoarele concluzii :

+ Aranjamentul pietrelor. Sunt interesante, formeaza un punct focal, daca ignori pestii, evident.
+ Apa arata destul de curata si limpede. Nu stiu ce valori ai la NO2 sau NO3 dar probabil sunt OK.

- Epava! Nu are a face cu nici un acvariu, indiferent ca e cu cichlidae, plantat, ...
- Mare aglomeratie, mare. Pestii pot fi stresati. Eu as dona jumatate din ei. Nici nu stii la care sa te uiti, pe care sa-l admiri, ... se pierd in multime.

Probabil cei care sunt experimentati in acest gen de acvarii vad mai multe "+"-uri sau "-"-suri dar pe mine atita ma duce mintea. Cred are potential
dar "striga" dupa un reset. Oricum, e o realizare care poate fi imbunatatita, asta e sigur.

LE Sa inteleg ca e un acvariu cu doua fete. Asta e interesant si poate fi exploatat. Ar mai fi, asadar, un "+".
Ioana, cred ca a venit timpul sa schimbi numele topic-ului, ca deja incepe sa semene a jurnal ...
Eu, in 100 de litri, as face un "olandez". Daca nu mi-ar lucra alti "pitici" pe creier, cred ca acesta ori un Iwagumi, ar fi urmatorul proiect.
Numai ca trebuie ceva mai multa experienta si cu plantele si cu CO2 ... plus o tehnica mai buna. Totusi, daca ai si tu aceeasi "nebuneala"
ca multi alti colegi si te hotarasti la ceva de acest gen, te ajutam cu placere. O zi faina si tie!
Uite un articol succint dar care raspunde la citeva dintre intrebarile tale.
https://aquariuminfo.org/discus.html
alex.ivan wrote:ceva de genu
https://www.youtube.com/watch?v=W_WREfw7VsY

doar ca la 100 litri,sau 100 si ceva oricum,nu am buget si in primul rand loc,adica vroiam sa iau un filtru extern la maxim 300lei,ma gandesc ca imi face un prieten acvariul tot homemade.....vise vise si iar vise )))

Pai acela are peste 300 de litri. Daca bugetul te limiteaza la 100 de litri, cel mai bine este sa te gindesti la un nature scape, ceva plantat si cu pesti de talie mica, creveti, ...
Nu ma pricep la Discus dar stiu sigur ca un acvariu de 100 de litri e departe de cerintele lor. Vezi ca sunt citeva jurnale la sectiune Cichlidae unde sunt citiva colegi cu acvarii frumoase. Acolo sunt si multe comentarii tehnice. Sigur te ajuta ei.
Frumos!
O mica sugestie : nu ar fi mai bine daca ai grupa Ludwigia in dreapta, apropate de sorb? In timp s-ar face o tufa frumoasa acolo si ar masca si sorbul.
Eu as tunde firele mai scurt si le-as grupa la 2-3 cm intre ele.
Alex, acvariul arata foarte bine (mai ales ca e primul) si are potential. Pietrele fac toti banii pina cresc plantele, evident.
Daca imi permiti, as repeta sugestia legata de filtru care baga aer : eu cred ca ai suficienta valurire si nu ai nevoie de acel fuior de aer,
mai cu seama ca introduci CO2.
Arata foarte bine. Pune si o poza din fata.
M-am invrednicit sa fac un filmulet. Nu e de cea mai buna calitate dar sper sa fie suficient pina reusesc unul mai bun.

La multi ani.
Acvariul arata bine. Ai avut ceva pierderi la gazon?
Poate o Tripartita crescuta in spate si rasucita printre radacini (nu stiu ce nivel ai in spate).

Forum Index » Profile for Silviu Man » Messages posted by Silviu Man
Go to: