elis wrote:Pai asa era si in bazinul care l-a inspirat....
Aha, am inteles acum si m-am uitat mai atent in linkurile de mai sus. Ala imi pare ca are culoarea gri. Oricum sunt curios cum o sa arate cu lumina...cred ca da bine
Nu am citit intregul post al tau, dar si eu sunt incepator, am avut ceva pierderi din cauza unei prostii. Adica am cumparat si eu un filtru de ala ,care are filet de alama, adica CU.
Mi-a cam murit 90 la suta din display.
Scapa de filetul de alama, mie nu mi-a zis nimeni si acum macar nu-i las pe altii sa faca aceleasi greseli.
Te salut , Robert
Salut. Multumesc de sfaturi. Asa cum am mai zis si la momentul respectiv acel filtru nu va sta acolo sau daca va sta apa nu va avea contact cu el. El va fii un CO2 scrubber, acel carbon va fii inlocuit si pe acolo va trece doar aer.
Work in progress... A venit capacul din alucobond. Mai trebuie un pic mesterit dar una peste alta arata super bine. Zilele urmatoare am sa pun pe el ventilatoarele, reflectoarele si sa fac instalatia electrica.
Datorita faptului ca m-am impotmolit cu capacul din alucobond, adica persoana care trebuia sa il faca e ft ocupata ma vad nevoit sa trec la planul B adica sa il fac din komatex de 10mm, sa imi taie cineva materialul si eu sa il lipesc. Acum doua intrebari:
1. Cu ce lipesc komatexul?
2. Ce alte variante de material mai am?
Legat de colantul negru pot sa iti spun ca eu mi-am pus la bazinul meu de 100x55 colant insa trebuie sa fie un pic mai de calitate. Eu am avut de la ORACAL. L-am luat de la o firma care se ocupa de colantat autoturisme. E un pic mai scump ca la un magazin de bricolaj, dar pentru 10 ron in plus au mai multe variante. Si eu l-am pus cu apa si nu are nici o bula si nici o urma de albeata. E bine cand scoti apa sa folosesti o racleta din aia de spalat geamuri cu cauciuc in varf pentru ca se muleaza mult mai bine, si acopera o suprafata mai mare decat un card.
Am folosit si silicon negru la bucata de sticla din interiorul cutiei de overflow si pot sa spun ca aiesit bine, nu trebuie sa dai stratul gros, si se intinde bine cu un card.
Dupa ce imi pun toate acareturile la locul lor vad ce trebuie sa iasa din stand si pe unde si o sa pun si un spate la stand tot din PAL banuiesc...
Acum o alta intrebare cand ar trebui (si cand are relevanta) sa fac teste de apa. Mentionez ca, citez sotia "a inceput sa puta oribil"...la naiba eu nu simt nimic, poate ca sunt nesimtit...
koala wrote:Ei, vezi ca s-a rezolvat? ... te speriasesi degeaba!
- nu stiu ce intelegi tu prin pompa galagioasa... ele se aud asa, infundat... zgomotul e surd, ca un fel hmmmmm.
- inchide spatele dulapului, si monteaza un ventilator care sa scoata aerul dinauntru... nu vei mai auzi nimic.
- nu trebuie ca placa sa fie fixa, o poti prinde in magneti.
La cum suna pompa acum si daca acopar spatele nu cred ca se vor modifica multe. Ca sa ma fac inteles daca stau in pat in dormitor aud pompa care e in living....se aude in fundal in filmulet. era bine daca era un hmmmm doar ca se aude ca un aspirator...
Astept sa vina skimmerul si sa compar cu pompa de la el care va fii un DC 9000
Gata cu reglajul...in sfarsit! Am coborat la maxim cotul de full siphon, pe cel de open sipon l-am lasat la fel, am o diferenta de apa intre display si BA de aprox. 2-2,5cm care am inteles ca e optima, am si skimmare de suprafata , tot sistemul BA e "mut".
Ce ma supara acum, (ca de...daca terminam cu ceva incepem cu altceva) e zgomotul pompei de recirculare care e un pic cam mare. E drept nici nu am mai auzit si vazut alte pompe de capacitatea asta mergand ca sa fac o comparatie, si in plus spatele standului e deschis, poate si asta e o cauza. Am mai citit pe net si am inteles ca e cam cum ti-e norocul si cum le nimeresti, adica sunt unele super silentioase, unele mai galagioase si altele care dupa cateva zile de "rodaj" se mai lasa. Cu timpul mai vedem...
In alta ordine de idei apa parca e mai limpede ca duminica, dozez seachem stability in continuare, si daca sunt cuminte pana saptamana viitoare primesc de la Mos Craciun skimmerul si reactorul de biopellete