CristiC wrote:Daca nu ai lumina,nu.Ce ai pe pompele de valuri,praful acela sunt mai mult ca sigur diatome.Vor veni si algele cand dai drumul la lumina.
Tine cont ca ai bagat piatra uscata.Pana se va coloniza cu bacterii,ca sa sustina biologia,mai dureaza.De aceea eu ti-am sugerat sa adaugi bacterii.Tulpinile bacteriene (alea de care avem nevoie) intr-un acvariu marin, ar trebui improspatate permanent.Altfel, se ajunge rapid la o monocultura,si de obicei atunci apar problemele de ciano,etc.,astea din urma fiind niste oportunisti prin excelenta care surclaseaza prin eficienta celelalte tipuri.Cel putin eu asa vad lucrurile.
Spor !!
Ok. Spune-mi te rog concret ce si cat trebuie sau ar fii bine sa bag.
Mersi!
Pai in cazul asta mai stau ca nu am alta varianta...resursele sunt importante, indiferent de ce fel sunt ele asa ca nu sunt dispus la a arunca nici sare si nici apa decat doar in cazul in care situatia este absolut necesara. Oricum capacitatea mea de a prepara apa e de 100l/ schimb adica 25% din capacitatea totala a bazinului...
Alge nu am deloc poate si din cauza ca nu am inca lumina deloc, doar cea de la becurile din living. Ce se mai vede e pe pompele de valuri asa ca un praf. Probabil acolo e ceva dar nesemnificativ. Trebuia sa am???
Ok, nu ma gandeam ca e gata ciclarea dar parca nici la valorile astea nu ma asteptam...Poate dureaza mai mult de 4 saptamani cat am preconizat eu si din cauza ca nu am avut piatra vie.
Sa mai pun ceva bacterii, ajuta? Am pus in primele 7 zile 250 ml Seachem Stability...
Cat despre partea cu matrixul sunt convins ca e mai bine intr-un reactor dar sunt in jur de 8 litri si cred ca ar fii nevoie de un super teactor si nu mai vreau cel putin deocamdata alte pompe si alta sursa de galagie...
Nu m-am putut abtine si am facut in seara asta un test NO3 de la Aquilli. Rezultatul e in poza de mai jos...Tinand cont ca au trecut 21de zile de la inceputul ciclarii...nu stiu ce sa zic. Astept maine testul de la Salifert.
Mersi de raspunsuri, am priceput cum sta treaba cu mufele.
Acum o alta intrebare: am observat pe sacul de matrix ca s-a depus mizerie doar in partea stanga. E normal asa sau e posibil ca apa sa nu treaca prin intrega suprafata...?
Am o intrebare referitoare la folia auto-adeziva de la Dennerle. Intr-un clip de pe youtube, marca zooroyal, am vazut ca tipul lipea folia pur si simplu. Oare nu e mai bine sa folosesc un "fas" pentru geamuri cand o lipesc? Sau e o folie mai cu mot si nu trebuie?
Parerea mea e ca e mult mai bine cu un fas cu apa sau orice lichid si asta sa fie dat din abundenta. In felul asta nu numai ca exista sanse mici sa ramai cu bule dar te poti si juca si misca stanga-drapta folia. Daca pui fara apa trebuie sa o pozitionezi din prima foarte bine. Eu la mine prima data am incercat fara apa si nu mi-a iesit....cu apa se simplifica datele problemei.
Sebastian Costin wrote:Pana sa se lanseze trebuie sa incropesc lampa, oare pentru 16 leduri de 3W o fi suficient un radiator de aluminiu pe 10x10cm cu un ventilator de 9 cm deasupra?
Eu nu stiu sa iti spun exact dar pot sa iti spun experienta mea de la acvariul de ciclide unde am avut 11 leduri de 3W pe un profil U de aluminiu de 150cmx2cm fara nici un alt ventilator si profilul abia se incalzea putin...
Sebastian Costin wrote:Frumos proiect si frumoasa evolutie, te felicit.
Cat despre no3 ...eu zic ca o sa-l gasesti undeva in 10ppm
Mersi fain, mai sunt inca multe de facut...lumina, ventilatoarele, CO2 scrubber,recipientul care colecteaza murdaria de la skimmer, si dupa ce reusesc sa inghesui toate astea in stand trebuie neaparat sa acopar spatele standului si sa mai diminuez din zgomotul facut de toate acareturile astea, eu nefiind obisnuit cu nici un fel de zgomot...asta o sa fie urmatoarea mea provocare
Cat despre NO3 o sa vad luni, oricum pana dupa 5 ianuarie nu o sa fac nimic si echipa CUC probabil o sa ajunga in bazin in jurul datei de 10 ianuarie.
In primul rand vreau sa ii mai multumesc inca o data lui Dragos pentru tot sprijinul acordat la realizarea acestui bazin incepand din luna iunie cand totul era doar un proiect pe hartie si pana azi
In rest am completat cantitatea de pelleti pana la 200ml, debitul pompei reactorului este la 1000l/h si am mai micsorat debitul din robinet. In ceea ce priveste skimmerul el merge de aproximativ 48h, debitul pompei este de 6300l/h. Cam asa se prezinta lucrurile acum, luni dupa ce primesc testul de NO3 de la Salifert o sa fac un nou rand de teste sa vad cum stau la 22 de zile de la inceputul ciclarii