[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: narcis
Forum Index » Profile for narcis » Messages posted by narcis
Vand test sera NO3, 3x15ml/0,5fl.oz. nou, neinceput. Data expirarii este sept. 2013. Pret vanzare fara transport , 20 lei. Tel 0729 964 418 Narcis.
Ce se mai intampla prin bazinul matale, nu ne mai dai si noua un amanunt, ceva,o picanterie, ne lasi asa cu ochii in soare.
Pietricelele acelea ar fi bine sa fi mai mici decat boaba de orez, poate ca spartura de orez. Daca sunt mai mari, se strange mizeria in el, este greu de curatat, greu la plantat, numai dezavantaje. Iti spun asta din proprie experienta, nu as mai pune pietris mai mare de 3 mm , maxim.
@floroiu82. Avantajele folosiri in apa dulce sunt ca au grija de chimia apei, sunt ca niste bureti, ca sa ma exprim mai plastic, care la un moment dat se umple si tre aruncati. Cat despre dezavantaje, trebuiesc schimbati des, pot provaova boli pestilor, fertilizarea nu isi mai are rostul....sunt mult mai multe dezavantaje daca il folosesti decat daca il tii doar pentru tratamente sau deloc.
Ok, pe viitor incercati un chimb saptamanal mai mare, cam jumatate din volumul net, datorita faptului ca aveti cam multi pesti. De asemenea va recomand sa cumparati un aspirator de substrat, cu un debit nu foarte mare, pentru ca bazinul este micut, sa aspirati mizeria de pe substrat. Filtrul ar trebui sa contina macar 2 medii de filtrare, sa le spalati pe rand, insa daca este doar unul, incercati sa il clatiti usor in apa scoasa din bazin, daca scade debitul. Lumina este bine sa nu ,earga forte mult, altfel va umpleti si de alge, plus ca veti stresa si pestii.
L.E acum am vazut ca mai aveti doar 4platy adulti, insa raman la parerea ca un schimb de apa saptamanal ar fi bine sa-l faceti cam 40-50% macar pana se mai stabiliseaza, apoi imerge si mai mic, dar nu sub 25-30%.
La momentul asta, puteti face cateva schimburi de apa, unul mai mare, sa zicem 50% si sa continuati cu schimburi mai mici cateva zile, cam de 10%. Daca vreti si aveti si posibilitatea puteti sa cumparati si niste teste de apa, daca nu incercati cu schimburile de apa.
Da, plantele deja sunt puse, astept sa creasca si sa se indeseasca, numai sa nu mai creasca mult criptocorinele alea si sa umbreasca, si asa le-am tuns radical,cat m-a lasat sufletul.
Sper si eu sa am ceva ce-mi lipseste (aprobarea) ca sa dau drumul la un bazin ca al tau, altfel am cam strans ce imi trebue, doar bazinul si mobilierul mai trebuiesc facute.
Plantele s-au dat, o sa revin cu alt pachet.
Buna. Schimburi insuficiente de apa saptamanal, prea mare lunar. Prea multa lumina, tre sa doarma si ei, lasa-le maxim 10 ore lumina aprinsa. Banuiesc ca si la capitolul curatenie nu stati excelent, adica aspirat substart....etc; filtru aveti? de care, il scoateti din priza si pe el, cum il spalati?
Incercati sa cititi ceva mai mult , aici pe forum aveti suficienta informatie. Incercati si regulamentul forumului sa-l cititi, in rest daca dati mai multe detalii poate ne mai putem exprima o opinie. Eventual incercati sa puneti si o poza.
Cateva poze de azi
image

Uploaded with ImageShack.us
image

image

L.E. Am eliminat filtrul ala intern, imi statea ca un ghimpe in coasta, a stat cam 2 saptamani.
Felicitari, sa-ti traiasca si sa fie sanatoase.
Lumina ai destula, poti baga linistit, iar despre ingrijire este simpla. Incerca si nu vei regreta.
Ma interesa si parerea ta despre substratul care il folosesti, am si eu vreo 8 kg si nu stiu ce sa fac pentru un viitor setup.

Superb acvariul, verde, ingrijit, linistit
Tot asteptam si noi ceva vesti si de aici, insa se pare ca saratura nu ne lasa. Vedem noi acolo pe camera ceva, dar nu se compara cu niste poze, plus ca la un moment incercai ceva prin steril, vrem si noi amanunte.
Sunt acvariile tale, poti face cum crezi tu, cum iti place. Noi iti vom da ceva sfaturi sa mai indrepti din ce ai tu acolo, insa doar tu decizi.
La capitolul pesti, nu stiu ce sa-ti zic, pastrezi ce-ti pace, insa caraii vor distruge plantele mai tarziu,poate mai gusta si cate un pestisor, fac multa mizerie si iti va fi greu la curatenie. Sanitarii sunt ok, gupi la fel, neonii trebuiesc mai multi, le place in grup, moly iar nu deranjeaza, beta nu are treaba pe acolo.
Oxigenarea aia, este buna pentru pestii tai, mai putin pentru beta care vrea o apa linistita, insa pentru plante nu este bine. Scoate co2 din apa, chiar daca vei face aditie de co2.
Pe forum ai destula informatie, doar sa vrei sa citesti, deci spor la citit .
Ce plante ai, ce lumina, fertilizezi....da mai multe detalii.
Nu in ultimul rand, citeste si regulamentul forumului. O zi buna, Narcis.
Niste teste la apa, poate ceva nu le place pestilor tai. Daca nu ai avea oxigen suficien, s-ar ridica si melcii la suprafata.
Inceputul a fost facut, deci spor la treba si de acum inainte. Destul de mare distanta aia pana la apa, nu stiu cat este de bine, insa cu siguranta iti vor spune plantele, in special covorul de hc daca le convine sau nu.
Cat despre a incepe sau nu fertilizarea macro, nu stiu ce produse o sa folosesti, dar daca tie ti se pare ca plantele au carente vizibile, eu as incepe o mica(sub doza recomandata) aditie de acum.
Salut. Acum am vazut noul bazin, promite. Daca vrei sa pastrezi alte plante decat in celelalte, este ok, altfel ar cam trebui sa renunti la valisneria si la echinodorus, iar daca au fertilizare si co2....sa te tii nene. Asteptam sa vedem cum se dezvolta, insa parca si eu as modifica pozitia lemnelor.
Poti sa controlezi sa vezi ce iti da priza, astfel te vei lamuri, iti trebuie un aparat de masura.
Bine ai venit.

Forum Index » Profile for narcis » Messages posted by narcis
Go to: