[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: narcis
Forum Index » Profile for narcis » Messages posted by narcis
Sa-ti traiasca, pare ca nu ii baga salarii in seama. Misto si muschiul ala negru de pe crenguta aia din prim plan, faci cultura sau experiment cu el?
Salut. Ai cumva si ceva bba pe acolo? Daca pun gura pe bba, e super . Sa ne tii la curent.
E ok purigenul, un polimer. Acelasi lucru il face si rasina, seamana cu polimerii la aspect, doar ca le regenerezi in sare. Iar pretul este mult mai mic.
În locul carbunelui pui material filtrant biologic-siporax, matrix, eheim substrate pro, etc.
Ai spalat carbunele ala inainte, bine? Daca nu, e posibil ce e negru sa fie de la el. Algele apar in timp, nu se dezvolta asa usor. Culoarea negra de pe plante, poate fi de la faptul ca nu le place apa ta. Niste teste colorimetrice ar fi de ajutor, sa vezi cam ce valori ai la apa. Culoarea de pe pietre este data la fel, de chimia apei. Spor.
Pune-i o grota, va sta mai mult pe langa ea sau in ea. Ai 2 ancistrus albino voalat si 1 clasic. Daca e matur, clasicul este fata. Ceilalti 2 sunt inca mici. In general nu au treaba cu plantele.
Daca renunti la scalari, ai de unde sa alegi. Gurami ciocolate sunt o splendoare, ii poti asocia cu nannostomus equi, red, sau alte specii de nano fish. Poti cauta ceva Rice fish, gen woworae sau ce culoare vrei. Corry sunt o alegere buna, ceva ancistrusi deasemenea. Spor.
Arata bine acvariul. Cam mare echinodorusul pentru spatiul acela. Tija, daca o tineai sub apa, faceai niste plante frumoase??.
E ceva schimbare, e mai liber acum. Cu bba'ul ce ai facut, e la moda azi??????.
@Dan. Dennerle Scapers sunt chiar ce trebuie. Capacitate, nu se aud, mentenata usoara. Eu am 3, au înlocuit oase filtosmart, tocmai pentru ca ma enerva ca trageau aer cand iti era lumea mai draga. E ok si tidal, eu il folosesc pentru ca e usor de inlocuit purity, purigen sau alte rasini, dar face si o usoara oxigenare si o mic? skimare.
Salut. Sunt cateva aspecte de punctat. Fertilizantii sunt safe pentru creveti. Nu o spun doar eu, o spune si Chris Lukhaup, Oliver, etc. Co2, nu este nici el o problema, mai ales pentru specii care traiesc intr-o apa cu ph mai mic. Albinute, neocaridine, n-au nici o treaba. Cresc neocaridine in bazin cu co2 de peste 10 ani, fara probleme, inainte am avut caridine.
Referitor la soil, e conceput pentru a reduce gh/kh, va face asta pana se va consuma. Sunt destule tipuri de soil pentru caridine, ai de unde alege.
Pentru un start bun, in functie de tipul de crevete ales si de substrat (inert sau soil) se asteapta cam 2 luni pentru o colonizare buna, alge verzi pe geamuri. Biofilmul poate fi ajutat, bacter AE de la garden chiar asta face. Se mai folosesc minerale, mironekuton pudra sub substrat la startare. Toate astea, pentru bazine cu creveti mai pretentiosi. Temperatura iar este un lucru important de care ar fi bine sa se tina cont.

Nasol cu filtrele astea cand nu le dai de cap. E posibil sa fi avut o fisura mica si sa nu o vezi. Eu mai incerc sa tai furtunele putin la capete, drept. Pun putina banda de teflon, pentru o ermetizare mai buna si sa fiu sigur ca nu pe acolo trage aer.
Vad ca ai renuntat la tonine, sau le vrei mai tarziu?
Ma bucur sa aud ca Bogdan are inca oarece lighioane.
Sunt hrana, se dezvolta bacterii pe suprafata lor cu care se hranesc crevetii. Nu iti face griji, nu mor crevetii de foame, gasesc ei o sursa de hrana. La orice crevete, o sursa de hrana e indicat sa fie bogata in proteina, puii sa aiba si ei ceva hrana dedicata-depinde mult de populatia bazinului si o stabilitate in parametrii apei. Spor.
.
Poti alege ce vrei, daca vrei neaparat sa le dai mancare. Eu le dau de toate, CSF Power protein, glas garten-toata gama, shirakura ebi dama, wafer mix de la tetra, dennerle crusta gran, yummy gum, etc. Le mai pun minerale lichide de la dennerle, mironekuton, crusta mineral si alte prafuri de la CSF. Mai sunt, dar ma opresc aici.
Poate gasesti axelrodia riesei ruby tetra, au un stil de înot diferit. Sau espei. Cat despre corry aia, sunt enervant de mici, am si eu dar nu ii vad.
Poti sa o tii cat vrei. Eu am la un bazin una care merge de 3 ani permanent. Bazinul e plantat, are pesti, creveti si bineinteles melci. Nu fertilizez acolo, am doar bucephalandre, anubias, moss si microsorum. Cam mare tds`ul, tine-te de schimburile de apa.
Grea tema. Eu ma ghidez sa nu depasesc un drop de ph mai mare de 1.5. În general, merg pe 1.2. Dar nu folosesc controler de ph, iar aditia e doar ziua. La bazinele mici, de ex la 10 litrii, merg pe recomandarea producatorului - 3 bule/minut.
Lampa este foarte ok, vei merge cu ea probabil pe la un 50-60%. Poti creste cam orice cu ea.
Ai inceput bine, spor la schimburile de apa??.

Forum Index » Profile for narcis » Messages posted by narcis
Go to: