[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: narcis
Forum Index » Profile for narcis » Messages posted by narcis
Message
Pacat de pesti, probabil ceva intestinal. Daca nu i ai avut carantinati, e bine sa urmaresti evolutia celorlalti, sa nu ai surprize.
Mie nu mi au iesit decat clasici si am ceva generatii de pui.
Poate daca ai timp, citeste cap coada ce scrie pe aici si vei fi lamurit. Spor la studiu. https://aquariumscience.org/
Cred ca te referi la biofilm. Un skimer de suprafata rezolva problema, poate rezolvi si cu o filtrare mai buna sau cu aditie de bacterii. Incearca si ceva plante de suprafata poate te ajuta sa mai consume.
Nu arata rau in poza, depinde cum este in realitate. Interesante cerinte pentru un anubias, asteptam review cand consideri tu ca este cazul. Pretul e putin cam maricel.
Se mai intampla, asa e cu pesticii. Doar sa ai in vedere sa ii observi o perioada.
Ce e în potul acela, gazon?
Stai linistit, oricum dupa tratament o sa bagi carbune activ sa elimini resturile de medicament, iar o perioada o sa tot schimbi la apa. Chiar daca se decicleaza par?ial, nu vei avea probleme atata timp cat te tii de schimburile de apa. Aditia de bacterii e binevenita, iti poti face obisnuinta. Sa nu amesteci alt tratament acum, chiar daca ai impresia ca are efectul dorit.
Poate e cazul sa cureti canistra, furtunele, prefiltru daca ai. Sunt multi pesti, fac multa mizerie. Eu le fac la 2 zile curat la tetrazone cat aspir o galeata de 20 litrii. La saptamana, curatenie ca la spital, schimb cata apa e nevoie, aspir aproape tot.
Ai incercat sa identifici boala? Mie mi se pare ca ar fi si o rana deschisa acolo. Clar as muta pestele in alt vas, cu tot cu termometru, in apa curata. Daca nu ai folosit carbune activ sa elimini resturile de medicament, ar fi indicat sa o faci. Lasa filtrul sa mearga in acvariu, curatenie, schimb de apa 50% dupa folosirea carbunelui si bacterii.
Scoate anubiasii cu totul, lemne si pietre, ce mai ai tu pe acolo. Le faci o baie scurta, maxim 2secunde in spirt nediluat, apoi le clatesti repede la chiuveta si le bagi intr-o galeata cu apa proaspata. Intre timp, bazinul se aspira temeinic, se sterg geamurile, se curata filtrele. Bagi la loc plantele si decorul, completezi bazinul cu apa, faci aditie de bacterii. Ar fi bine sa faci o aditie mai lunga de bacterii, iti alegi ce firma vrei, Easy life, jbl, seacem, prodibio fiole, prodac... Bineinteles ca si lumina are rolul ei, dar nu stiu ce si cum ai tu.
Citeste ciclul azotului cu atentie. Neavand bacterii, nu are cine sa transforme amoniacul in nitriti, iar mai apoi in nitrati. Vor aparea pe rand, prima data no2, apoi NO3. Cand se stabilizeaza NO3, valoarea no2 e 0, ai terminat cu ciclarea.
Cory nu sunt ok pentru ciclare, ca de altfel toti pestii sunt sensibili.
Am vazut, acela este un mini reactor, datorita faptului ca volumul acvariului este mai mare, probabil necesita o cantitate mai mare de co2 si ajuta la dizolvare. La bazinul tau, unul relativ mic, cred ca e suficient un difuzor.
Poti face curatenie mai des si mai atent. Ai acolo vreo 3 tipuri de alge, bba, gsa, cred ca ai si diatome.
Poate fi columnaris. Intra pe jbl hospital si incearca sa identifici. Eu as incerca baia cu sare, apoi l as lasa in apa curata,cu schimburi dese. Toate tratamentele astea i au scazut imunitatea, e posibil sa nu mai reziste mult. Temperatura sa fie una potrivita pentru betta.
Salut. De ce nu ai ales feropol ?i feropol 24, daca ai ales macro de la jbl?
Reactorul acela, micsoreaza bula pe masura ce trece prin serpentina, pana la diluare. Nu vad cum l ai monta in afara bazinului. O varianta eleganta e un difuzor ceramic, de calitate, sunt modele chiar si cu o mica serpentina ca la Taifun.
Cu siguranta, le trebuie tratament. Parca jbl ektol fluid, mai era de la sera Baktopur, au si alti producatori medicamente pentru finrot. Aceste tratamente e bine sa le faci in alt bazin, steril, deoarece decicleaza. E suficienta o pompa de aer pentru bazinul steril. Se mai pot face bai de scurta durata cu sare, verde de malachit sau albastru de metil. Dar pe viitor e bine sa iei în calcul o filtrare mai buna si o mentenanta mai temeinica.
Cam liniste pe aici. Au crescut ancistrusii aceia?
In dreapta ai un anubias. Acela nu se ingroapa, se pune pe un lemn, piatra. Partea mai groasa, pe care cresc frunzele si radacinile se numeste rizom, nu trebuie ingropat ca putrezeste si moare planta.
Salut Ioana si bine ai venit pe forum. Pentru inceput, fa schimburi dese de apa, ca sa scazi valorile alea. Cauta sa deschizi un topic doar al tau, cum ti-a sugerat colegul.
@ionionut. Trecand peste bascalia ieftina, nu cred ca e frumos din partea ta sa iei in deradere realizarile unor colegi, sfaturile si experienta lor. O zi frumoasa!
 
Forum Index » Profile for narcis » Messages posted by narcis
Go to:   
Powered by JForum 2.3.4 © 2012 JForum Team • Maintained by Andowson.com