[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: narcis
Forum Index » Profile for narcis » Messages posted by narcis
Nu iti functioneaza electrovalva. In mod normal, cand nu are tensiune trebuie sa inchida. Nu este normal sa inchida doar cand o scoti tu din priza.
Nu stiu la o asemenea cantitate de apa cat de repede sau la ce valori poti scadea co2, insa dupa schimbul mare de apa, banuiesc, ca co2 a fost mai repede asimilat si in cantitati mai mari, asta in conditiile unui kh scazut.
Daca ai facut schimburi masive de apa si nu ai spalat filtrul, nu s-a deciclat total, sper. Mai bine reset total si ciclare normala. Dar este si posibilitatea sa incerci sa continui asanu ai vietuitoare deci nu te deranjeaza o partiala deciclare. Problema la tine ar fi algele si ce ai mai bagat in apa. Eu personal as da reset. Cu stima, Narcis.
Salut. Mai ionut, vezi ca este rubrica speciala de vanzari, incearca sa citesti si tu regulamentul forumului, in rest bine ai venit.
La 30cm coloana de apa este suficient t8. Insa ca sa mearga cat de cat, ti-ar trebui macar 50, 60w lumina. O lta problema la tine este substratul inert, poti incerca sa bagi in el ceva sticsuri fertilizante.
reducere pret sambata si duminica 20 lei.
Putin probabil.
Salut. Eficient. Da detalii legatde de volum, lumina, fertilizare, aditie co2, pesti, harana etc si incercam sa te sfatuim. Un prim pas ar fi schimburile dese de apa, restul dupa detalii.
Am asteptat sa nu fiu primul. Intradevar, in prima varianta arata cu mult mai bine, acum parca-i lipseste "femeia "(daca nu este cu suparare).
Si ce este anormal in asta? Femelele de gupi fata lunar, chiar in lipsa masculilor pot sa aiba 4,5 randuri de pui, dar tu ai si masculi.
Bine de stiut, cu siguranta nu vei vedea nici un ban. Poate pe viitor nu va mai putea pacali si pe altii. Insa plata in avans este o buna modalitate de a te feri de astfel de hoti. Nu esti nici primul, nici ultimul, sunt multi care profita de bunatatea si bunul simt al oamenilor.
Poate un moderator ar trebui sa intervina intr-un fel sau altul, referitor la cazul de fata.
Se vand plantele din imagine, pret 25 lei. La cerere, mai pot adauga. Contact telefonic 0729964418 Narcis.
Arata foarte bine proiectul, era de asteptat. O singura rugaminte, ca sa inteleaga si cei mai neavizati, numerotate piesele din mentenanta daca se poate si care este circuitul concret, eventual o poza din alta pozitie cu robinetii.
Am vazut si sfatul colegului, daca este cum zice el, mossul se inlocuieste repede. Acum problema ta, dupa cum ti-ai dat seama, vine din alta parte. Eu as incerca sa inlocuiesc mossul, as continua fertilizarea cu schimb de apa 50,60%/saptamanal si as urmari chimia apei. Asa iti vei da seama ce se intampla, daca ai un producator de nh4 si ce se intampla dupa phosphate remover, care vor fi valorile fosfatilor. Un bun consumator de fosfati stiu ca este si anubiasul, dar nu face minuni.
In cazul in care constati(sper sa nu fie cazul) ca bonsaiul este buba, cel mai simplu ar fi un reset total. Nu iti trebuie mult substrat fertil, bazinul fiind mic nu va dura mult. Tii in functie filtrul, sa nu-l deciclezi cat faci tu aranjamentele, asa vei avea doar o deciclare partiala, plus ca ai acvariul mare care te ajuta cu ce mai ai nevoie.
Am folosit si eu la inceput si 5in1, si 6in in parlel, pentru comparatie(deci stiu ce masoara). Cere parerea unei fete, disting mai bine nuantele decat barbatii. Fa un test dupa o saptamana, sa vezi ce valori ai, dar controleaza permanent sa nu ai surprize neplacute. Asa, cu schimburi la 2,3 zile, ciclarea dureaza mult mai mult.
In mod ideal, pentru a elimina acest tip de alga, ar trebui sa ai un sistem care sa ajute plantele sa se hraneasca si sa consume aproape tot, adica co2 adaugat intr-o cantitate optima, ceva care sa consume fostaftii (acetsta alga apare in prezenta fosfatilor), phosphate remover, sa tii la 0 no2, no3, nh4. Alga consuma ca si sursa de azot nh4, dar si no2, insa este capabila si de a transforma no3 in no2, ca sa aiba cu ce se hrani.
Plantele care consuma mult si repede te vor ajuta, poti incerca si ceva pistia la suprafata
Apa de osmoza nu am folosit, nu pot sa te sfatuiesc, sunt mai multe variabile, sa nu produci vreun dezechilibru mai mare (ma gandesc la o scadere drastica a duritatii, ph'ul care trebuie controlat si restul de minerale care se elimina prin aceasta metoda).
Salut. Nu am experienta cu aceasta alga, dar cred ca as putea sa-ti dau cateva sfaturi utile. In primul rand, ti-ar trebui o filtrare mai buna, testele tale arata no2 si no3>0, posibil si ceva nh3/nh4. In al 2-lea rand, sa te asiguri ca apa de schimb nu contine amoniac, no2, fosfati. Aceasta alga se dezvolta in prezenta no2, no3 amoniac si fosfati, astea sunt sursele principale de hrana ale acestei alge. Daca vei face teste de fosfati, chiar te rog sa ne zici si noua rezultatele. Ca sa ajuti la eliminarea ei cat mai rapida, o oxigenare puternica a apei te va ajuta. In consecinta, eu cred ca daca vei aduce la 0 no2, no3, nh4 si fosfatii, vei vedea curand rezultate. Bineinteles ca si schimbul de apa fara no2, no3, nha3/nh4 si fosfati te va ajuta mult. Cauta sa reduci o perioada si intensitatea luminii daca poti.
Nu, nu este in regula. Nu am stat sa citesc tot, dar pot sa-ti spun ca inca nu s-a terminat ciclarea, insa testele acelea 6in 1 nu sunt tocmai precise. Atata timp cat ai amoniac in acvariu, sigur nu este in regula, mai ales la doar 2 zile dupa schimbul de apa. Ar trebui sa faci teste inainte de schimbul de apa, sa vazi cum stai.

In nici un caz discusi, nu au loc nici sa respire. Sfaturile bineinteles ca sunt bine venite, dar incearca si tu sa citesti oarece. Nisipul ala fin nu are ce cauta in acvariile plantate, un grup de 7 neoni si cu 3,4 sanitari maxim daca vrei speciile astea 2. Daca vrei plante, vrei si substrat fertil, apoi si lumuna pt plante, apoi micro, macro, co2 s.a.m.d. Bineinteles ca nu de la inceput, dar mai bine ai mai citi inainte sa continui.
L.E. Am vazut si ce acvariu ai, lumina insuficienta, doar 11w. Filtrul Biobox1 care il ai tu, are si un compartiment cu carbune, pe care te sfatuiesc sa nu-l desfaci, nu il folosi deocamdata, nu ai nevoie de el. Poti sa pui alt material filtrant in locul lui, ceva pentru filtrarea biologica.
1. Pentru marin ai nevoi multiple, nu doar un filtru.
2. Poti lua ceva, daca poti.
Sfatul meu este sa incerci sa studiezi putin mai mult, noi iti raspundem punctual la cateva nedumeriri ale tale, insa problema este mult mai complexa.
Mda, nu prea te exprimi coerent, greu sa inteleg cam ce vrei tu sa zici ("Din ce mi-a spus respectivul acvarist foloseste dupla ground ca substrat iar fertilizant in el nu pune pentru ca tunde plantele f. des si replanteaza varfurile. Daca ar fi avut fertilizant in substrat il facea praf demult."). Pe cine facea praf? Sau nu are substrat fertil, dar nici nu fertilizeaza, in schimb are un acvariu de top? Greu de crezut, mai ales ca face aditie de co2. Parerea mea este ca nu iti spune tot, sau tu nu intelegi.
Cat despre relatia dintre co2, kh,ph este foarte simpla. Cel mai usor, ca sa intelegi, este ca la un nivel al kh mai mare, pentru a scadea ph'ul iti trebuie o cantitate mai mare de co2. Asta nu inseamna ca acel co2 nu se dizolva in apa, ca acel kh este un stoper si nu se mai dizolva co2, doar ca pentru a scadea ph'ul la un kh mare trebuie si o cantitate mare de co2.
In alta ordine, cred ca ai gresit cand ai incercat sa ridici kh, doar pentru a baga mai mult co2,datorita faptului ca nu ai inteles aceasta corelare co2/kh/ph.
Cat despre metoda fertilizarii prin filtru de substrat, ma abtin pentru ca nu am folosit-o, am citit pareri si pro si contra, insa parerea mea ca la un acvariu plantat substratul fertil este de baza.
Cat despre lumini, tuburil se inlocuiesc la aproximativ 6 luni cele t8, la 1 an t5. Acum ca ele lumineaza, ca se ard dupa 5-10 ani nu inseamna ca mai ofera ce ofereau in primele luni.
Despre curatenie nu mai zic multe, doar ca ar fi normal sa faci niste schimburi mai mari de apa saptamanal, sa incerci sa schimbi calitatea apei, sigur la tine dupa schimbul de apa plantele se simt ceva mai bine, poate chiar mai oxigeneaza si ele putin.
Despre plante, ti-au zis colegii, ti-a explicat si dragos, exemplul toninelor care vor si ele un kh scazut, undeva la 2-3. In consecinta este posibil ca in momentul in care vei inbunatati conditiile de fotosinteza, veai vedea ca dor unele din pantele tale iti vor oferi ceea ce iti doresti.

Forum Index » Profile for narcis » Messages posted by narcis
Go to: