[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: Humbert
Forum Index » Profile for Humbert » Messages posted by Humbert
pai cum sa schimbi materialul de filtrare biologica?! este exact ce NU trebuie sa faci, pentru ca ai nevoie de toate bacteriile alea care si-au facut cuib in el. daca-l schimbi, zero bacterii pana se formeza altele, deci acvariu neciclat, deci probleme de genul pesti morti.
curata-l daca tii neaparat, dar de schimbat in niciun caz.
sau, varianta cea mai probabila, sta ascuns in substrat pe timpul zilei.
fa o proba: ia o lanterna si uita-te in acvariu la 12 noaptea.
pai si eu am aditie de co2 si ph = 6.65. cred ca depinde si de care melci melci ai.
aia planorbis nu ma deranjeaza asa tare, desi dupa ce fac poza la acvariu observ ca pe fundal se vad niste melci care fac sa para ca e ceva murdar acolo.
insa astia de substrat (melanoides tuberculata) m-au rupt. am avut asta vara o invazie puternica, poate de la caldura, in sensul ca misunau cu zecile pe substrat, chiar si ziua.
eu nu am cum sa reduc mancarea, ca am avut si am scalari (acum am pui) care vreau sa creasca, nu sa flamanzeasca pentru ca am eu melci.
dupa ce am luat asasini s-a vazut reducere, insa acum la fiecare schimb de apa trebuie sa curat substratul de cochilii goale, ca altfel imi strica feng-shui-ul la gazon.
pai exact asta am facut si eu, am luat melci asasini.
si de asta ziceam: nu mai bine previi decat sa mai cumperi dupa aia niste melci care sa-i manance pe astia?
daca-i scoti sau nu este alegerea ta, insa trebuie sa stii ca se vor inmulti. adica nu vei avea "1 melcisor" pentru mult timp, e posibil sa ai 100 de melcisori peste 2 luni )
si dupa ce ai 100 de melci in acvariu, nu vei mai scapa niciodata de ei, tot ce poti sa faci e sa eviti sa ai 1000

acum sigur ca depinde de cat de multa mancare ai in exces, dar din experienta mea este greu sa tii melcii sub control.

eu la acvariul meu ma lupt cu melcii de 9 luni.
vezi ca 100cm inaltime pentru stand e prea mult
inaltimea standului se calculeaza f simplu: masori cati cm sunt de la podea pana la axila ta ) stiu ca pare ciudat, dar motivul e ca va trebui sa poti sa umbli in acvariu. daca tii neaparat, poti sa stai pe varfuri, dar sa stii ca asa vei umbla in acvariu: stand pe varfuri , ceea ce nu e chiar comod

din distanta asta scazi inaltimea capacului (daca ai) si inaltimea acvariului si astfel ai aflat inaltimea standului

de obicei standurile au inaltimea totala intre 60 si 70 de cm.
salut.
nu ai nici un motiv sa nu faci inaltime de 50 de cm. se va cunoaste, crede-ma. daca pui substrat 5 cm si mai lasi si sus 2 cm, vei avea o inaltime a coloanei de apa de doar 33 de cm. foarte putin.

nu te costa nimic sa faci inaltimea de 50, este ok aceeasi grosime de sticla, eventual pui si 2 intaritoare transversale si nu ai treaba. eu am 120x50x50,
CO2-ul iti sta la suprafata pentru ca ai biofilm.
foarte misto acvariul, mi-ai facut pofta de un nano de asta cu gandacei (chiar daca ma mananca nevasta-mea cu tot cu fulgi daca-i pomenesc de asa ceva)

apropo, poti sa-mi spui si mie de unde ai luat toate varietatile astea superbe de creveti?
multumesc, oameni buni.
adevarul e ca pe zi ce trece sunt si eu din ce in ce mai multumit de cum arata acvariul (evident ca arata mai bine decat in poze, ca asa e la toate)
update

am scos si replantat gazonul de hydropiper pt ca se adunase o cantitate imensa de mizerie la radacini

image
eu am facut standul din teava rectangulara 30X30X3 mm si asta e ceea ce recomand

eu am pus tot standul pe o placa de pal si am echilibrat cu bucati de carton dur puse sub placa.
mie mi se pare ca e mai bine asa pentru ca apasarea pe picioare va fi foarte mare: acvariul plin cu apa si substrat va cantari undeva la 450 Kg, deci pe un picior vine intre 55 Kg (8 picioare) si 75 de Kg (6 picioare), in conditiile in care piciorul are o suprafata de 4-5 cm2.
eu zic ca va face adancitura in parchet. ma rog, daca ai gresie, probabil e alta treaba, dar sarcina si pe filet va fi importanta, nu numai pe picior.

plus ca e mai complicat de montat picioarele alea. parerea mea.
@qwerty
Asta e pt ca nu citesti posturile cu atentie - ti-am dat link de ebay catre acest prefiltru inca de pe prima pagina :-)
of.
pai nu e necesar sa si arunci apa pe care o scoti din acvariu, poti sa o pastrezi intr-un recipient si o pui inapoi.

este o idee foarte buna sa expui lemnele la aer, chiar si asta ajuta. daca le mai dai si cu apa oxigenata, e si mai bine.

in mod normal eu nu mi-as face probleme la un schimb de apa de 70%, insa cum nu stiu in ce stadiu e acvariul tau, mai bine sa pastrezi o parte din apa, asa incat sa faci un schimb de doar vreo 30%.

cat priveste cauzele algelor pe care le scriu oamenii, trebuie sa le iei cu un graunte de sare. fiecare scrie ce a observat la el, dar asta nu inseamna ca doar din acele motive pot aparea alge.

eu pot sa zic ca habar nu am de ce apar majoritatea algelor, si citesc despre alge de 6 ani, ca am tot avut. nu cred ca stie nimeni cu adevarat, sincer. se stiu doar lucruri partiale.
acvariile sunt sisteme atat de complexe si de diferite intre ele, incat e dificil sa spui ceva care sa fie valabil la toate. in afara de asta, algele sunt extrem de adaptabile si sunt tot timpul la panda, deci...

ce se stie sigur e ca trebuie sa te ingrijesti de plante si asta chiar functioneaza: plante multe si sanatoase = minim de alge.
mai lasa-l sa se usuce, parerea mea. mnim 2 saptamani, ca sa stai linistit.
e important.
eu nu-mi prea dau seama din poze.
alea maro probabil sunt diatomee, iar puful de pe lemne e ceva ce inteleg ca apare la inceput apoi dispare, desi eu nu am avut niciodata.
astea 2 nu sunt probleme serioase, diatomeele ar trebui sa dispara de la lumina sau daca ai otocinclus, le halesc cu placere.

alea de pe blyxa ar trebuie si ele sa dispara, cred ca sunt o familie de alge rosii. sa nu fie BBA, in rest nu ar trebui sa puna probleme.

alea despre care tu zici ca sunt "subtiti si verzi" pot fi o problema serioasa, numai ca eu in poze le vad subtiri, verzi si mici, iar eu de alge subtiri si verzi stiu doar mari, nu mici.
ce stiu eu ca sunt lungi sunt cladopgora sau spirogyra sau fuzz/ hair, care sunt batai adevarate de cap si nu-ti doresc sa le ai.

iti propun sa arunci un ochi pe http://aquariumalgae.blogspot.ro/ si sa incerci sa identifici singur ce pot fi alea "subtiri si verzi", pentru ca daca sunt cladophora sau spirogyra, trebuie sa actionezi imediat si cel mai bine ar fi sa faci un reset rapid, cat inca ai timp, ca altfel nu mai scapi de ele (adica aruncat TOATE plantele afectate, dezinfectat toate lemnele si luat de la inceput).

una peste alta, deocamdata si parerea mea este sa stai linistit, dar sa urmaresti indeaproape acvariul.
de fapt... daca ai alge pe lemne si poti sa le scoti si sa le faci o baita in clor sau apa oxigenata, eu zic sa o faci.
nu e foarte clar din poza, poate reusesti sa mai pui inca una.
pana una alta, du-te la JBL online hospital si vezi ce-ti zic aia acolo, poate te prinzi singur dupa pozele lor.
pot fi multe chestii, de la ceva fungus pana la chestii mai grave gen chisturi de paraziti externi sau chiar paraziti externi.

totusi, din experienta mea, daca nu are chestii si pe corp, nu poate fi foarte grav. in general aripioarele se vindeca rapid.
chiar recent am vazut la unul din scalarii mei o chestie din asta alba pe una din aripioare.
l-am monitorizat cu atentie sa vad daca are si alte semne, dar cum nu avea, nu am facut nimic.
a stat vreo luna cu chestia aia acolo, apoi chestia a disparut si a lasat o gaura in aripioara.
intr-o saptamana aripioara era ca noua.
parerea mea e sa nu te incurci cu PAL la dimensiunile astea. sunt sigur ca se poate face ceva care sa reziste, dar vei avea stresul ca se poate umfla de la apa in timp, ca totusi e vorba de un acvariu, deci stropitul cu apa sau chiar scurgerile nedetectabile sunt aproape inevitabile.

in pus, daca-l faci din PAL trebuie sa-l compartimentezi, ceea ce-ti reduce spatiul in stand.

cornierul e sfant dupa mine, imbracat in PAL.
eu nu sunt de acord nici cu picioarele reglabile, pentru ca vei avea apasare foarte mare pe ele, deci va fi nevoie de multe.
eu la 120X50X50 am ales sa pun tot standul pe o singura placa din PAL. echilibrarea se face punand ceva cartoane mai dure sub aceasta placa.
incearca si vata perlon.
oricum, am impresia ca tu cauti materialul prefiltrant care sa-si si faca treaba (adica sa retina mizeriile), si sa si trebuiasca schimbat cat mai rar
iti dai seama ca nu se poate asa ceva...
nu, eu nu cred ca face fata.
debitul real este undeva pe la 350 litri/ ora, si asta presupunand ca e curat, dupa o perioada de functionare probabil va scadea si mai mult.
in afara de asta, gandeste-te ca la plantat vei dori poate sa pui si un reactor extern pe el, ceea ce-ti va scadea si mai mult debitul.

eu pentru 225 litri plantat iti recomand un jbl e1501.
sigur, daca e prea scump, atunci mai bine iei un sun-sun, tot de 1400 de litri pe ora.

ca sa-ti dau o idee: la plantatul meu de 300 litri brut, de-abia cu un e901 si un e1501 pot sa spun ca sunt multumit dpdv al filtrarii (mecanice in primul rand)

Forum Index » Profile for Humbert » Messages posted by Humbert
Go to: