[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Intrebari stand acvariu  XML
Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Author Message
luchian81
Junior member

IP:

Buna Ziua.
Intreb si eu pe cine m-ar putea ajuta.
Am achizitioanat un acvariu 1200x500x600H si as vrea sa ai fac un stand si acum se nastea intrebarea...
Ce materiale imi recomandatii sa folosesc Teava de aluminiu sau de fier 20x20x2mm care ar fii mai buna ? Necesita picioare de reglaj? Avand in vedere ca nu prea stiu cat de plana este placa blocului? Si cam cate? 8 piciare reglabile sau mai multe?
Standul il voi face asemanator cu cel al lui adiradu daor ca la dimensiunile pentru bazinul meu
Va Multumesc!

This message was edited 1 time. Last update was at 24/03/2014 16:57:46

kazaku
Senior member
[Avatar]

IP:

Pai 6 picioare sunt de ajuns. Eu am un acvariu asemanator si am facut stand din pal de 2mm cu intarituri pe mijloc si placile sunt pe lungime, nu imi da nici o emotie.
Fa picioarele mai groase pt siguranta.

0771 496 835 Lucian
scorpionul
Aquamaster
[Avatar]

IP:

foloseste teava rectangulara. E ieftina si rezistenta. Eu m-am interesat odata de aluminiu pentru un stand cu dimensiunile tale si ma scotea pe la 100euro doar scheletul. Daca ai schelet metalic il imbraci in pal si ai rezolvat problema. Cred ca 6 picioare reglabile sunt de ajuns. E bine ca picioarele reglabile sa fie de plastic si nu de metal pentruca au o suprafata mai mare de infiletare si rezistenta. Ca dimensiuni de teava eu as merge pe 20x30 sau 30x30x2. Daca vrei 20x20 poti alege grosimea de 3, e mai sigur si nu e diferenta mare de pret. Avantajul scheletului metalic e ca nu mai are rost sa pui spate si astfel te poti juca mai usor cu furtunurile si ce mai ai tu pe acolo. La pal e bine sa ai cant ABS ca sa reziste mai bine in timp la umezeala. Ca inaltime trebuie sa te gandesti ca daca vei folosi co2 trebuie sa-ti incapa butelia acolo. Si nu uita ca pe langa butelie vor mai intra filtrele care au nevoie de spatiu

armonia vietii consta in echilibrul pe care il asiguram
[Yahoo!]
Humbert
Aquamaster
[Avatar]

IP:

eu am facut standul din teava rectangulara 30X30X3 mm si asta e ceea ce recomand

eu am pus tot standul pe o placa de pal si am echilibrat cu bucati de carton dur puse sub placa.
mie mi se pare ca e mai bine asa pentru ca apasarea pe picioare va fi foarte mare: acvariul plin cu apa si substrat va cantari undeva la 450 Kg, deci pe un picior vine intre 55 Kg (8 picioare) si 75 de Kg (6 picioare), in conditiile in care piciorul are o suprafata de 4-5 cm2.
eu zic ca va face adancitura in parchet. ma rog, daca ai gresie, probabil e alta treaba, dar sarcina si pe filet va fi importanta, nu numai pe picior.

plus ca e mai complicat de montat picioarele alea. parerea mea.

This message was edited 2 times. Last update was at 24/03/2014 17:19:36

Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Go to: