Alin37 wrote:Salut
Astea au sa fie pietrele pentru moment . Au trecut testul cu Otet . Stersa fie bune si sa nu imi faca probleme .
mai astept unele pareri
Salutare,
Din ce am inteles eu:
- ai un bazin de ~ 250 litri volum brut... ia in calcul volumul net de apa (scazi nisip, pietre, etc), atunci cand calculezi numarul de pesti.
- filtrul extern: umple-l cu material de filtrare biologica (poti sa pui si spartura de lava, pentru ca e mai ieftina)... pune un prefiltru cu burete, pe care sa-l cureti saptamanal.
- la filtrul extern o sa umbli mult mai rar, daca ai prefiltrare.
- daca doresti "africani" (asa numitele mbuna's), atunci ia in considerare ca astia se tin in "familii" (adica, 1 mascul si 3-4 femele).
- ca numar de pesti, eu ti-as sugera sa nu depasesti 12-15 pesti... la maturitate se fac de 10-12 cm lungime.
- standul trebuie sa fie solid... daca gasesti o piesa de mobilier, cauta sa-i "intaresti" peretii cu PAL pe dinauntru.
- intre mobila si acvariu e bine sa pui ceva care sa atenueze eventuale "neregularitati": burete, mocheta, pres de cauciuc, etc.
- pietrele acelea nu sunt tocmai cea mai potrivita alegere, dar le poti folosi daca tie iti plac... la bazinele cu africani se folosesc "pietre de rau" (bolovani rotunjiti).
- ar fi bine dpdv vizual sa colantezi spatele acvariului... multi colegi folosesc colant negru (sau albastru).
O combinatie frumoasa pentru pesti este albastru cu galben... uita-te in semnatura mea, la bazinul "Marele African"... colegul
lukitza ti-a facut recomandari bune.