Hai sa o luam catinel, ca graba strica treaba.
1. Nisipul
- e bun orice nisip "de constructii", nu e nevoie de cine stie ce nisip "special de acvarii"...
- cernut frumos, ca sa fie o granulatie mica... spalat in cateva ape. Pui un strat de 2-3 degete si aia e.
2. Bacteriile de "start".
- sunt bune dar nu neaparat necesare... poti sa ciclezi acvariul si fara ele. Tot 2-3 saptamani dureaza.
3. Filtru intern... ce vrei sa faci cu el?
- pe la inceputul topicului spuneai ceva de un filtru canistra (extern)... ala e ceea ce-ti trebuie, combinat cu un prefiltru SunSun (cu burete, ca sa nu desfaci canistra aia in fiecare luna).
- ia cel mai mare (ca volum) filtru extern pe care ti-l permiti... umple-l cu material filtrant biologic si aia e.
4. Incalzitor - da... ia-l de 300W, ca sa lucreze mai putin.
5. Termometru - da
6. Pompa de aer... asta nu-ti trebuie, daca orientezi jetul de apa de la filtru in asa fel incat sa "valureasca" suprafata apei
Pestii... nu face o ciorba!
- ia 7-8 caeruleus (galben) si 7-8 maigano (albastru)... atat!
- daca vrei neaparat ceva rosu, cauta o pereche (mascul + femela) de Hemichromis lifalili... nu sunt din acelasi film, da' sunt cichlidae africane si o sa traiasca acolo fara probleme.
- la aulonocare e o loterie... nu stii DACA se face rosu la maturitate si CAT de rosu o sa fie... nu te lua dupa ce vezi pe net.
- idem pentru metriaclima red zebra...
Materialul filtrant... nu stiu ce fonduri ai la dispozitie si cat vrei sa cheltuiesti. Cel mai ieftin material este piatra ponce sau spartura de lava.
Eu folosesc spartura de lava.
- lumina nu conteaza, ca nu cresti plante!... sa-ti placa tie, la privit!
- pietrele se aseaza direct pe sticla de fund... le cauti pozitia cea mai "stabila". DUPA aia pui nisipul!
- pentru pietrele alea pe care le vad eu, nu e cazul sa-ti faci probleme ca-s prea grele sau ca trebuie pus ceva sub ele.
- pentru background negru poti folosi autocolant... se poate vopsi si geamul, daca gasesti o vopsea adecvata. Unii colegi au folosit un fel de silicon negru (se numeste Sikaflex), dat pe "dinafara" si intins cu un card de plastic.