[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: geani
Forum Index » Profile for geani » Messages posted by geani
Doar 3 ?? De ce doar 3 ?? Nu au fost icre ? Le-au mancat ?? Au murit, icrele ?? Nu au eclozat ? Betta fac destul de multe icre, chiar si la prima depunere , eu zic cel putin 100 de icre...din 100 de icre daca ajung la maturitate 50 eu zic ca este un succes...astia 3 daca orind o saptamana este o "minune".
Daca sunt doar 3 eu zic sa ii folosesti pt a deprinde etapele de inceput si peste doua saptamani sa pui adultii la depus ....ca sa rezulte mai multi pui....
Acvariul cat de mare este ??
Trece-ti locatia poate este cineva din zona ta care iti poate da niste microworms....
Eu dupa galbenus dadeam microworm, cei mai usor de crescut, inmultit.......
Sunt sigur ca este, mancare de firma... dar mie cu oul imi pare mai usor, simplu , la indemana....toata lumea are. Cu infuzori este mai dificil, borcane , culturi.....despre mancare de firma pot spune ca mai conteaza si cine vinde acea mancare. Daca vanzatorul stie ce inseamna peste de o zi, daca este de buna credinta.....si vrea sa iti vanda ce trebuie.
Eu am patit-o. Am mers la un magazin si am cerut ceva mancare pt niste colisa de o zi...( am zis sa fiu si eu mai smecher)...si mi-a dat ciclopi congelati....de firma, ocean nutrition....eu stiam ca sunt prea mari dar am zis sa cred vanzatorul ca avea oarece renume si magazinul mai serios......plus ca nu mai cumparasem asa ceva am zis ca poate nu stiu eu, poate sunt ciclopi mici, pui, .....nu mai spun ca i-am repetat de trei ori ca este vorba de colisa proaspat eclozati.....pt ca nu imi venea sa cred ca asta imi recomanda....am cumparat, parca 7 ron blisterul de 100 g, am decongelat si hrana recomandata era mai mare decat puii....
geani wrote:Le dai mancare cand inoata singuri. Inotat insemna: pozitia normala la orice peste , paralel cu fundul acvariului, .... inoata in masa apei......nu acele salturi pe care le fac in prima zi.

Doar ei, pestii, iti spun cand trebuie sa ii hranesti. In functie de dezvoltarea lor....daca inoata ....trebuie hraniti. Cu galbenus nu este foarte rau dar trebuie sa ai grija si sa faci curat cat mai des. Niste melci pusi in acvariu te ajuta sa pastrezi apa mai curata, mananca resturile ....
Este normal atat la suprafata cat si la fundul acvariului. Eu mereu am inceput hranirea cu galbenus de ou.
Le dai mancare cand inoata singuri. Inotat insemna: pozitia normala la orice peste , paralel cu fundul acvariului, .... inoata in masa apei......nu acele salturi pe care le fac in prima zi.

Thread Algae: grows on leaf edges as individual, up to 30 cm long threads. It is easily removed by twirling a tooth-brush around it. Excess iron is a possible reason. It is better to use substrate iron fertilisers, since this algae uptakes the iron from the water. Healthy plants will out-compete this algae. Algae eaters like SAE and Caridina japonica will consume it. Thread algae is very likely to appear together with the Hair algae.
La a doua depunere va fi mai bine. Femelele pot depune, si este recomandat sa le fie facut un astfel de ciclu reproductiv, la 30 zile, iar masculii chiar mai repede , la 15 zile.
Trebuie sa o lasi pana ce masculul o alunga de la cuib.
Sunt sigur ca a vazut si ea filmuletul........
In general pt cuib se folosesc plante de suprafata, eu am folosit si frunze verzi de tei, vie... si uscate de stejar si artar. Se spune ca frunzele uscate si verzi "incurajeaza" infuzorii, prima hrana la betta....nu stiu daca este asa dar eu am folosit si nimic rau nu s-a intamplat.
Se pare ca si tu esti la prima depunere.......daca mai ai intrebari pune-le acum, sa nu patesti ca un cunoscut care a aruncat spuma cu icre cu tot doar pt ca nu stia sa faca diferenta intre icre si spuma......
Arata foarte bine.Felicitari
Dupa ce a construit cuibul, indiferent de temperatura, elibereaza femela si vezi ce se intampla.
Surface area/cu.ft.:150-200 Upsides:Excellent flow rate through media, among the best stacking medias in the "Guide" allow for maximum media coverage in tight spaces.Good as a "filler" media tucked here and there to fill in empty spaces in the sump. Downsides:Once again with a massive bio-load or very little space to work with you may find yourself wanting a smaller media with a higher surface area. Overall:Much the same as pot scubbies with some surface area sacrificed for far greater stackability.

Asta este motivul pt care i-am inclus in filtrul meu.... de pret nu mai zic...
Repet, incearca sa scapi de diacritice...
Despre astfel de bureti este vorba. Eu i-am cumparat cu 9 ron 30 bucati. Sunt pt frecat vasele....asa zisii scrubbing sponges...
Trei femele in 6-7 litri ?? Cam multi pesti pt volumul respectiv...eu tineam 3 femele si 2 masculi intr-un acvariu de 100 l si cand se intalneau ( femelele) tot se luau la bataie.....
[quote=andreea92. Sa dovedit a fi mascul

S-a dovedit?? Cine ti-a dovedit ca era mascul ?? Detaliaza si tu putin......uitandu-ma la poze imi vine greu sa cred, nu imposibil, doar greu...
Daca vad bine in a doua poza se vede si ovipozitorul. Ovipozitorul este un punct alb aflat intre aripioarele de pe burta, in zona anusului, acel punct alb este locul pe unde femela va elimina icrele in momentul reproducerii si apare cand femela este matura si gata de depunere.
Very Easy Betta Breeding Tips: http://youtu.be/GBclr753j30
Un filmulet care iti prezinta etapele pe care trebuie sa le urmezi pt a avea pui de betta......acolo este prezentat si asa zisul preludiu.
Este femela. La betta este cam asa: masculii se bat intre ei , femelele se bat intre ele, masculi bat femelele cand nu sunt gata sa depuna dar si femelele bat masculii cand nu sunt gata de depunere. Este un fight club continuu mai ales daca nu au destul spatiu, multe plante unde sa se ascunda sau punere lor impreuna pt depunere fara un preludiu in prealabil.
La chestiile aste nu stiu sa iti raspund. Eu am mers in magazin, m-am uitat si am ales.

Forum Index » Profile for geani » Messages posted by geani
Go to: