[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Niste fire ciudate in apa!!!!!  XML
Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Author Message
Daniel1402
Membru de baza
[Avatar]

IP:

Salutare tuturor,

De vreo saptamana am observat niste fire prinse de plante si de radacina. Se pot indeparta manual. Acvariu 54l, net cca 40, full plantat, fertilizez cu profito, po4 si no3 de cateva luni, bomba citrice. De o luna am pus 2 neoane t5 24w osram 865 si giesemann aquaflora.
Am rugamintea sa-mi spuneti ce poate fi.

Myltumesc,
Dan
[Thumb - IMG_20150307_125301.jpg]

Daniel1402
Membru de baza
[Avatar]

IP:

.
[Thumb - IMG_20150307_125231.jpg]

Daniel1402
Membru de baza
[Avatar]

IP:

.
[Thumb - IMG_20150307_125204.jpg]

Daniel1402
Membru de baza
[Avatar]

IP:

Firele nu sunt poroase, sunt ca niste scame.
[Thumb - IMG_20150307_125135.jpg]

aurel
Junior member

IP:

eu zic ca sunt Hair algae
geani
Membru de baza

IP:

Thread Algae: grows on leaf edges as individual, up to 30 cm long threads. It is easily removed by twirling a tooth-brush around it. Excess iron is a possible reason. It is better to use substrate iron fertilisers, since this algae uptakes the iron from the water. Healthy plants will out-compete this algae. Algae eaters like SAE and Caridina japonica will consume it. Thread algae is very likely to appear together with the Hair algae.
[Thumb - freshwater_algae_08.jpg]

[Email]
Daniel1402
Membru de baza
[Avatar]

IP:

geani wrote:
Thread Algae: grows on leaf edges as individual, up to 30 cm long threads. It is easily removed by twirling a tooth-brush around it. Excess iron is a possible reason. It is better to use substrate iron fertilisers, since this algae uptakes the iron from the water. Healthy plants will out-compete this algae. Algae eaters like SAE and Caridina japonica will consume it. Thread algae is very likely to appear together with the Hair algae.

Din ce scrie in text se pare ca alga apare daca exista exces de fier.
Fertilizez cu 2,5 ml profito pe saptamana in 4 reprize (zile).
De cca 3 saptamani pun apa direct de la robinet, inainte o lasam in bidon la declorizat 5-6 zile.
Oare asta sa fie o cauza al excesului de fier?

Merci!
stefanp
Moderator

IP:

N-as merge asa mult pe excesul de fier...
Eu am avut alge paroase verzi, odata spyrogira dupa ce am mers cu acelasi nivel de fier luni de zile si odata thread desi fertilizam sub dozele recomandate la momentul aparitiei.
Pe ce as merge mai degraba in cazul thread (ceea ce pare sa semene foarte bine cu ce ai tu) e filtrarea. Cum stai la capitolul asta? Nu poti face rost de niste teste de amoniac si nitriti?

Ca si idee generala, apa oxigenata le omoara.

Zambesc chiar de traiesc in conditii austere, caci bucuria mea se trage din alte sfere ! Jurnal acvariu (proiect finalizat) | Unu' micu' pentru creveti (proiect finalizat) | Borcanu' lu' Grigore (proiect finalizat)
Incercare de aquascaping (proiect finalizat) | La munte - nano (finalizat) | Highway to hell (finalizat) | The great Danish | Dennerle tank

Romanian Aquascaping Contest 2016

Blog despre acvaristica

Despre Dennerle
[WWW]
Daniel1402
Membru de baza
[Avatar]

IP:

stefanp wrote:
Pe ce as merge mai degraba in cazul thread (ceea ce pare sa semene foarte bine cu ce ai tu) e filtrarea. Cum stai la capitolul asta? Nu poti face rost de niste teste de amoniac si nitriti?.

Am un eheim 2213 cu 3 litri de siporax, in urma cu 2 saptamani am bagat 2 fiole de prodibio digest (fara numar ), aveam suspensii, dupa 3-4 zile apa s-a limpezit, dar ulterior am bagat 2 cory care au facut nebunie prin acvariu, iar de atunci am iar suspensii bune manado il aspir cam greu, multe plante, mai greu dar nu imposibil.
Ce-i drept ajunsesem la vreo 18 pesti (2-3,5 cm) in 40 litri net, dar sambata am renuntat la 6 dintre ei.
Buna asta cu "sa fac rost de teste", o sa-mi cumpar macar unul de amoniac.
stefanp
Moderator

IP:

Daniel1402 wrote:
Buna asta cu "sa fac rost de teste", o sa-mi cumpar macar unul de amoniac.

Poate gasesti sa imprumuti de pe undeva

Zambesc chiar de traiesc in conditii austere, caci bucuria mea se trage din alte sfere ! Jurnal acvariu (proiect finalizat) | Unu' micu' pentru creveti (proiect finalizat) | Borcanu' lu' Grigore (proiect finalizat)
Incercare de aquascaping (proiect finalizat) | La munte - nano (finalizat) | Highway to hell (finalizat) | The great Danish | Dennerle tank

Blog despre acvaristica

Despre Dennerle
[WWW]
Daniel1402
Membru de baza
[Avatar]

IP:

N-ai drum pe la bucuresti? fac eu cinste smilie
Sincer n-am facut asta pana acum, cred ca se testeaza mai rar amoniacul.
Acum cateva luni am deschis un topic in care rugam un coleg sa ma ajute cu un test po4, dar fara succes.
Multam pt idee!
stefanp
Moderator

IP:

Daniel1402 wrote:N-ai drum pe la bucuresti? fac eu cinste smilie

Daca nu e urgent, prin mai ajung ...

Blog despre acvaristica

Despre Dennerle
[WWW]

Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Go to: