[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: geani
Forum Index » Profile for geani » Messages posted by geani
Eu as avea rabdare. Lumina este de calitate, poate un pic prea multa, conteaza si ce plante ai...... nimeni nu iti poate spune exact, matematic ce sa faci si care sunt rezultatele la care sa te astepti. Repet, ai rabdare.
Easycarbo nu este detectat de test, cel gazos da. Nu mai baga aiurea easy, dozeaza-l dupa prospect. Nu spui ce volum de apa ai, ce neoane....
Daca asta este singura ta filtrare si singurele medii, mie imi pare cam putin. Din ce stiu eu filtrul ar fi recomandat sa fie dimensionat cam 6-10% din volumul acvariului. Se poate si mai mic dar conteaza mediile biologice alese.
Baietii astia spun ca da http://www.theaquatools.com/building-your-aquarium
Dupa noile tale descoperiri informatiile scrise de tine
" La dimensionarea filtrului biologic conteaza si rata de recirculare a apei. In acvacultura se merge pe o recirculare a apei de 2-3 ori pe ora, la ponduri (crapi Koi) se merge pe o recirculare a apei de 0,5-2 ori pe ora, iar la acvarii de 2-4 ori pe ora pentru plantate si pesti mici, de 5-6 ori pe ora pentru acvarii cu pesti multi si mari (gen cichlide), de 5-10 ori pe ora pentru acvarii marine numai cu pesti si de 10-20 de ori pe ora pentru acvarii recif. "
nu ma sunt de actualitate sau a fost gresite de la inceput. Nu te acuz in niciun fel dar si ce stiam eu, citit pe ici pe colo, se incadra in ce ai spus tu anterior. Cred a putini sunt acvaristii care au o filtrare de minim 9 ori pe ora.
Nu am citit tot dar ce mi-a sarit in ochi este la capitolul filtrare si dupa spusele lor filtrarea trebuie sa fie de cel putin 10 - 15 ori volumul acvariului pe ora.....ori asta imi pare prea mult .
Tubii liofilizar este ce lipeste pe acvariu. Am luat tubii liofilizat de la mai multe firme si nu toate se comporta asa. Cel de la BIO LIO se lipeste.
In general da. Depinde de marimea parintilor sau celorlalti pesti din acvariu, de cat de plantat este acvariu...... Daca le dai drumu in acvariu stinge lumina cateva zeci de minute, puii se vor simti mai in siguranta si adaptarea va fi mai usoara.
Daca vrei filtru extern nu mai aminti de sump , ca ne bagi in ceata.
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/18893.page
Cel ma ieftin, pt schimbul de apa este furtunul. In obor era furtun la kg. Eu am luat, mai demult, 5-6 m aproape 10 ron. Eu zic ca nu este mult. La furtun poti pune/monta si un aspirator de substrat....... Sumpul nu te scuteste de schimburile de apa, poate sa le faci mai rar. Pt sump pompa trebuie sa fie in sump, nu in acvariu. In general in filtre externe, sumpuri mefiile filtrante se aseaza asa: filtrare grosiera (bioballs, ceramica, bureta grosier) , filtrare mai fina ( burete fin, vata perlon, filtru pt hota) filtrare biologica (piatra vulcanica, sticla sinterizata, alte medii cu suprafata mare).....
Nu stiu ce plante ai tu acolo dar eu am avut in acvariu Ceratophyllum demersum si crescut foarte bine, este invaziva, Potamogeton perfoliatus sau o varietate asemanatoare, asta a crescut mai greu. Plantele le luam din baltile din Bucuresti.
Asta cu agentii patogeni , din cate stiu eu, poate ma insel , este invers. Adica : agentii patogeni ale animalelor de uscat nu sunt un pericol pt animalele acvatice., dar poate ma insel si doar anumiti agenti( ce tare suna) au acest comportament.. .
La faza cu ramele eu faceam asa:
1. Luam rama , ii taiam unul din capete si cu ajutorul cutitului o presam/storceam de la cap la coada sa elimine tot pamantul si apoi taiam, tocam, hraneam, congelam......
2. Luam rama o opaream , o taiam/tocam, cu pamant cu tot, si apoi o puneam asa tocata intr-un minciog cu gauri mai mici si o clateam bine, bine de tot. Apoi tocatura ramasa o congelam in straturi subtiri. Asa congelata putea fi taiata mai fin pt a hrani si pestii mai mici. Se spune ca rama este foarte buna pt pestii care isi revin dupa boala, pt pestii care depun greu.....ce sa mai este buna ..... doar ca iti trebuie stomac mai tare
Salut. Geani ma numesc si ma preocupa acvaristica de foarte mult timp, dinainte de 90. Primele contacte cu acvaristica au fost in casa parinteasca unde fratele meu mai mare avea un acvariu (are si in zilele noastre dar nu este activ pe niciun forum)
Prima peripetie , amintire a fost cand i-am omorat pestii fratelui meu cu sare de bucatarie, asemanand presaratul hranei (purecilor de balta) deasupra acvariului cu presararea sarii de catre mama in oala cu mancare, deci in capul mau se presara ceva deasupra acvariului si cum nu stiam ce am pus sare de bucatarie lucru fatal pt pestii respectivi. De prin 88 am inceput sa am proptiile acvarii.
Am inceput cu acvarii fara filtrare, lumina, rama din cornier, fara incalzitor, fertilizanti, cu nisip furat de la locul de joaca...singura planta care rezista era elodea, pesti guppy, xifo, moly...cine avea un scalar era erou......singura mancare era alcatuita din pureci de balta ( asta cand nu le dadeam sare )..... si am ajuns la zilele noastre cu acvariu lipit cu silicon, lumina cu 6500 k , fertilizanti, easycarbo, filtru extern, priza programabila............plante si pesti cu denumiri complicate si nevoi speciale........
Ca rezultate ( desi nu este meritul meu ca pestii respectivi s-au inmultit) pot aminti (am reprodus) : guppy, endleri, moly, xifo, platy, carasi, tetrazona, betta, macropodus, colisa, scalari, iar ca nereusite (pesti care au depus dar icrele au murit....) ramirezi, kribensis, lifailili, ternetzi, caudovittatus si cateva ponte de scalari, carasi.
Sunt adeptul DIY si mi-am construit acvarii, "maternitati", filtru, mincioguri, instalatii de iluminat, capace, bioballs, bile fertilizante, mixturi....si ce mi-a trebuit in functie de nevoi.
Am fost "activ" pe alt forum unde regulamentul este incalcat de catre administratori (am dovezi) , unde dictatura este o arta, unde daca vrei un concurs esti banat definitiv, unde daca pui intrebari esti banat definitiv, unde daca esti ironic esti banat definitiv, unde daca vrei evolutie, logica si bun simt esti redus la tacere, unde in loc sa ti se explice unde gresesti esti luat la "palme" sters, atentionat, banat dar unde grobianismul, limbajul nepotrivit , jignirile la persoana sunt acceptate si poate cel mult atentionate (am dovezi).......
Vin cu ganduri pasnice si foarte putine asteptari. In general asteptarile mele se incadreaza in limita bunului simt si bunei credinte.
Sunt cativa care ma "cunosc" si stiu ca nu am apucaturi bizare si comportamente necuviinciose. Deci PEACE.

Forum Index » Profile for geani » Messages posted by geani
Go to: