Message |
|
Si mie imi place decorul. Felicitari. Poate realizezi un topic cu multe poze, explicatii, materiale....despre construirea unui astfel de decor. Ar fi util tuturor ( daca nu ti-e frica ca iti furam " painea"..)
|
 |
|
Femela de guppy nu va naste mai devreme de 2-3 saptamani. Molly pare mascul
|
 |
|
Niciun proiect nu este edificator fara poze. Poze. Poze. Cat mai multe poze.
ASA DA.
|
 |
|
Daca tot ai rezolvat problema nu ar fi rau sa dai ceva detalii. Poate se inspira cineva din experienta ta si isi rezolva propriile probleme.
|
 |
|
Daca arata asa este columnaris, se trateaza cu Furanol, Ektol bac..astea de la JBL. Vad ca esti ingrijorat ca ia aer de la suprafata, nu trebuie sa fii, ase respira betta
|
 |
|
Din ce am vazut pe net este un filtru cu doua camere, una cu burete si alta cu ceva ceramica. acel burete trebuie pastrat, pt filtrare mecanica si ceramica trebuie schimbata cu ceva material biologic,, gen siporax.
|
 |
|
kirucd wrote:Carbunele activ dupa o anumita perioada se comporta ca si un mediu biologic, el este colonizat de
bacterii. Dar nu ai nevoie de el.
Canalele, porii din carbune sunt prea mici si se comporta, carbunele, ca un mediu biologic doar in ceea ce priveste suprafata externa a granulelor si daca mai luam in cosiderare si faptul ca dupa o perioada carbunele elimina sustantele acumulate....rezulta clar ca nu ai nevoie de el.
|
 |
|
Nu ai spus nimic despre mancare, ce pesti ai ?? Daca se murdareste doar cand dai mancare inseamna ca mancarea este de vina sau ai pesti care scurma in nisip si ridica mizeria de acolo. NU inteleg asta: "doar ca fertilizantul ramanand intact", ai substrat fertil ?? bile fertilizante? ? Daca da, si ai pesti care deranjeasa acest substrat (carasi) asta poate fi un alt motiv.
Ai rabdare cu ciclarea, nu schimba foarte multa apa, max 30% odata, carbunele cred ca trebuie scos, nu spun ca nu este bun pt eliminarea anumitor substante din apa dar la ciclare cred ca nu face bine ( elimina, neutralizeaza amoniacul , amoniac care este hrana bacteriilor nitrificatoare) si daca aceste bacterii nu au hrana, nu se dezvolta, multiplica... in asa fel incat ciclul azotului sa inceapa..sa se faca continuu....si eliminarea amoniacului sa se faca in mod natural (aici astept meseriasii (kirucd...) sa ma contrazica sau nu)
Mai asteapta si alte pareri.
|
 |
|
Arata foarte bine. Felicitari
|
 |
|
Eu as alege un mascul si doua femele de blue ram.
|
 |
|
Eu zic ca astia ar merge Mikrogeophagus Ramirezi, Apistogramma cacatuoides, Laetacara curviceps
|
 |
|
Da. Eu as mai pune 3 tetra si un cory.
|
 |
|
Poti pastra ce pesti iti plac , dar sa fie compatibili si sa pastrezi cati iti permite acvariul, ti-a explicat colegul mai sus.
Filtrul burete este bun doar daca nu hranesti in exces, nu ai prea multi pesti, il cureti corespunzator, adica doar cu apa din acvariu.
Nisipul daca este prea fin nu este bun, trebuie nisip granulatie 2-3 mm. Nisipul prea fin "sufoca" radacinile plantelor, nu permite o "aerare" a substratului...toate mizeriile de acolo vor putrezi.......si efectiv iti va imputi acvariul.
Planta se numeste Elodea sau Egeria Densa este o planta care creste atat ancorata cat si plutitoare si face radacini atat la baza cat si pe tulpina , din loc in loc.
|
 |
|
Speciile vivipare compatibile din tabelul respectiv sunt: Xiphophorus maculatus sau pestele Platty ( Platies in tabel), Xiphophorus Helleri sau Xifo, Xipho,( Swordtails in tabel), Poecilia reticulata , Guppy (Guppies in tabel), Molienisia sphenops , Molly..(Mollies in tabel)
|
 |
|
|
 |
|
Ti-a spus Koala ..... ce si cum, acum trebuie sa te implici si tu putin. Teoretic, femela cu cea mai mare burta , pata cea mai mare.....este cea mai aproape de momentul nasterii. Ce intelegi tu prin maternitate ?? Daca te referi la un acvariu separat...pana se cicleaza acel acvariu nasc femelele...poti pune in acest acvariu , maternitate , ....un filtru dintr-un acvariu ciclat ......noi cand ne referim la maternitate ne gandim la asa ceva...vezi poze
[/quote=koala]La femelele de guppy, apropierea termenului se vede dupa:
- burta se bombeaza si mai mult,
- pata aia neagra (care indica locul pe unde vor fi eliminati puii) se "ascute", se face mai tuguiata,
- pestele se retrage la colturile bazinului si incepe sa inoate sus-jos.
|
 |
|
Trebuia sa mentionez. Cand pe femela o lasam pt mai multe zile, tregeam un furtun subtire de la sprey bar si dadeam niste gaurele in sticla mare....si asa era un flux continuu de apa ....
|
 |
|
Daca este de DIY eu faceam asa (doar in cazuri de stricta necesitate) :
Taiam o sticla de 2 l, doar jumatatea de sus, prindeam de gura sticlei, cu guta, o plasa cu ochiuri mari, pt trecerea puilor. Intorceam sticla cu gura in jos si o introduceam in alta sticla mai mare, in felul asta faceam o palnie unde puneam femela...puii cadeau prin acea plasa din capatul sticlei si se opreau in sticla mai mare .
Ceva asemanator cu Brine Shrimp Hatchery din poza....doar ca sticla de jos era mai mare
|
 |
|
Plantele se numesc Ceratophyllum demersum, sunt bune pt ce vrei tu dar sunt prea putine. Daca poti, ai... mai adauga, ar fi foarte bine. Lasa cateva sa pluteasca. Ai o femela care in max o saptamana naste, parerea mea.
DIY = Do it yourself
|
 |
|
Scrie in link-ul pus de tine .....Rotala rotundifolia
|
 |
|