salut,
am fost la Daniel (pepika) si am cumparat 2 tuburi de silicon, el mi-a spus ca distanta recomandata de producator e de 1 mm si ca el nici nu pune distantiere aplica silicon si lipeste direct prin presare
acum inca ezit sa ma apuc de treaba pentru ca trebuie sa dau gaurile pt overflow si nu am inca uria din plexiglass din interior, am toate bucatile necesare dar trbuie sa gasesc o metoda sa fac dintii cat mai bine si sa slefuiesc margiile sa le pot lipii cat mai bine. am gasit acrifix cu proprietati de umplere cu 40 - sau 45 de ron nu mai stiu exat la 100 am gasit pe cineva sa imi faca cutia din plexi de 5mm negru si imi cere 50 si ceva de euro si imi pare cam mult pt ceva ce cred ca pot face si eu cu mult ai putini bani
totusi am nevoie de o recomandare cum sa fac dintii 5 cu 5 mm sau 3 cu 3 mm, vreau sa modific putin in loc de 14 cm sa fie doar de 12 si latimea in loc de 4 cm sa fie de 3. la lungime ma mai gandesc planul era de 30 cm dar parca e cam mut la totalul de 70 al acvariului nu stiu ce sa fac
o sa incerc sa tai plexi cu diferite chestii sa vad ce iese flex, soricel, si poate incropesc o freza la o bormasina ceva poate e mai bine... testez variantele daca aveti sugestii pls....
in rest am cam tot ce imi trebuie sa ma apuc de lipit
-sticla dar fara gauri (ma costa cam 10 lei gaura la obor)
- 2 x tuburi de silicon transparent
-pistol de silicon
-flanse care au costat cat garniturile

)) 18 lei flansa x2 si la fiecare am luat cate 4 garnituri sa fie o garnitura 4 lei

)
-mengine de colt 4 buc la 9 lei bucata
-plexi pt cutiile de overflow in si out dar nu stun lipite
-am cumparat niste magneti sa ii var in partea detasabila
a da imi mai trebuie ceva pe care sa il lipesc probabil o placa de ........ offf ce lapsus am...........chestii daia extrudata pt izolatii pe care sa o pot atunca dupa imi vine sa zic polietilaa dar parca nu e tocmai termenul potrivit si imi e lene sa caut pe google
asa ca astept sugestii cu privire la orice aspect
-constructie cutie plexi
-lipire stica
-gaurire
a da si cate garnituri sa folosesc la flanse eu am zis ca poate trebuie sa fie : buza flanzei/garnitura/perete plexi intern/garnitura/geam/garnitura/perete plexi out/garnitura/piulifa flansa e ok asa sau sa pun garnituri doar langa sticla ?
cred ca am pus sufiiente intrebari
multumesc pt raspunsuri