[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: troponel
Forum Index » Profile for troponel » Messages posted by troponel

Am nevoie de putin ajutor, am ajuns la etapa in care trebuie sa imi fac sump-ul si vreau sa cer pareri, am 40x40x40 pe care vreau sa il impart in 3 compartimente 2x20x25 si 1x40x15

compartimentele sunt pentru skimmer si pompa de retur dar cam la limita, amprenta skimmer-ului e de 16x16 pompa e 11x14 iar in compartimentul mai mare sa pun ceva reactoare mai tarziu
traseul sa fie compartiment mic - compartiment mare - compartiment mic.

ma gandesc la o varianta in care sa il impart doar in 2 ca sa fac loc tevilor de scurgere

nu stiu ce sa fac asa ca apelez la cei mai experimentati

Multumesc

mandarinul asta e fenomenal

instalata de producator arata asa:

image

in IN vine apa prefiltrata
OUT este catre membrana
pe partea de joasa presiune IN este conectata cu iesirea din membrana
in poza nu este conectat capatul spre casul de colectare/plutitor....
Ok in cazul asta casc ochii cum e montat si pun o poza
ma bag si eu ca...

am comandat un sistem de osmoza care a venit cu ASO vreau si eu o concluzie daca se poate. Ma intereseaza cea mai fiabila varianta ce e mai bine pentru membrana?

1. inainte de membrana
2. dupa membrana
3. scot ASO si stau de paza ?

MS

P.S se poate detalia putin metoda de spalare a membranei ? asta nu stiu cum se face
hc cred ca o sa cresi mai greu cu lumina aia si fara co2

creveti o sa inmultesti fara probleme dar hc... e mai greu
sa inteleg ca acel filet din bronz sau ce o fi nu afecteaza in contact cu apa de osmoza ? (in timp) ?
Sunr interesat de acelas cartus si de rasina. Unde il putem gasi ?
http://www.ebay.com/itm/231622880354?_trksid=p2057872.m2749.l2649&var=530853880666&ssPageName=STRK%3AMEBIDX%3AIT

eu am comandat si astept sa vina, daca nu te grabesti iti spun cum sunt cand ajung
pot sa iti zic cum era la mine,

eu am avut un plantat Eheim 180 la care am pus 4 neoane de 39W in capac si cu o temperatura de 26-27 de grade in camera vara cu capacul ventilat apa ajungea si chiar depasea 30 de grade din cand in cand asa ca acum cand imi adun echipamente nu exista alta varianta decat ledurile cree sunt ideale dar merge si cu leduri HighPower
Cand ai de gand sa comanzi piatra, cata, cat costa, si de unde o comanzi ?

Ms
Nu am auzit cum merg, eu o sa am acvariul in camera in care dorm si trebuie sa fie silentioasa asta e criteriul principal
salut,

maine ma duc sa returnez pompa sicce syncra 3.0... nu au reusit sa gaseasca un rotor sa il mi-l schimbe

aveti cumva sugestii de o pompa fiabila si foarte silentioasa?

Multumesc
ok multumesc
Salut,

Va rog sa va dati cu parerea.
Am comandat o pompa Sicce Syncra 3.0 care a venit cu invelisul ceramic al magnetului da la rotoc cu cateva crapaturi, postez nite poze sa vedeti despre ce e vorba

image
image
image
image

vreau sa stiu daca e ok sa o folosesc asa si daca nu cumva in contact cu apa sarata sa am surprize nedorite ?

Multumesc
salut,

am fost la Daniel (pepika) si am cumparat 2 tuburi de silicon, el mi-a spus ca distanta recomandata de producator e de 1 mm si ca el nici nu pune distantiere aplica silicon si lipeste direct prin presare

acum inca ezit sa ma apuc de treaba pentru ca trebuie sa dau gaurile pt overflow si nu am inca uria din plexiglass din interior, am toate bucatile necesare dar trbuie sa gasesc o metoda sa fac dintii cat mai bine si sa slefuiesc margiile sa le pot lipii cat mai bine. am gasit acrifix cu proprietati de umplere cu 40 - sau 45 de ron nu mai stiu exat la 100 am gasit pe cineva sa imi faca cutia din plexi de 5mm negru si imi cere 50 si ceva de euro si imi pare cam mult pt ceva ce cred ca pot face si eu cu mult ai putini bani

totusi am nevoie de o recomandare cum sa fac dintii 5 cu 5 mm sau 3 cu 3 mm, vreau sa modific putin in loc de 14 cm sa fie doar de 12 si latimea in loc de 4 cm sa fie de 3. la lungime ma mai gandesc planul era de 30 cm dar parca e cam mut la totalul de 70 al acvariului nu stiu ce sa fac

o sa incerc sa tai plexi cu diferite chestii sa vad ce iese flex, soricel, si poate incropesc o freza la o bormasina ceva poate e mai bine... testez variantele daca aveti sugestii pls....

in rest am cam tot ce imi trebuie sa ma apuc de lipit

-sticla dar fara gauri (ma costa cam 10 lei gaura la obor)
- 2 x tuburi de silicon transparent
-pistol de silicon
-flanse care au costat cat garniturile )) 18 lei flansa x2 si la fiecare am luat cate 4 garnituri sa fie o garnitura 4 lei )
-mengine de colt 4 buc la 9 lei bucata
-plexi pt cutiile de overflow in si out dar nu stun lipite
-am cumparat niste magneti sa ii var in partea detasabila

a da imi mai trebuie ceva pe care sa il lipesc probabil o placa de ........ offf ce lapsus am...........chestii daia extrudata pt izolatii pe care sa o pot atunca dupa imi vine sa zic polietilaa dar parca nu e tocmai termenul potrivit si imi e lene sa caut pe google

asa ca astept sugestii cu privire la orice aspect
-constructie cutie plexi
-lipire stica
-gaurire

a da si cate garnituri sa folosesc la flanse eu am zis ca poate trebuie sa fie : buza flanzei/garnitura/perete plexi intern/garnitura/geam/garnitura/perete plexi out/garnitura/piulifa flansa e ok asa sau sa pun garnituri doar langa sticla ?

cred ca am pus sufiiente intrebari

multumesc pt raspunsuri

nu am avut transparnet pana acum si nu stiu care e diferenta

am sa cumpar transparent 2 tuburi sper sa ajunga
hmmm 2 - 0
Am preferat intotdeauna siliconul transparent

ai incercat si negru ?
Salutare,

un mic update,
a venit sticla (a dracu de grea nu ma asteptam) am cumparat mengine de colt si flanse de 1 1/2 are gaura interioara de 38 mm si exterior 47 mm
vreau sa cumpar silicon si nu ma pot hotara negru sau transparent asa ca intreb pe cei care au avut ambele variante ce da mai bine negru sau transparent

si inca ceva ma poate ajuta cineva cu o carota diamantata pentru gauri in stiocla ? cred ca imi trebuie una 48 - 50 mm

Multumesc

Forum Index » Profile for troponel » Messages posted by troponel
Go to: