te rog sa ne spui ce masuri ai luat pentru zgomotul ala de pe full, am aceeasi problema si ma gandesc sa demontez toata conducta sa refac toate lipiturilae si sa vad ce pot sa fac cu robinetul sa il mai strang sau sa ii pun banda de teflon
rasina este ultima, am pus rasina in poza 2 si cu totul in poza 1 si pentru ca se misca putin am pus pe fundul paharului 2 garnituri si ma gandesc sa nu fie de la alea sau sa trebuie lasat putin sa mearga nu stiu
Am montat instalatia de osmaoza, am pus un preiltru pentru impuritati mari si la iesirea din membrana TDS 0002 la iesirea din cartusul de rasina apare 0004. Trebuie sa mearga putin sa scada ?
Cartusul de rasina a fost adaugat mai tarziu pentru ca se misca in pahar si am pus pe fundul paharului niste garnituri de cauciuc sa il tina fix. asta sa fie cauza?
Apa la robinet 0250 ppm
la iesirea din membrana 0002 ppm
dupa rasina 0004 ppm
solutia de calibrare pentru refractometru se cumpara separat ? nu am vazut nimic de genul asta pana acum
pompa am cumparat Eheim pentru ca sicce syncra am gasit doar 1 in tara, avea invelisul axului crapat si am returnat pompa. la teste nivelul de zgomot a fost ok, nu stiu cum o sa fie noaptea dar o sa vedem.
la pompele de valuri ma gandeam la rw4 si sa cumpar 2 si sa nu stea la maxim sper sa fie suficient si sa fie silentioase
nu ma asteptam sa fie atat de silentios animalul isi revine roarte repede atunci cand e o pana de curent, spun asta pentru ca atunci cand am montat totul prima data am facut teava de full sa ajunga mai departe de pompa si nu ajungea se mai stabiliza decat daca soteam cotul din cutie sa fie teava neacoperita si a trebuit sa refac tot traseul.... partea buna e ca acum totul e asa cum trebuie in ceea ce priveste trasul tevilor
partea prosta e ca acum tr3ebuie sa imi compartimentez sump-ul, altfel o mare parte din apa va merge direct spre pompa de retur fara sa treaca pe la skimmer
in toate astea am reusit sa calc pe salimetru si sa il sparg asa ca trebuie sa astept sa cum refractometru sa imi pot umple acvariul,
in afara de refracometru trbuie sa mai cumpar rasina si un cartus reincarcabil transparent in care sa pun rasina si ma pot apuca de ciclare
cu cativa pasi inainte 2-3 pe loc si unul inapoi am reusit sa ajung aici sper sa am mai mult noroc de aici inainte
si urmeaza sa ma ocup de conductele tur si retur inclusiv coturile din cutia exterioara.
in cutia exterioara o sa fie de bibilit, ce vreau sa va intreb este daca e o idee buna sa pun pentru scutgere furtune in loc de teava?
nu am gauri in dulap sa pot cobora drept cu teaza si ma gandesc ca daca pun coturi pe teaza de scurgere o sa imi faca zgomot si asta nu e o obtiune avand in vedere ca am acvariul in camera
eu mi-am facut o copie a lui ghost overflow de la reef savy si am lipit plexi cu adeziv UHU pentru plastic dur, este vascost si poate umple eventualele goluri de pe canturi, nu l-am montat definitiv pe spatele acvariului dar l-am dat la apa si nu curge