[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: vereb
Forum Index » Profile for vereb » Messages posted by vereb
este tare ciudat cum pierzi acesti cory, ceva se intimpla in acavriu ori pesti bolnavi, un parazit.
prezinta pestii ceva simptome, vizibil pe corp, inot, respiratie accelerata, unde sunt pozitionati in acavriu adica pe coloana de apa, excrementele , ai urmarit?
imi place cum esti sfatuit @stefan, tot respectul ptr colegi
ca sa nu mor prost, cine iti va lipi ?
@ antoniot,
super fain articolul vis a vis de aceste nevertebrate, este de luat in seama si sa ne apucam de treaba
multumesc
salut,
creste numarul ciclidarilor .
Sa luam cu inceputul, ma bucur ca te-ai decis sa ai un colt de natura in casa cu un acvariu tip ciclide.
Nu stiu cat de mult te-ai informat despre acesti pesti, daca te-ai documentat vis a vis de ciclarea unui acvariu si apoi caractersticile, comportamentul ciclidelor (mai ales africani)

Un sfat prietenesc:
1.ar fi cazul sa renunti la mbune sunt multe subspecii si nu au ce cauta in acel acvariu mic
2. demasoni si chewere sunt pesti teritoriali ( aproape au aceasi culori, nu se amesteca aceasi culoare, dungile la 2 sunt pe verticala etc,)
3. filtrarea este insuficienta, ciclidele malawi au nevoie o filtarea buna, apa curata (socoteste dupa formula asta, debitul filtrului treb sa fie de 3 X vol acvariului)
4 lumina este ok,

Demasoni: 1 m- 8 F
Elongatus 1m - 4 f
acei 1 m - 4 f
caeruleus 1m - 4 f
socolofi 1 m- f
mai are sens sa completez nr pestilor?

Off topic
@cristy100ex si @starji, o mica completare , sa ajungi a creste pesti tanganykani treb sa incepi cu malawieni, comportamentul este dif, cerinte etc.

ON Topic;
@straji, iti recomand sa te apuci cu ciclide americane, apistograme, ramirezi etc ( max 7-8 buc)
decit sa decimeze si sa streseze toti conlocuitorii acvariului mai bine ai scapa de el (vei gasi pe viitor alt mascul) dar sa iei in calcul si marimea acvariului
Teoretic se va face ok si guppy-ul cit nu va sta acel mascul dominant
Buna,

nu mai stiu cine a deschis topicul , din cite stiu bolex, cred ca ceilalti ar fi bine sa nu pouleze cu imagini atasate cu alte acvarii fata de initiator. La momendat e greu de urmarit care cine doreste inf.
Sa luam cu inceputul @bolex. Acvariul inca nu este ciclat iar introducerea acelor pesti in 25 l nu lasa de dorit!
Piatra este ok si ar fi frumos daca ai putea ancura pe ea niste microsoriu, anubias etc.
Dupa ce vei termina ciclarea ai putea introduce pesti de talie mica gen: microrasbore, raspora nike, raspora brigitte, boraras maculatus, neoni gen simulans.
Parerea mea, planta pe care tii neaparat sa bagi in acvariu, nu iti va face un acvariu deosebit, frumos ,estetic etc. Ai sa vezi cand va incepe sa se desprinda de substrat, sa se paleasca acele ace, ce bataie de cap va fi.
Buna,

linkurile cu informatiile puse la dispozitie de tine @daniela76, acei pesti superbi, i-am vazut cu ochii mei aici in Stuttgart ( Kölle Zoo)
, tot ce este posibil
azi , la micul dejun, femela de acei a facut maraton fata de ceilalti, nu stia cum sa infulece mai multa mincare . Posibil sa fii pierdut icrele ori era in perioada anterioara in zile proaste
Sa-ti traiasca asasinii ,
Bravo, numai vesti bune in afara de melcii comunitari. Recomnd urmatoarele variante:
1. introduci in acvariu capcana ptr melci ( in fiecare zi vei colecta ceva pe acolo)
2. poti pune frunza de salata seara in acvariu si in dimineata urmatoare scoti cu grija frunza impreuna cu melcii ( inainte de a introduce sa-l speli bine)
3. sa bagi melci Anatome Helena care vor face treaba ca la carte (cunoscuti sub denumirea melci asasini )
Varianta 3 ar fi cel mai OK, simplu,frumos, alte vetuitoare in acvariu. Se pot inmulti si ei fara problema daca vei aseza o piatra cu suprafata neteda (gen piatra de rau )
scuze ptr dubla postare, dar nici pina in momentul de fata nu m-am obisnuit cu tastatura asta germana
Interant tabel ai pus la dsipozitie, stau cu hallo.ro si dcit online deschis ptr a intelege cuvintele .
Cum evolueaza acvariul acuma, ce fac vetuitoarele, plantele, niste upadet-uri?
Aha, unde stau eu momenta sunt 25 grade in Stuttgart
Interesant bricolaj ai facut .
Cred ca nu trebuia sa te complici, puteai reduce temperatura de la incalzitor undev ala 22 si cu caldura din casa ajungeai pe l aun 26-27 grade
@ Dan_P
te tin la curent cu evolutia femelei de acei,
asera a inceput putin sa manince iar azi dimineata la fel, de obicei sta ascunsa printre pietre si "da din gura parca mi-ar spune ca ,sunt ok dar am gura ocupata ca sa pot vorbii" .
Salut,

nu as face aceasta miscare cu planta, exista mari sanse sa iti dauneze acvariul fiindca si plantele pot fi purtatoare de boli , in natura este altceva
Informatiile pe care le-ai primit vis a vis de ciclare de la Arcapet (nu stiu care doamna tia furnizat dar daca era sotia lui Ovidiu cu siguranta nu te-ar fi sfatuit sa introduci imediat vietati ).

Off topic:
Parerea mea personala si un sfat bun, asculta ce iti spune si indica colegul nostru @stefanp fiindca vei fi pe calea ceea buna, a adunat multe informatii, s-a documentat foarte mult pina a se apuca de acvaristica .

Salut,
este cam mic volumul acvariului pentru a popula cu scalari si ancsitrus. Cresc mari, au nevoie min 50L\ peste la maturitate,deci poti face o socoteala daca are sens sa-i chinui
Ai putea introduce darf ciclide ori pesti de banc daca te-ai hotarit la un biotop amazonian
Dan_P,

Azi dimineata cand am dat de mincare, femela de acei ar comportamnetul ca zilele trecute, se repede la mincare dar nu atinge. M-am uitat sa vad dac este gusata dar din pacate nu e vizibil, probabil ca este prea devreme sa prezinte . sper din tot sufletul sa fie asa cum soui tu ,

Iti multumesc ptr raspuns

Forum Index » Profile for vereb » Messages posted by vereb
Go to: