[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: adu
Forum Index » Profile for adu » Messages posted by adu
pai cu grindalul mi-e mai usor sa le dau, seara sunt mai putin speriosi si ies din tufis. in plus folosesc o tehnica deosebita) si functioneaza iar in plus de asta grindalul sta mult timp la mijlocul acvariului pana ajunge pe fund. Daca le dau microgranule sau fulgi nu ii vad sa urce sa mance de sus si nici de pe fundu acvariului dupa ce atea pierd flotabilitatea.
deasta intreb .... ca daca ei sunt fugiti cat sunt eu acolo, mancarea ajunge jos .

pe cand la ceilalti pesti
)) ) mai au putin si ma trag ei de maneca, de exemplu scalarii cum ma vad cum sunt sus la cerseala. le pun pelete si imi iau cu tot cu degete. si pentru corry la fel de simplu mancare a juns jos si ei o savureaza.
la neoni nefiind timizi sunt in actiune si prin mancarea pana sa cada.

deasta intreb, doar nu ma plictisesc si pun intrebari ca n-am ce face. SI SUNT FOARTE GRIJULIU

a da si grindal nu pot sa le dau mai mult de 2 ori pe saptamana.
inca o intrebare cum le dau eu de mancare pestilor daca fug tot timpul?
ofer eu 280 de ron acum pe loc. doar daca butelia este reincarabila si a fost reincarcat cel putin o data.
facem toti trupa)
sa ii coplesim
merge. recomand sa le dai pastile(alea de se lipesc pe geam) in locul granulelor(care trebuie sa le tii la inmuiat inainte(mai mare bataia de cap)), si in plus nu se duc la fund, iar in modul asta iti hranesti neonii la mijlocul bazinului , exact unde le place .
nu am verificat parametrii...
dar daca te referi la neon... nu pot sa ma pronunt. ideea este ca din punga de transport erau deja 2 morti.
iar la neretine ... inca nu imi fac griji, din 4 doar una a miscat din prima restu pe rand si acum a mai ramas una care inca sta.

momenta nu mai dispun de teste nici macar de cele 5 in 1. le iau dupa ochi singurul lucru la care as fi facut un test ar fi fost de Kh, pentru ca am oprit inainte co2 si am agitat un pic apa si am pus o piatra cu aer, pentru ca stiam ca pestii vin dintr-un mediu mai bine oxigenat, cel putin asta am observat cand a desfacut ciprian primele pungi cu neoni.toti pestii erau pe sus. deasta zic sa nu fi avut o variatie mare de Kh.dar in acvariul respectiv stau scalarii corry si un acistrus. deci momentan o pun pe seama transporului..... sa vedem.
da nene ciprian multam nu ma grabesc sa zic nimic.
am stat azi noapte de cand i-am luat pana la 4 dimineata sa ii acomodez cu apa i-am luat usurel, ca stiam ca azi o sa mai aiba un drum de facut.
sunt in nano, inca ne cunoasteam, sunt timizi asa un pic dar cred ca o sa fie ok ies la plimbare nu se mai sperie chiar asa rau de mine de la doar 2 ore, se alearga pe aici , au papat si putin grindal sa ia puteri

inca o data iti zic multumesc aici pe forum ca stiu ca vrei sa-ti creasca pipota
Multumesc ii asteptam de vre`o 3 luni
sper sa traiasca si sa procreeze.

off : dimineata mai era un neon mort si o neretina nu se misca neam...
AVE Dolly.

Merci, in mare parte stiam si eu,dar sigur ca sunt si lucruri pe care nu le cunosteam.
De exemplu ce gasisem eu era legat de ph 7 7-5.si deasta ma speriasem ca nu stiam ce sa fac cu plantele ca le tin la 6,5.dar dupa ce ai spus tu sunt in parametrii.

citisem pe undeva ca trebuiesc acomodati o perioada un pic mai lunga fiind sensibili exact la ceea ce ziceam mai sus PH. mai ales atunci cand ii pui intr-o apa mai acida.
bine ai venit domnu catalin, ti-am zis ca aici e cald si bine. ai sa vezi ca asa este.

Ps. imi place sa cred ca eu te-am corupt
In seara asta imi vin niste foarte mici puiuti de Micro.
Am citit asa oarecum pe net despre ei.
Daca voi puteti sa impartasiti din experienta voastra cu pestii si/sau sa dati articole Va sunt recunoscator(si eu si ei)

Ma intereseaza asa in primul rand:
parametrii apei
hrana(mai ales ce le pot da acum cat sunt mici)
S.a.
pai iti ajung banii;) eu unu m-as incadra.
acum depinde ce vrei sa pui ca fertilizare.
daca mergi pe jbl de ex iti ajunge si de substrat si de pietris si de ferropol si chiar si de macro / sau / easy carbo
co2 . faci si tu o bomba ca sa nu stai sa te uiti la acvariu degeaba.

ps. zic si eu asa ... cel mai bine e sa nu te grabesti... stii in acvaristica trebuie pacineta.
acum ca tot l-ai cumparat eu unu nu as fi mers pe unul cascada, ci pe unu intern, zic eu ca face curentii de apa oarecum mai bine(e un subiect deschis pe aici de ciprian) care te ajuta la plante, fiind si mic acvariul cu siguranta vei avea plante acolo, carora le vor cadea sute de litrii in "cap".

Sa-l stapanesti sanatos!
imi place cum arata;)

TOTUSI EU sper sa nu am dreptate
normal . putin lispesc si eu de pe forum si uite ce se intampla.....
domnu` costi
foarte interesant proiectul.
resurse promitatoare. deci astept sa vedem ce iese.

Succesuri
dau la schimb 20 de bucati pentru fertilizant ferropol 24 JBL.
sau saptamanal.
1. lasa nu ne mai pupa
2. chair ieri am discutat cu tanti de acolo despre ele si sunt fenomenale. merita banii din plin, cel mai ieftin fiind 300 si putin ron pana la 1500 ron.
chestia cea mai tare este ca imi zicea de un aparat care dedurizeaza apa, se pune inaintea alimentarii masii de spalat.acum mi-a picat fisa ca ar putea fi o mina de aur avand in vedere ca pretule ste de 30 de ron.(sper ca nu a gresit tanti de acolo cand mi-a zis desi am intrebat de 2 ori pentru ca mi se parea mic pretul).

in princiou. da sunt fenomenale. am pliantul aici si in mare scrie asa: filtrele A elimina:
clor - 100% produse petroliere - 95% ; fenol - 99% ; metale gresele - 99%.
citex din articolul lui Val - EI:

"1. O problema pe care am rezolvat-o: desi toti nutrientii sunt adaugati in cantitati optime plantele, de obicei dintr-o anumita zona a acvariului nu cresc bine, sau, unele plante cresc evident foarte bine, in timp ce altele nu, sau sunt diverse alge la nivelul plantelor de tip covor sau pe plantele dintr-o anumita zona a acvariului. Toate aceste simptome, cel mai adesea, au aceeasi cauza si anume lipsa unei bune circulatii a apei in acvariu. Se rezolva prin adaugarea a unuia sau mai multor power-head-uri care sa ajute in crearea de curenti.

2. O alta problema rezolvata - Plantele cu crestere lenta sau medie merg bine, dar plantele cu crestere rapida au un ritm incetinit de crestere, sau varfuri care nu mai cresc, sau frunze contorsionate. Aceasta problema poate avea la baza o cantitate insuficienta de CO2, sau o proasta repartizare a acestuia in acvariu (insuficienta circulatie a apei), sau, in cazul meu, o duritate prea mica a apei, adica o carenta de Ca sau Mg. Se rezolva marind duritatea apei, fie prin modificarea proportiei amestecului de apa de osmoza inversa / apa de robinet (pentru cei din zonele cu apa dura) fie prin adaugarea de saruri de Ca si Mg (pentru cei din zonele cu apa moale)."
spre sa nu mai exista interes, cel putin din partea mea, in sensul ca pana iti cresc eu sa ma deja

"Tufa de Pogostemon din dreapta nu mai exista"
ce-ai facut cu ea?
eee glumeam.
ideea este : Da Doamne sa iasa

Forum Index » Profile for adu » Messages posted by adu
Go to: