[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: MihaiCalin
Forum Index » Profile for MihaiCalin » Messages posted by MihaiCalin
am citit cateva lucruri pe aici care la mine nu s-au intamplat chiar asa...
la mine au aparuta intai si intai frunzele...apoi au inflorit doua zile la rand niste bobocei care cresc cam de 5 cm...apoi au inceput sa-i dea si niste radacinutze...dar abia dupa vreo 3 zile dupa ce au cresut primele frunzulite la noduri..
acuma am deja 9 pui dintre care vreo 3 au deja cate 3 frunze de vreo 4-5 cm....eu unu sunt foarte entuziasmat...mai ales cand ajung seara acasa si vad ca s-au mai dezvlotat putin
noutati...5 pui, doua floricele...INCA O TIJA
ei care suparare? niieeee...doar impartasim aceeasi belea...pasiunea pt fishi fishi .
Azi am vazut o frunzulita la unul din noduri. mooama ce fragila pare...da eu ma asteptam intai sa infloreasca...nu asa trebuia?...oricum...am inca un ozelot acuma...in miniatura
pietrisul care se vede in imagine e prea grosier. la mine echinodorusii merg f f bine intr-un substrat ceva mai fin...genul bob de orez. stratul intr-adevar trebuie sa aiba macar 7 cm. incearca niste micro si macro elemente de la Sera. la mine dau rezultate. lumina nu cred sa fie insuficienta pt un echinodorus. eu unu zic ca e k. daca substratul este nou si plantutza ta abia plantata inseamna ca ai doua probleme: substratul nu este suficient de bogat in nutrienti(unii rezultati din descompuneri...plantele folosesc si asa ceva ), si doi, plantutza inca nu s-a adaptat. este posibil sa o lasi asa si in vreo 2-3 saptamani sa constati ca isi revine.Incearca si niste schimburi partiale de apa.
In rest numai bine iti doresc
pai daca spui minunatie si pui si ghilimelele alea suna ironic...e ca si cum ai spune ca Steaua a jucat "foarte bine" ultimele etape
nu ma laud cu multi W/l, acuma am 2 tuburi tld 830 si unul normal Philips daylight, 18 W fiecare...deci in total 54 w...deci cam 0,5/l
oricum...din cate am citit plantele mele sunt cu necesitati medii de iluminare. si chiar am masurat tija ca sa nu vb aiurea...74 cm, inca nu a inflorit.
mi s-a intamplat si mie sa depuna la vreo 7 luni...si chiar am vazut alevinii timp de vreo doua sapt...nu mai mult ca nu am avut papa de care au nevoie astia micii .
treaba cu depusul cu mai multe femele e pe bune...arau cam 7 scalarei in 70 l . ceilalti masculi erau terorizati...da omu tot nu voia sa inteleaga...ca de..erau ai lui si tinea la ei cica . era un fel de orgie acolo
Turba 1cm + cuartita 5-6 cm, lumina tld 830, schimburi permanente de apa (15-20% la doua zile), fertilizanti: micro si macroelemente de la sera, CO2, temp. 26-27 grade C..
Intrebarea asta cu "minunatia" suna putin ironic...da asta e, mi-am asumat riscul de a posta pe forum ...bafta
a...si inca ceva...la un vecin de al meu un mascul depunea cu vreo 3 femele...pe bune ca ma vazut cu ochii mei ...ala da mascul
sa incerc si eu sa raspund la intrebarile lui Val:
-scalar sa fie, ca in rest merge...acuma depinde cat de selectiv vrei sa fii si dc nu...ce gusturi ai
-da..la inceput e posibil sa fie mai neglijenti cu icrele...dar in orice caz trebuie sa le oferi intimitate ...se recomanda sa depuna intr-un bazin care sa aiba trei din feteze acoperite...si sa nu faci miscari bruste pe langa bazin pt. a nu-i speria...chestiunile de chimie le las pt. altii.
-eu am patit-o...exact ca tine acu vreo 3 ani am avut 4 scalarei din care am crezut ca -sa ales o perche...au curatat de mai multe ori locul pt a depune, aveau organele genitale alunigite ..toate semnele...da dupa aia nik...au inceput sa se bata...nus...l-o fi inselat femela cu vreun xifo prin bazin ...deci te mai poti astepta si la surprize
Oricum...multa bafta
mai nus...nu zic ca nu e bine...sigur e...da eu unu am un bazin exact cu dimensiunile astea si am numai doua touburi cam de vreo 2 luni...si sa vedeti de atunci ce balarii s-au facut in bazit...si nici macar nu sunt tld-uri mandoua...unul e tld 830 celalat e un philips daylight normal...plante: echinodorus barthii (ce frunze rosii i-au dat acuma ) java moss, echinodorus ozelot imens, criptocorine wendetii (nus exact cum se scrie) vreo 6-7 tufe, si o tufa de...ceva cu diformis, am uitat exact. Nici una din specii nu-mi face probleme...cresc in draci. Pacat ca n-am poze ca sa fac dovada...deci, in lipsa de resurse merge si cu mai putin, numai sa compensezi cu un substrat de calitate si ceva fertilizanti buni.(neaparat CO2)
sa va mai spun cum a evoluat... acuma are o tija de vreo 70 cm...cu patru noduri...la fiecare nod avand cate trei proeminente ca niste bulbi care se tot umfla...si cam cat un bob de orez. la un moment dat din cauza greutatii tija a crescut numai pe luciul apei...acuma a inceput iar sa urce putin.astept rezultate in curand ...buna ideea cu ploaia aia...daca asi gasi o metoda sa pulverizez apa foarte fin...cred ca ar fi mai eficient...oricum, deocamdata ma multumesc cu ce am.
tot incerc sa tin tija aia in apa...am bagat-o intre termometru si geam...ma tem numai sa nu o rup...daca asi fi last-o sa creasca acuma era la vreo 10 cm deasupra apei...intre neoane si apa este un geam...ma intreb ce facea daca o lasam pana se lovea de el . deci dupa ce ii dau primele plantute rup tija ...ii da alte tije dupa aia?nu o las sa mai creasca..poate mai face alti pui dupa ce ii desprind pe aia?
mersi de raspunsurile de pana acu
dupa luni de astaptari...ca l-am luat cu vreo 4-5 frunzulitze de vreo 6-7 cm...timp in care a crescut ca nebunul...acu are vreo 30 frunze cele mai mari avand peste 40 cm ...oricum...in sfarsit i-a dat o tija de vreo 4-5 mm grosime care creste vaznd cu ochii...de fapt crestea...acuma a ajuns la suprafata si s-a mai incetint putin cresterea...eu unu sunt foarte happy ca n-am mai reusit pana acu sa inmultesc nici un fel de echinodorus (n-am avut rabdare)
acuma ce va rog pe voi...spuneti-mi cum ar trebui sa evolueze normal...unde ii dau puii? ca tija a iesit din apa...se intoarce inapoi?
in apa nu a ramas vreun nod nimik...spuneti-mi la ce sa ma astept ca nu vreau sa fac ceva gresit...conditiile cre ca sunt f bune dupa cum creste...si numai el ci toate celelalte plante (printre care un echinodorus barthii beeeton)...
tot caut informatii despre aceste doua specii...ma puteti ajuta??? poate este careva care a si reprodus macar una din aceste doua specii?
am gasit de vanzare prin bazar o butelie de 3L care...zicea vanzatorul...era plina cu oxigen...intreabrea mea este...ar fi buna si pt CO2? pretul:300.000
cu cat l-ai dat?

sper sa nu va enervati pt glumita
pai 100l... cam 70/40/40
Buna...de curand am cumparat un echi barthii...da nus daca se dezvolta normal...prima frunza a crescut mai greu...pana s-a acomodat...dar avea o culoare mai intensa...acuma se dezvolta mult mai repede frunzele dar nu mai au aceeasi intensitate a culorii...sunt ceva mai palide...substratul:cuartzita+un strat de turba, lumina: doua tuburi tld 830, nutrienti: micro si macroelemente de la sera (pastilutze)
AA...si inca ceva...felicitari ca ati reusit sa refaceti "micul nostru paradis"....si chemati-l si pe Ytron...spuineti-i ca are nevoie lumea de el...

Forum Index » Profile for MihaiCalin » Messages posted by MihaiCalin
Go to: