Message |
|
cartile mai vechi in ale acvaristicii (chiar si autohtone) la fel spun...
|
 |
|
Vai ce-i acolo...mausmann a dat muuuulte clickuri sa dea peste ele cred...m-am simtit asa umilit cand am vazut ce-i acolo :masca: .las ca "o sa cresc eu mare"
|
 |
|
vand ceva pui de ozelot...plantati in ghivece de vreo doua luni, destul de maricei...100.000 lei vechi
|
 |
|
hai sa ma bag si eu
vazand pozele incep sa cred ca esti un fel de Noe (din arca lui Noe) si ca incerci sa salvezi cat mai multe specii de pesti exotici bagandu-le la tine in acvariu...problema e ca nu da bine(zic eu). Eu unu cred ca asi baga doar niste neoni acolo...sa zicem 10-15...sau doar niste guppy da ceva mai de selectie..sau ma rog, O SINGURA SPECIE MAXIM DOUA.
OK...si acuma despre Cryptocorine: lumina e clar prea slaba pentru ele. M-am ocupat si eu o perioada de specia asta si-ti spun din experienta. Asi baga in locul tau doua tutburi de 15 W...is micute si se incadreaza in lungimea acv. tau. Calitatea apei e si ea foooartee importanta pt ele da s-a mai vorbit. Daca nu le convine se "lichefiaza" plantutele pur si simplu. Da nu e totul pierdut...isi revin repede daca le dai conditii. Poti pune in substrat langa radacinile lor niste bucatele de argila...Laterita e cea mai buna da poti folosi si alt fel in lipsa ei.
Concluzie: baga lumina, schimba apa mai des, baga ceva la radacina :smecher: ...
Gata nu mai scriu ca plictisesc omu
|
 |
|
Nu cred sa fie asa @razvan. Diferentele sun clare zic eu. Pacat insa ca la noi nu cred ca o sa vedem prea curand asa ceva. Doar sa ne apucam da facut incrucisari  (pt. botanisti). Mi-ar place sa am macar vreo 3 din variantele alea :aaa: da na... :alright: .
|
 |
|
Am dat si eu un serch pe google( de fapt mai multe). Intr-adevar, desi nu am gasit toate platutele astea Echinodorus Deep Purple mi-a atras atentia cel mai mult...seama ceva ceva cu Barti double red, da parca e mai fain  . Dau trei ozeloti pe un Deep Purple 
|
 |
|
La mine in acvariu apa are 30 grade...fara incalzitor fara nik...la temp camerei. Pestii inoata ca lesinatii, desi filtrul si oxigenarea merg continuu...e prea caaald. Cum se poate raci apa? Ceva solutii?
|
 |
|
pe langa ca trebuie sa aiba 3-4 frunzulite eu iti recomand sa lasi sa creasca cat de cat si radacinile...eu unu las puii pana au macar 5 radacinutze de vreo 7-8 cm...au sanse mai mari sa nu moara. cand le plantezi poti sa le bagi si ceva nutrienti, cum ar fi pastilute de la sera (micro si macroelemente).
In rest multa bafta 
|
 |
|
eu unu nu am tinut-o niciodata mai sus de 27 grade...poate se acomodeaza
|
 |
|
deocamdata 10 bucati...cam 5 lei noi bucata...daca vrea cineva mai multi mai negociem...valabil pentru Iasi (sau astept sugestii). In curand (doua saptamani) o sa mai fie valabil pt. inca 10
daca este cineva interesat pe planta mama astept oferte pe pm
|
 |
|
vreau cuartitaaa- rezolvat
|
 |
|
mai da nu-i in nici un caz ca la prosti...adik toti am fi fost odata prosti si acuma vezi doamne am fi "destepti"...nniiieeeee  )
|
 |
|
Schizotroane...nu zic..vara intr-adevar nu e neaparat un capac. Da ia gandeste-te iarna...alt fel se mentine temperatura. Si lumina nu se pierde in aceeasi masura cand ai capac. Eu acuma n-am...recunosc, da la fostul bazin aveam si eram multumit de el...o sa-mi fac si eu mai incolo, da tin sa zic ca o sa-l fac din PVC...repet: PVC!!!
|
 |
|
da acuma pe bune...sper sa nu-ti para rau in curand ca ai ales rigipsul...sa nu inceapa sa se umfle pe marigini eventual sa mai prinda si ceva mucegai...si nus cat de rezistent e la socuri asa ca o sa trebuiasca sa ai grija cand il manipulezi.
Oare in afara de pret...mai este vreun avantaj in a folosi rigips-cartonul? 
|
 |
|
mai vorbiti frumos sa nu va auda cenzura...ca vine imediat g.g. si "face curatenie"...chiar daca mai spuneti si lucruri utile...ca de...mai vede si aia sub 18 ani si nu stie ce-i aia  ....(no coment...stiu ca o sa primesc avertisment ceva...)
|
 |
|
pt ca pana acuma a dat cele mai bune rezultate ca substrat...ma rog...combinand-o cu turba si ceva argila
|
 |
|
calciu ala nu-i prea bun zic eu...ar creste duritatea apei...treaba cu cenusa vulcanica am mai auzit-o...se gaseste si in Iasi la un pet shop. turba da...da pamantul ala de sub frunze descompus...mai greu, pt ca sa zicem ca odata ai sa vrei sa scoti din substrat o planta...fii sigur ca aceasta o sa iasa cu tot cu pamant si nu o sa mai vezi nik in acvariu vreo cateva ore  .nu zic ca nu ai sa patesti la fel si cu turba, numai ca aia se ridica la suprafata, cum am patit si eu, si o poti strange cu un ciorpac iar ceea ce ramane o rezolva filtrul
In reteta aia nu zice nik de pietris ceva. In combinatia aia o foarte mare parte din substante ar intra direct in apa si, nus, da cred ca ai avea probleme mari de chimism al apei.
Eu personal folosesc un substrat simplu format din turba amestecata cu nisip(2-4 cm) peste care zace un strat de 5-6cm de cuartita. Mai adaug micro si macroelemente de la Sera, si ceva conuri de argila. Sa nu uit ca am si adaos de CO2. Iti zic ca merge beton
Bafta!!!
|
 |
|
eu am fortat tija sa stea in apa prinzand-o intre termometru si geam...cam in trei zile se obisnueste si creste numai pe luciul apei...si bobocii aia se indeparteaza incetul cu incetul..ai sa vezi tu..vezi daca vrei si tu sa o fortezi la fel sa stea in apa sa nu o strivesti...trebuie macar o distanta de 0,5 cm intreperete si termometru...si am mai observat ca dpa ce incep puii sa se dezvolte tija tinde sa se scufunde...vezi sa ai o camera digitala la indemana ca florile tin numai o zi...pana incepe sa se insereze..in rest multa bafta 
|
 |
|
imi trebuie neaparat niste cuartita ca sa am in ce sa infing puii de ozelot...are cineva si vrea sa o dea?  repede repede
|
 |
|
acuma sunt cam 12 pui pe prima tija, unii maruti cam cu 5 frunzulite da altii mai mici...doi abia aparuti cu cate o frunzulita...insa nu stiu cum sa procedez mai bne ca de acuma au inceput sa umbreasca celelalte plante pt ca se dezvolta aproape de luciul apei.....Sa rup tija cu totul si sa o plantex (radacinile puilor au ajuns si la 20 cm) sau sa incep sa desprnd cate un pui...se vor dezvolta ceilalti normal dupa aia?
|
 |
|