Message |
|
In seara asta am luat si eu un excavatorist si anume Valenciennea Strigata. Imediat cum l-am pus in acvariu s-a ascuns in gaurile din pietre si acolo a ramas.Sa vedem cand o sa am si eu norocul sa-l vad.
Am inteles ca Strigata mai are prostul obicei sa faca pe saritorul si ma pot trezi cu el pe gresie.Sa incerc sa acopar acvariul sau sa stau linistit?
|
 |
|
Este spre bine daca incep sa se retraga algele.La mine acvariul parca a prins rugina inauntru.Si eu tot maine fac schimbul saptamanal de apa.
|
 |
|
Am programat deja lampa ca la pranz sa ajunga la 50% pe toate cele 4 canale dupa care pe le 14:30 sa inceapa sa scada pana la 22:00 la zero, si ma gandesc sa scad si mai mult intensitatea.
Pot sa las moonlight-ul la 1% sau dauneaza pestilor si este mai bine sa se inchida de tot lampa?
Multumesc pentru sfaturi referitor la teste.Nu are rost sa arunc banii pe ceva ce nu ma ajuta.Mai important este cel pentru fosfor cred eu.
|
 |
|
In sfarsit pot sa spun ca am si eu acum lumina la acvariu.Azi a sosit lampa led CoralBox M1-90 V2.Momentan ma gandesc daca o las asa pe piciore sau o suspend.
|
 |
|
Acele pete duc mai mult ca un praf cu ai zis ,zici ca este rugina la culoare.
Acum am facut cateva teste :
-salinitate 1024
-PH 8
-NO3 5
-NO2 0.1
-Ca 420
-Mg 1320
-PO4 0.03
-Kh 9.9
-Alk 3.53
Urmeaza sa-mi iau si teste de silicati,iod(mai ales ca aditionez) si sper ca luna viitoare un Hanna Instrument Hi-736 pentru a masura fosforul.
Ce am observat este ca acele pete ruginii sunt exact unde este lumina mai intensa,adica pe mijlocul acvariului,iar pe laterale ,nici pe piatra ,nici pe nisip nu este nimic.Acum am pe acvariu o lampa mai mica ca dimensiuni(CoralBox M1-30 V2 si este pusa pe mijloc),cea definitiva imi ajunge probabil vineri (CoralBox M1-90 V2).
La sfatul lui Ricardo am redus intensitatea maxima care este in jurul pranzului la 50%.
|
 |
|
Ieri dupa amiaza au aparut pe pietre si pe nisip niste pete maronii-ruginii.Cred ca sunt diatomee.
Ce pot sa fac in acest caz?Posibil ca motivul sa fie lumina ,pentru ca de sambata dimineata am trecut pe led?
|
 |
|
Yep, prinde.  Eu de la inceput am pus in sump Seachem PhosGuard, cam 250ml.Tot de la inceput am mai pus pe langa el Seachem Matrix Carbon 250ml si de doua saptamani Seachem Purigen .
In fiecare seara mai aditionez cu 1ml/100l de NOPOX,Seachem Marine Trace, Aquavitro Vibrance(iod)si de doua ori pe saptamana vitamine.
Acum ma chinui sa-mi fac programul pentru lumina, ca de, acum am si eu lampa led dimabila.
|
 |
|
Cand am plecat din magazin am uitat sa ma uit si ce neam este;mi-a placut si l-am luat.Am inteles de acolo ca este nepretentios,lumina medie,flow mediu.Are cam 12/10cm ca marime.
|
 |
|
Ca un mic update,prichindelul meu albastrel este bine,mananca(nu ce vreau eu ,dar nu conteaza),a inceput sa se rotunjeasca si el.Am mai pus si 3 Chromis viridis plus un coral care am uitat cum se numeste. 
|
 |
|
In seara asta s-au facut 7 zile consecutive de cand pun Herbtana in bazin.Am hotarat sa intrerup si sa dau drumul la Skimmer cu care momentan cel putin o zi o sa merg "in gol"(face spuma ca la nebuni).
Hepatus-ul se simte mai bine,se plimba prin zona centrala a acvariului si acum cred ca este prieten si cu tangul.Din cand in cand ii vezi impreuna fara sa se atace.
Ce am remarcat cand dau de mancare ca, hepatus-ul urmareste mancarea fulgi foarte mica pe care o ia in gura si o parte o scuipa,si din cand in cand cerceteaza fundul si ciuguleste nu stiu ce.Nu se apropie de congelate,nici macar de artemia.
In seara asta vreau sa comand si alte tipuri de mancare ca sa incerc sa vad ce prefera si anume :
-Naturefood Supreme Artemia Marine S 55gr - granulato soft per pesci d' acqua salata con il 3% di Naupli di Artemia granulometria 0,6-0,9mm
-Tropic Marin 24871 O-Megavital Nori 17gr
-Ocean Nutrition Formula TWO Flakes with Garlic - 34gr
Ma gandeam si la MICROBE-LIFT/Zoo-plus -118 ml (4 FL. OZ.) care contine Mysis, Daphnia, Copepodi, Artemia (sospensione ideale per invertebrati marini filtratori e per pesci planctivori).
Voi ce ziceti,sunt ok?
|
 |
|
Acest produs
MICROBE-LIFT Coralline Algae Accelerator
ajuta cu ceva sau este doar o pierdere de timp si bani?
|
 |
|
Iep, acum studiez sa vad care mancare ii place mai mult.Am sa zicem probleme din cauza ca el este micut si automat si gurita o are mica.Acum o da pe Ocean Nutrition Brine Shrimps bine maruntit.
|
 |
|
Deci sa inteleg ca si la tine vestile sunt bune.Ma bucur mai ales ca ai niste pesti frumosi si nabadaiosi.
|
 |
|
In sfarsit pot sa stau si eu linistit.Prichindelul meu albastru, hepatus-ul, mananca.  Este plimbaret, tangul s-a mai linistit, iar grisul care aseara era vizibil, acum nu mai il vad.
De marti seara de cand am pus hepatus-ul in bazin am administrat herbtana.Ce sa fac, sa continui sa pun herbtana sau pot sa intrerup?
|
 |
|
Iar ea este steluta.
|
 |
|
Prichindelul meu albastrui tot pupaceste o piatra de mama-mama.
|
 |
|
Inca nu.Sau poate nu am vazut eu.Dar,pot sa spun ca are mult mai putine puncte de gris,este mai vioi si a inceput sa se plimbe.Ii streseaza pe creveti pentru ca se duce mereu la ei sa stea intre mustatile lor.
Ieri seara am dat red placton si se pare ca il atrage.Cred ca incepe sa se aclimatizeze cu noua casa.
|
 |
|
Am dat acum artemia ,a venit ,a "mirosit" si apoi a plecat.
Nu stiu cu ce sa mai incerc.
|
 |
|
Au ajuns si restul de nevertebrate :
-1 Lysmata Wurdermanni
-1 Paguro Calcinus Elegans
-1 Archaster Typicus
-3 Nassarius
Acum pungile sunt agatate in acvariu pe margine ca rufele la uscat  , ca sa se egalizeze temperatura.Sper ca toti sunt ok.
Cu hepatus-ul pot sa fac o miscare.Am de la acvariul dulcinol o maternitate care este micuta,dar si albastrelul este micut.Ma gandesc ca daca in seara asta nu se potolesc sa-l izolez in acea maternitate pentru cateva zile
|
 |
|
Uf,hepatus-ul inca nu vrea sa manaince.Am incercat cu Ocean Nutrition Spirulina.O sa incerc acum cu artemia.Il vad ca tot ciugule ceva de pe pietre din cand in cand.
Este posibil ca nu este inca "in apele lui" si de accea sa nu manance(ieri seara l-am introdus in bazin)?
Ok Ricardo.Skimmer oprit.Microbe-Lift recomanda tratamentul pentru 10 zile si in cazuri grave sa utilizezi dozaj dublu.
|
 |
|