Message |
|
Ok, o sa merg pe wp25 x 2 plus twin controller mai ales ca ele vin cu un adaptor ac de curent ,reglabil.Poti sa variezi tensiunea intre 12 si 24v.Cu cat scazi tensiunea, scade si flow-ul, deci ai doua posibilitati de a reduce puterea.
In legatura cu pompa de recirculare o sa merg pe Jeabo DC 6000l.
Bun, deci inca doua echipamente in curs de bifare
|
 |
|
Toata seara m-am uitat la filmulete cu cele doua pompe Jebao wp10 si wp25.Inca nu sunt hotarat ce sa iau mai ales ca vreau 2 pompe pe care sa le pun cate una in lateralele acvariului.Din cate am vazut imi este frica ca wp25 este prea puternica pentru acvariul meu.
Am gasit un demo de prezentare frumos care arata ce poate wp25 :
http://www.youtube.com/watch?v=72robkX5DYQ
Chiar face valuri frumoase.
|
 |
|
Bine ai venit in randul acvaristilor!

|
 |
|
Ma poate ajuta si pe mine cineva sa identific aceasta ciclida?Pot sa spun pana acum despre acest peste ca este un excelent distrugator de melci.
Multumesc
|
 |
|
Exact,cu acel twin controller poti sa controlezi independent cele doua pompe.Plus acum ai 8 trepte de reglaj al puterii de la 30 la 100%.Senzorul de lumina pentru trecerea pompelor pe modalitatea de noapte acum este integrat in controller.
|
 |
|
Si eu inclin catre wp25.Chiar daca sunt puternice le pot utiliza de exemplu la 50% din putere sau doar una cu ajutorul la twin controller.Diferenta ca marime nu este asa de mare iar prinderea mi se pare mai buna la wp25 cu magnet decat la wp10 cu ventuze.Atasez 2 poze cu aceste pompe.
Legat de skimmer acum fluctuez intre Tunze 9006,BM NAC7 si Deltec 1350 sau 1455.
|
 |
|
Ma gandesc sa iau 2 pompe de valuri Jebao wp25 cu twin controller care au un flow maxim de 8000l/h, dar se pot regla intre 30%-100%.Oare sunt prea puternice pentru mine sau merg?Daca sunt prea puternice pot sa trec la modelul inferior,wp10 care au flow de 4000l.
Tot de la Jebao vreau sa iau o pompa de recirculare si anume Jebao DC6000l care se poate regla intre 1800l si 6000l.Cred ca este suficienta tinand cont ca trebuie sa impinga apa si prin chiller.
Sunt bune aceste pompe pentru mine?
|
 |
|
Costin si eu inclin spre BM NAC7 sau Tunze doc skimmer 9006.Am vazut ca,colegul um02122 recomanda Tunze cu caldura,iar mai nou un alt coleg,si anume Akaiu,a cumparat acest Tunze 9006 din partea caruia in momentul cand ii va da drumul poate face si o recenzie.O solutie ar mai putea si Un Deltec SC 1455 care este cam scumpisor.Intreb de skimmer pentru ca am inceput sa-mi cumpar echipamentele necesare pentru marin,iar daca gasesc ceva in oferta buna macar sa iau.
Ocean,in legatura cu overflow-ul,eu acum caut o solutie pentru a gaurii acvariul care este un Rio 180 si care are acea margine din plastic care serveste si ca intaritura, fara sa-l stric(mai ales ca vreau ca nivelul apei sa fie cat mai sus) pentru a putea monta un bean animal.O solutie probabila pentru bean pe care mi-a recomandat-o Dragos cred ca poate fi cea facuta de Koala(vezi posturile lui;este un filmulet frumos pe youtube care poate da idei  ).In caz ca nu reusesc si va trebui sa apelez la overflow-ul hang on (putin probabil),exista daca ai urmarit atent o solutie pentru a nu se dezamorsa si anume o pompita care se leaga pe acel furtunas si care scoate aerul in permanenta.Unii producatori dau aceea pompita impreuna cu overflow-ul.
Nickvvv,daca nu gresesc trebuie sa folosesti glicerina NEboraxata.Cea boraxata este buna dar accelereaza imbatranirea garniturii,a cauciucului(daca gresesc corectatima).
|
 |
|
Dupa parerea voastra,care skimmer este mai potrivit pentru acvariul meu?Ma gandesc atat la calitate cat si la volumul de apa pe care trebuie sa il curete.
Skimmerele la care ma gandesc sunt :
-Deltec MCE 300
-Bubble Magus Skimmer C3.5
-Bubble Magus Skimmer NAC 7
-Tunze doc skimmer 9006
-Tunze doc skimmer 9011
Daca voi aveti si alte propuneri,eu sunt deschis.
Multumesc
|
 |
|
A folosit sau foloseste cineva acest filtru de substrat Eheim Undergravel Cleaner 3540? Oare reuseste el sa curete substratul?Citez un administrator de pe un alt forum :
"Acest filtru de substrat este recomandat acvariilor plantate. In ciuda debitului aparent redus, filtrul este foarte eficient, deoare oxigeneaza substratul, stimuland dezvolarea unei flore bacteriene. Practic acest sistem, transforma substratul in cel mai mare filtru al acvariului."
|
 |
|
Acvariul pe care o sa-l folosesc in acest moment functioneaza si este dulcinol.O sa vina momentul cand trebuie sa-l golesc pentru a putea incepe pregatirile pentru marin. Intrebarea mea este cum pot sa il curat cat mai eficient mai ales ca am avut mici probleme cu algele si inca nu am scapat complet de GDA. Exista solutii de dezinfectare, curatare a acvariului pe interior?
Multumesc
|
 |
|
Ai dreptate Koala.Am vazut ca sunt pe piata pompe destinate pentru acest lucru pentru a scoate acele bule de aer si nu costa mult.
|
 |
|
Acvariul este acum de apa dulce si vreau sa trec la marin.
M-am referit la o intretinere mai rara pentru ca eu de doua ori pe an(august si decembrie) sunt plecat cate doua saptamani si automat acvariul trebuie sa mearga de unul singur.Si de ce crezi ca acel overflow hang on nu este bun si ca o sa am inundatie?Am citit o gramada de posturi despre ele si nimeni nu a zis ca a avut probleme de genul inundatie.Majoritatea problemelor au fost ca unele modele sunt cam galagioase.Ma refer la acel galgait al apei cand se duce din el in sump.Eu cred ca acest model Blau 3000 L este destul de bunicel mai ales ca utilizeaza doua tevi de diametru 25,nu cum sunt majoritatea cu o singura teava.Acest overflow este similar cu ce a construit si a testat Dragos(daca te deranjaza ca iti spun pe nume te rog sa ma scuzi;apropo eu sunt Mihai  ), numai ca nu are a treia teava de preaplin.Aceasta teava cred ca pot sa o adaug eu ulterior modificand overflow-ul.
|
 |
|
La cat timp cureti cupa? Teoretic eu am nevoie de un skimmer care sa nu necesite intretinere timp de 2 saptamani.
|
 |
|
Ca varianta de skimmer poate sa fie si Deltec MCE300-400-600,Bubble Magus NAC 7(cam scumpisor).Ma gandesc la ce a zis Dragos pe alte posturi si anume cu cat este mai mare cu atat mai bine plus mai mentioneaza ca cele conice functioneaza mai bine.
Nu cred ca o sa ma complic pentru moment cu gauritul acvariului,de aceea o sa apelez la un sistem overflow hang on si anume Blau overflow 3000 l .Ca pompa de recirculare o sa folosesc ori Eheim ori Sicce.
|
 |
|
Eu de exemplu ma gandesc la un skimmer Aqua Medic Turboflotor Blue 1000. Se pare ca merge bine si este silentios.Plus poti sa-l utilizezi atat in sump cat si hang on.
|
 |
|
Multumesc pentru informatii,dar o sa merg pe varianta cu sump.Prefer sa merg pe o varinta sigura si care sa nu imi dea mari batai de cap.
Trebuie sa ma hotarasc la un model de skimmer pentru ca asa pot sa stabilesc si marimea camerei din sump unde va fi asezat.Ce modele de skimmere imi recomandati din experienta voastra care sa fie potrivite cu acvariul meu Juwel Rio 180 si sa isi faca si treaba? 
|
 |
|
Ca medii de filtrare in sump (cam ceea ce trebuie sa contina) pot sa enumar piatra vie,matrix,siropax,impreuna cu un skimmer bun si un reactor de nitrati si unul de fosfati (tip Ruwal Filtru antinitrati RWNO3/130/500 si
Ruwal Filtro Antifosfati Model RWP04-130/400 ).Am spus bine pana acum? 
|
 |
|
kirucd , aici nu stiu ce sa-ti raspund.Dupa cum ai spus si tu,trebuie sa mai studiez cum este mai bine sa fac filtrarea.Cred ca pentru nitrati si fosfati o sa trebuiasca sa folosesc si reactoare daca nu gresesc. Nu?  Sau se pot reduce si cu alte medii filtrante?
Multumesc pentru sfaturi!
|
 |
|
Multumesc pentru sfaturi Koala.Cu ce mediu filtrant pot sa inlocuiesc buretii?Defapt,ce medii filtrante ma sfatuiti sa folosesc in sump?Ma gandesc ca prima camera unde intra apa sa o divid in doua.In prima parte intra apa si se decanteaza cat de cat,iar apoi trece in a doua unde este skimmerul.Nu am uitat de sistemul de completare.O sa incerc sa iau unul cu doi senzori,unul pentru nivelul din sump si unul pentru bazinul cu apa de osmoza(in caz ca ramane fara apa sa nu mai plece pompa).
Tot cautand informatii,am gasit pe un site italian un acvariu frumos cu pesti superbi:
http://www.acquaportal.it/_archivio/articoli-3/luca_campini.asp? 
|
 |
|