[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: Mitzi
Forum Index » Profile for Mitzi » Messages posted by Mitzi
Message
Am si eu o problema cu un rechinas Bala (Balantiocheilos melanopterus).A aparut o "pata alba",ca o umflatura pe corpul pestelui,pufoasa,ca o vata(zici ca este un fulg atasat pe solzisori) si nu stiu sigur ce este.Ma puteti ajuta si pe mine sa identific ce are si cum pot sa o tratez ?

Multumesc frumos.
Multumesc Domnii mei pentru suport.Puzzle-ul o sa incep sa-l asamblez la inceputul lui ianuarie.Pana atunci mai achizitionez cate ceva din ceea ce imi trebuie ,plus ma pun si la studiat .
Deci in total 3 tuburi.
Eu o sa fiu "maestrul". De unul singur.De aceea o sa incep cu sumpul si apoi cu acvariul

Sper in bine!
Azi am dat comanda de sticla.
Cam cate tuburi de silicon Dow Corning imi trebuiesc ca sa lipesc tot acest volum de sticla (acvariu,sump,cutie overflow) ?
Mai lipseste doar costumul

Aveti dreptate, daca il fac prea inalt o sa fie destul de greu cu intretinerea lui. Nu am nici 2 metri si nici maini pe masura
O sa raman la cotele initiale de 1000x500x550 . Recircularea va ramane si ea cum este in schita mai ales ca am discutat cu Dragos si chiar el mi-a indicat sa fac gaurile la 40mm fata de marginea superioara. Las asa pentru ca prefer sa nu se vada tevaraia pe deasupra acvariului.
Zilele acestea o sa fac comanda pentru sticla mai ales ca deja am primit oferta pentru ea.
Ca mentiune, acvariul o sa fie luminat de o plafoniera led lunga de 90 cm. Trebuie sa ma apuc sa fac un suport pentru ea ca sa pot sa o suspend. Ma gandesc la ceva care sa prind direct de suportul acvariului.
Ma pregatesc sa dau comanda pentru sticla,dar sunt nehotarat asupra inaltimii acvariului care o sa fie cu sticla de 12mm.Cum ar fi mai bine,inalt de 550 ca in schita sau 600mm?
Multumesc koala. Teoretic vreau sa pornesc cu vreo 30 kg piatra vie. Ma gandesc sa pun in plus si alte 20kg de piatra moarta. Nu stiu cat cat de bune sunt rocile CaraibSea South Seas Base Rock si CaraibSea Reef Rock.Care dintre dintre ele este mai potrivita.
Este o solutie. Nu mai dau acele gauri si vin cu teava prin BA , iar deasupra se va desparti cu un teu in doua si o duc spre colturi, iar intrarea in bazin va fi ori cum are Dragos , ori cum mi-ai demonstrat in poza.
Mai am si eu cateva nelamuriri legate de mediile filtrante.
-sunt suficienti cei 5 litri de matrix pe care ii am deja? Sau trebuie mai mult?
-cam cat Seachem PhosGuard trebuie sa utilizez ?
Am facut cate o schita preliminara pentru acvariu si sump.Nu sunt inca sigur ce sistem sa folosesc pentru recirculare.Metodele ar fi:
-in lateralele decupajului pentru BA sunt doua gauri de diametru 34mm prin care vai intra apa(vezi schita acvariului)
-sau sa duc teava de recirculare prin BA si sa o trec ori prin pieptan cu un mic decupaj,ori pe deasupra lui.
Nu sunt sigur care varianta este mai buna.
Ocean ,dupa cum am scris putin mai sus la echipamente achizitionate,cred ca deja am ceva bunicel ex. skimmer Deltec SC 1455 , etc.O sa am si pesti si corali in acest acvariu.
Referitor la produsele de la Seachem mentionate mai sus,mai au pe stoc intre 1 si 5 ca si cantitate.Vreau sa comand in seara asta toate din ce am scris pentru ca dispar rapid si sunt la 50% reducere.
Produsele de la Seachem ca de exemplu
-seachem matrix carbon
-seachem purigen
-seachem marine trace
-seachem reef advantage calcium
-seachem reef calcium
-aqua vitro balance
-aqua vitro calcification
-aqua vitro vibrance
sunt bune pentru acvariul meu?De primele doua stiu ca am nevoie(carbon si purigen),dar de restul nu sunt sigur.
Va intreb pentru ca am gasit o oferta buna si nu stiu daca sa le iau sau nu.
Imi pare rau de decizia pe care ai luat-o. Ai investit pasiune,timp si bani in acest proiect.Sper sa te gandesti mai bine si sa te reintorci.
Experienta isi spune cuvantul.Multumesc pentru informatii Koala.
O sa calculez geamurile considerand ca intre ele voi lasa o distanta de 2mm.
Sticla vreau sa o comand la aquadec.ro mai ales ca ei au masini CNC .La acvariu,geamul din spate va avea un decupaj pe mijloc unde va fi pus acel pieptene pentru overflow + doua gauri de diametru 34 .
ok
Deci trebuie sa calculez geamurile considerand ca trebuie sa las 1mm spatiu liber intre ele.
Multumesc pentru raspuns.
Pentru ca m-am hotarat sa-mi lipesc singur acvariul si sumpul, trebuie sa termin schitele pentru a putea comanda sticla. Eu am facut calculele atat pentru acvariu cat si pentru sump lasand 2mm distanta intre geamuri.Este ok asa sau trebuie sa fie mai mica?
Cu toate ca nu am mai scris in ultimul timp asta nu inseamna ca nu am facut nimic.
Dupa ce m-am gandit mai bine si am stat de vorba si cu Dragos, caruia ii multumesc pentru sfaturi, m-am hotarat ca primul meu acvariu marin sa fie facut de la zero.Cred ca el va fi finalizat pe la sfarsitul lunii ianuarie,iar startarea va fi in februarie.
Acvariul va avea dimensiunile 1000X500X550 (LxlXh) cu fund dublu si geam de 10 ,prevazut cu un bean animal pe geamul din spate. Sistemul bean animal va fi facut pe teava de 25 la fel si recircularea.
Sumpul va avea ca dimensiuni 1000X400X400 (Lxlxh) si va fi compus din 5 camere.Prima camera unde se va scurge apa din acvariu va fi camera skimmerului,a doua pentru medii biologice,a treia pentru reactoare,a patra pentru pompe si a cincea pentru ATO.
Am reusit in doua weekenduri de am facut si suportul pentru acvariu.Am folosit pentru cadru teava rectangulara de 40x40x2.Am taiat, sudat,curatat,grunduit si vopsit,dupa care l-am imbracat in pal. Am optat pentru o singura usa care se detaseaza si asa ramane totul liber.Pentru prinderea usii m-am inspirat din ceea ce a facut „pc ciprian”.Weekend-ul trecut am montat si prizele in interior plus un neon pentru atunci cand am nevoie de lumina.O sa atasez cateva poze pentru a va putea arata ce am facut in acest timp de unul singur.
In afara de schitele pentru acvariu si sump si de constructia suportului,am inceput sa fac si cumparaturile pentru cele necesare,totul fiind nou.
Momentan,dupa cum se va vedea si in foto am urmatoarele (plus asistenta mea Kitty le pazeste) :
-skimmer DELTEC SC 1455
-reactor de biopellets pachet complet compus din reactor V2 BioReact Pelletreaktor + NP-Bacto-Pellets 500ml (Tropic Marin) + pompa Sicce 1.5
-pompe de valuri : packetul Jebao WP25 compus din 2 pompe WP25 si twin controller
-o pompa Jebao DC6000
-osmozor Aquili in patru stadii cu filtru NO3,PO4,SiO2 si Flush Valve
-refractometru
-sare Red Sea Coral Pro
-5 litri de matrix
-un bidon de 5 l de calcia sodata pentru CO2 scrubber
-silicon negru Dow Corning 881 + 4 „coltare,menghine” cum zic italieni „angolare per la cornice”
Mai am pe lista de cumparaturi urmatoarele :
-inca o pompa Jebao DC8000
-fitingurile +tevaraia pe care o sa le comand acum in noiembrie
-o pompa de dozare cu 4 capete
-ph controller
-plafoniera pe led lunga de 90 cm
-carbune activ
-seachem phosguard
-sera siporax
-hranitor automat
-incalzitor
-nisip CaraibSea Ocean Direct Oolite Live Sand 2 x 18.14kg
-vreo 30kg roca vie
Sper ca voi reusi sa startez dupa cum am mai spus prin februarie acvariul .
Multumesc pentru sfaturi.
Am pus Aquabasic si peste acel pietris care deja il aveam.Stratul este gros pe spate,in total cred ca in jur de 6cm pe spate ,si ajunge in fata la 2-3cm.Deocamdata apa este limpede.
Am curatat si am schimbat mediile filtrante din EX1200.Incredibil cata mizerie a putut sa retina filtrul in aproape 4 luni.Am inlocuit in felul urmator mediile: in primul sertar (cel de jos)am pus Sera Siporax 1l si un burete,in sertarul doi si trei am pus in fiecare cate 1.5 l de Matrix (total 3l),iar in sertarul 4 am pus doi bureti plus acel filtru fin (nou) cu care vine in dotare filtrul.Tot in filtru, inainte sa il pornesc, am pus in jur de 5ml de filter start care a venit impreuna cu Sera Siporax plus in acvariu o filola de Prodibio Stop Ammo si una de Bio Digest.
Acum sa speram in bine.

Cu toate ca acvariul merge binisor m-am hotarat sa-l curat si sa schimb substratul pentru ca nu are nimic nutritiv pentru plante si filtrarea.Am cumparat 12 litri de substrat JBL Aquabasic Plus (2 pungi de 5kg) care o sa-l pun dupa ce curat acvariul si peste care o sa adaug pietrisul existent de 2-3mm.
In legatura cu filtrarea,vreau sa schimb mediile filtrante din filtrele externe si anume Tetra EX700 si EX1200 Plus.AM cumparat 3 litri de matrix si unul de sera siporax.Acum intrebarea mea este ce medii de filtrare las in filtre si in ce ordine le pun?Filtrele Tetra au inele ceramice-burete-bioballs-2xburete-carbune-perlon.
Teoretic vreau sa incep cu filtrul mare.
Cam ce medii trebuie sa folosesc si in ce ordine?
Tot cautand pe net informatii despre ale noastre saramuri,in speta despre saruri, am dat peste aceste tabele comparative intre o gramada de saruri comerciale.Sper sa fie de folos in alegerea sarii necesare pentru fiecare acvariu.
http://www.acquaportal.it/_archivio/articoli-3/test_sali3.asp
 
Forum Index » Profile for Mitzi » Messages posted by Mitzi
Go to:   
Powered by JForum 2.3.4 © 2012 JForum Team • Maintained by Andowson.com