Cu toate ca nu am mai scris in ultimul timp asta nu inseamna ca nu am facut nimic.
Dupa ce m-am gandit mai bine si am stat de vorba si cu Dragos, caruia ii multumesc pentru sfaturi, m-am hotarat ca primul meu acvariu marin sa fie facut de la zero.Cred ca el va fi finalizat pe la sfarsitul lunii ianuarie,iar startarea va fi in februarie.
Acvariul va avea dimensiunile 1000X500X550 (LxlXh) cu fund dublu si geam de 10 ,prevazut cu un bean animal pe geamul din spate. Sistemul bean animal va fi facut pe teava de 25 la fel si recircularea.
Sumpul va avea ca dimensiuni 1000X400X400 (Lxlxh) si va fi compus din 5 camere.Prima camera unde se va scurge apa din acvariu va fi camera skimmerului,a doua pentru medii biologice,a treia pentru reactoare,a patra pentru pompe si a cincea pentru ATO.
Am reusit in doua weekenduri de am facut si suportul pentru acvariu.Am folosit pentru cadru teava rectangulara de 40x40x2.Am taiat, sudat,curatat,grunduit si vopsit,dupa care l-am imbracat in pal. Am optat pentru o singura usa care se detaseaza si asa ramane totul liber.Pentru prinderea usii m-am inspirat din ceea ce a facut „pc ciprian”.Weekend-ul trecut am montat si prizele in interior plus un neon pentru atunci cand am nevoie de lumina.O sa atasez cateva poze pentru a va putea arata ce am facut in acest timp de unul singur.
In afara de schitele pentru acvariu si sump si de constructia suportului,am inceput sa fac si cumparaturile pentru cele necesare,totul fiind nou.
Momentan,dupa cum se va vedea si in foto am urmatoarele (plus asistenta mea Kitty le pazeste)

:
-skimmer DELTEC SC 1455
-reactor de biopellets pachet complet compus din reactor V2 BioReact Pelletreaktor + NP-Bacto-Pellets 500ml (Tropic Marin) + pompa Sicce 1.5
-pompe de valuri : packetul Jebao WP25 compus din 2 pompe WP25 si twin controller
-o pompa Jebao DC6000
-osmozor Aquili in patru stadii cu filtru NO3,PO4,SiO2 si Flush Valve
-refractometru
-sare Red Sea Coral Pro
-5 litri de matrix
-un bidon de 5 l de calcia sodata pentru CO2 scrubber
-silicon negru Dow Corning 881 + 4 „coltare,menghine” cum zic italieni „angolare per la cornice”
Mai am pe lista de cumparaturi urmatoarele :
-inca o pompa Jebao DC8000
-fitingurile +tevaraia pe care o sa le comand acum in noiembrie
-o pompa de dozare cu 4 capete
-ph controller
-plafoniera pe led lunga de 90 cm
-carbune activ
-seachem phosguard
-sera siporax
-hranitor automat
-incalzitor
-nisip CaraibSea Ocean Direct Oolite Live Sand 2 x 18.14kg
-vreo 30kg roca vie
Sper ca voi reusi sa startez dupa cum am mai spus prin februarie acvariul .