Message |
|
Poate sa-mi spuna cineva daca Dennerle 3093 Prof Line PH Controller Evolution De Lux sau JBL PH Controller au reglaj HI-Lo ?
|
 |
|
Astazi am cumparat online printre altele si o pompa de boost pentru instalatia de osmoza.Am vrut sa iau si un manometru dar nu aveau disponibil de nici un tip.Pot sa leg pompa la instalatie si fara manometru ?
Mugurel,mergi cu sonda originala pe care o schimbi la cat timp?
|
 |
|
Ce pare aveti de Urmatoarele PH Controller :
-Milwaukee MC122 - PH Controller
-Milwaukee SMS122 Controllore Smart di PH/co2
-Ruwal PH-2101C
Multumesc
|
 |
|
Pana la urma,a comandat cineva acest PH-Salinitycontroller?
|
 |
|
Puteti sa-mi recomandati si mie un PH controller bun si care sa fie la un pret acceptabil ?
Multumesc
|
 |
|
Cum vreau sa controlez alcalinitatea si in acelasi timp sa ajut si coralina sa se raspandeasca in bazin,cred ca am gasit produsul care ma ajuta pe mine in acest moment,avand un acvariu nou :
RED SEA KH Coralline Gro 500 ml
"Coralline algae will grow naturally, without any special supplements in all reef systems optimized for hard corals. To promote coralline algae in fish only or soft coral aquariums the alkalinity needs to be maintained at approximately 3 meq/L ( 8.4 °dKH ) and specific minor and trace elements need to be readily available.
KH Coralline Gro is a complex of carbonate buffers, potassium and trace elements such as iron, formulated in the ratio taken up regularly by the coralline algae.
KH Coralline Gro should be used instead of Reef Foundation B (buffer) supplement during the cycling of all new marine aquariums and on an ongoing basis in fish-only or soft corals systems.
KH Coralline Gro should be dosed according to a measured drop in alkalinity with Red Sea’sReef Foundation KH/Alkalinity Pro Test Kit.
Concentration
Liquid supplement: 1ml will raise the Alkalinity level of 100 liters (25 gal) by 0.1 dKH (0.03 meq/l)."
|
 |
|
Daca iau praf si il dizolv,pot sa-l pun intr-un recipient pentru a utiliza pompa de dozaj?Ma refer ca vreau sa fac o cantitate suficienta, sa zicem pentru o luna(fara sa se strice produsul), care va di administrata cu pompa de dozaj pentru ca eu o sa fiu plecat 3 saptamani.
|
 |
|
Ma gandeam sa iau lichid ca sa pot sa utilizez pompa de dozaj.
|
 |
|
De la inceput am mers cu RedSea Coral Pro si nu am avut probleme.
Red Sea’s Reef Foundation B sa fie.
Blue,am bicarbonat in casa,dar prefer sa folosesc ceva destinat pentru aceste lucruri.
Acum imi fac lista de cumparaturi si tot caut pe net ce am nevoie pentru ca in seara asta sa comand.
Poate sa-mi spuna si mie cineva daca acest controller "Aqua Medic T controller TWIN" este bun ? Cum chiller-ul l-am mutat la marin,acum am probleme cu racirea celui dulce.Am facut un panou cu trei ventilatoare ,dar nu am controller.
|
 |
|
Dragos,ai perfecta dreptate cu aditiile,neavand inca "consumatori".Schimburi de apa fac saptamanal de aproape 10%.
Pentru alcalinitate poti sa-mi recomanzi un produs bun pe care sa-l am in casa ?
In acest moment am terminat sarea si nu stiu ce sa fac,sa merg tot pe RedSea Coral Pro sau alta sare ?
Astazi vreau sa comand cate ceva si de aceea intreb.
|
 |
|
In privinta mancatului nu-mi fac probleme.Mananca tot ce dau si face curatenie si pe roci.
In bazin,dupa cum spuneam am un singur coral,green star polyps(Starburst Polyp) care nu se deschide in intregime.Azi am inceput sa ma joc cu pompele prin bazin pentru ca am inteles ca acest coral are nevoie de un waterflow Medium to Strong si lumina Moderate to High.Inca nu am gasit pozitia ideala la pompe ca sa fie un flow constant si puternic.
Ma gandesc sa aditionez de exemplu cu Seachem Reef Plus .Ce alte aditii pot sa fac de pe acum pentru a ajuta tot bazinul ?
|
 |
|
Al meu Acanthurus Nigricans a facut gris.Acum,nu stiu ce sa fac,sa incep tratamentul cu herbtana sau sa mai astept?
A inceput sa se inteleaga cu Yellow Tang.Mai sunt momente cand se razboiesc,dar si momente cand stau impreuna.
|
 |
|
Multumesc frumos!
Si eu sper sa am parte de ei.Ce ma bucur ca toti mananca,deci in privinta asta nu-mi fac probleme,iar Acanthurus Nigricans a inceput si el sa raspunda la atacurile lui Yellow Tang,se plimba prin acvariu si mananca alge de pe pietre.Am pus acum intr-un clips si o frunza de salata verde,cine stie,poate mananca careva.
Cu coralii mai astept pana in septembrie sa se mai stabilizeze bazinul.
Intre timp vreau sa-mi cumpar si pompa de dozare si ph controller-ul.PH controler-ul vreau sa-l iau mai ales ca ma ajuta sa vad variatiile de PH, plus imi va arata cand sa schimb CalciaSodata.Trebuie sa aleg intre(mai ales ca nu vreau sa arunc multi bani pe unul de firma) :
-Weipro PH2010 Ph Meter
http://www.fish-street.com/weipro_ph2010_ph_meter
si
-Aquarium Electronic Salinity Ph Monitor
http://www.fish-street.com/aquarium_electronic_salinity_ph_monitor
Acum nu stiu care este mai bun dintre ele doua si deci nu stiu ce sa aleg.
|
 |
|
Si o alta poza.
Vreau sa curat si eu pompa de recirculare (Jebao DCT12000) si pompa de la chiller(Jebao DC6000).Cum este mai bine sa procedez? Pot sa le bag sa mearga in gol o ora in apa cu otet,sau este mai bine sa le si desfac complet ?
|
 |
|
O poza rapida cu noile achizitii.
Nu se vede bine pentru ca tin lumina stinsa iar eu nu le am cu pozatul.Frunzulita este terorist mare si ma bate gandul ca daca nu inceteaza sa-i fac cunostinta cu sump-ul.
|
 |
|
Ai fost harnic azi.
Acelasi lucru trebuie sa-l fac si eu acum.
|
 |
|
In ultimul timp am stat si am asteptat.Pot sa spun ca am scapat in sfarsit de diatomee care ma inebunisera.In fiecare zi trebuia sa ma plimb cu magnetul pe geamuri ca sa vad ce se mai intampla in acvariu.Acum totul este clar.
Azi am facut si cateva achizitii pe care le vroiam.
Am luat :
-un arici Tripneustes gratilla – Collector urchin daca nu ma insel
-2 Pterapogon Kauderni
-cel mai important Acanthurus Nigricans
Acum sunt toti in bazin dupa aclimatizare.Tin luminile stinse pentru ca Yellow Tang (Frunzulita  ) este agresiv cu Acanthurus Nigricans si il ataca cu toate ca cel nou este mai mare ca el ca dimensiuni. La fel a facut si cu hepatusul(Blue  ) timp de vre-o saptamana. Stiu ca am riscat aici dar am zis sa incerc.
|
 |
|
Incearca cu Ocean Nutrition Brine Shrimps Plus.
Ai mei clowni mananca aproape orice.
|
 |
|
Multumesc georgemonda.Sper sa am parte de ele.
Referitor la rugina care o am acum pe toate pietrele si pe o parte din nisip, tot stau si ma intreb ce poate sa fie, si din ce cauza.Sa fie diatomee ,sau ciano? Au aparut brusc la cateva zile dupa ce am pus lampa led si s-au extins.Am modificat acum din nou intesitatea luminii, adica la pranz ajunge la 30% dupa care incepe sa scada la 0.O sa incerc sa hranesc mai putin.
In seara asta m-am uitat doar la :
-salinitate 1024
-NO2 0
-NO3 2-5
-PH 7, 7-8
Seachem Matrix Carbon la cat timp se schimba? Intreb pentru ca nu l-am schimbat niciodata.
|
 |
|
Si inculpatul care si-a facut aparitia.
|
 |
|