[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: Mitzi
Forum Index » Profile for Mitzi » Messages posted by Mitzi
Message
Adica cam asa.
Ok,inteleg la ce te referi.De aceea am facut aceasta schita pentru ca eu nu ma pricep si am nevoie de sfaturile voastre.Omul din greseli invata.Deci,in prima camera unde intra apa din acvariu trebuie sa se gaseasca si skimmerul,dupa care camerele de filtrare si ultima camera pompei de recirculare.
Am inceput sa fac schite pentru sump.Voi ce parere aveti?Poate sa mearga asa sau trebuie sa modific ceva?
O sa incep sa-mi proiectez un sump pe calculator pentru a vedea exact cam ce o sa iasa.Deocamdata trebuie sa ma hotarasc la dimensiuni si cate compartimente trebuie sa aiba.Inca nu stiu exact ce medii filtrante trebuie sa folosesc chimice,biologice,mecanice.Aici trebuie sa mai studiez pentru ca nu am nicio idee.
Pentru a nu spune ca am aruncat banii pe geam,cred ca am gasit o utilitate la cele doua filtre externe pe care le am si anume le folosesc pe post de pompe.Adica, sa imi duca apa din sump in acvariu.Binenteles voi scoate mediile filtrante din ele si voi lasa sertarasele goale,le pun in aceeasi configuratie in care sunt si acum,adica pe filtrul mic EX700 las lampa UV iar pe filtrul mare EX1200 las chiler-ul.
Va multumesc la toti pentru sfaturi.
Acum,pentru inceput ,o sa pornesc cu cele doua filtre externe,posibil ca o sa schimb materialul filtrant din ele,dar ulterior o sa ajung si eu la sump(de asta sunt constient).O sa caut informatii si o sa-mi proiectez cu calm un sump potrivit pentru acvariul meu,plus trebuie sa vad si cateva schite cu sistemul overflow BeanAnimal.
In legatura cu :
-osmozorul si eu inclin catre Aqulli pentru ca este in patru stadii plus consumabilele sunt mai ieftine;
-nisipul viu-observ ca parerile sunt impartite,de aceea o sa iau prima oara un sac de 18kg si in momentul cand il adaug daca observ ca nu ajunge mai iau inca unul;
-pompele de valuri,daca cele de 3200l/h sunt cam micute atunci trec la urmatorul model "Hydor Koralia EVO 4400 l/h "(sper sa fie suficient);
-piatra vie pentru moment o sa fie in jur de 5kg (sau cine stie ) plus piatra uscata de recif,dar pe parcurs vreau sa mai adaug inca alte 20-30kg;
-skimmerul hang on Deltec MCE 300 stiu ca poate sa fie inestetic dar, cand o sa fac si sump-ul o sa pot sa il pun in el.Koala,ideal eu as vrea un Deltec MCE 600,dar... prietena (viitoarea.....)
-lumina o las pe cea actula pentru moment cu doua neoane T5 de 850mm si 39w de la Dennerle,dar pe viitor o sa adaug alte doua.
Incep mai usor mai ales ca am de cumparat o sumedenie si totusi,costurile sunt destul de ridicate.Dar cu rabdare .....
Salut tuturor!
Vreau ca la sfarsitul lunii august sa pornesc si eu un acvariu marin si de aceea vreau sa ma consult cu voi in legatura cu acest nou proiect.Cam de doua saptamani stau seara de seara si citesc pe forumuri,atat pe ale noastre cat si pe cele externe.
Acvariul este un Juwel Rio 180 pe care o sa-l folosesc, cel putin pentru inceput fara sump.O sa va descriu acum cam la ce m-am hatorat sa achizitionez pentru a reusi sa-l pornesc :
-ca osmozor stau si inclin intre doua modele,si anume "Aquili in linie in 4 stadii de 190l pe zi cu filtru anti NO3,PO4 si SiO2" sau alt model "Dennerle Osmose Professional 190" care este in 3 stadii.Voi care credeti ca merita mai mult?
-sare vreau sa iau mai de calitate si m-am orientat catre "Red Sea Coral Pro Secchiello 7kg pentru 210 l".
-pentru substrat vreau sa iau nisip viu "CaribSea Ocean Direct Oolite Live Sand - 18,14kg".Oare imi ajung 18kg?
-pentru inceput,ca sa pornesc acvariul o sa iau doar 3-4-5 kg de roca vie pentru ca este destul de scumpa (in jur de 16 euro/kg) dupa care in timp o sa mai cumpar.Cred ca o sa mai pun si cateva kg de piatra de recif uscata.
-vreau sa pun pe laterale cate o pompa de valuri(miscare).Ma gandesc la 2 pompe "Hydor Koralia EVO 3200 " plus controller-ul "Hydor Koralia Smart Wave Pump Controller ".Ajung aceste doua pompe care au debitul de 3200l/h?
-ca skimmer la inceput m-am orientat catre "Juwel Skimmer 3.0",dar dupa ce am citit despre el mai mult si am vazut ca are review-uri proaste,am studiat putin mai mult si am gasit un hang-on "Deltec MCE 300 " despre care review-urile sunt majoritatea pozitive.
-pentru a controla salinitatea ma gandesc la "mr100 atc salinity refractometer".Sper sa fie bun.
In rest vreau sa ma folosesc de aparatura deja existenta si anume doua filtre externe Tetra EX700 si EX1200 Plus noi,un chiller Hailea HC250 A,iluminarea pe care o folosec acum cu neoane T5 de 850mm,incalzitor electronic de la Fluval-Hagen,hranitor automat Eheim 3581,pompa de aer Eheim 3704,Eheim surface skimmer 350 .
Astept parerile si sfaturile voastre pro si contra in legatura cu acest proiect.Am deschis acum acest subiect pentru a avea timp pana la sfarsitul lui august sa ma documentez mai bine si sa reusesc sa cumpar ceea ce am mentionat mai sus.
Multumesc!
Algele au aparut exact cand am fost plecat de Paste 8 zile.Cand m-am intors acvariul era mizerabil.In acea perioada aveam doar un singur filtru EX700 si de aceea am comandat imediat ,in acea seara, al doilea filtru EX1200.De cand l-am montat apa este mult mai clara.
Momentan,nu mai am teste pentru apa,dar saptamana aceasta o sa comand impreuna si cu Esey Life Fosfo(sper sa fie bun sa pot sa cresc fosfatii din apa),Easy Life Nitro si Easy Life Ferro.
De cand folosec Esey Life Carbo am observat ca Staghorn,acei perisori,filamente maroniu verzi au inceput sa dispara.Nu insa si GSA.
Atasez trei poze.Scuze pentru caliattea pozelor
Puteti sa-mi spune-ti si mie daca pot sa utilizez Tetra AlguMin impotriva celor doua alge pe care le am si anume Staghorn si Green Spot Algae GSA ?
Sper cu ajutorul vostru sa reusesc sa fac un lucru frumos.
Dupa cum se vede si in poze (http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/29368.page ) , iesirile sunt pozitionate pe lungul acvariului.pe partea stanga cum te uiti este sorbul si out-ul de la 1200 , iar pe dreapta de la 700.
Am intrebat pentru ca duminica am facut schimb de apa, iar in seara asta am facut din nou din cauza la cele doua alge plus am cam multe particule in suspensie. Cred ca iar am facut o prostie si am deciclat acvariul.
Fundalul este pe negru, dar are in laterale si cateva plante aplicate. O sa incerc cum mi-ai propus si cu un fundal simplu, pe negru. Cred ca asa scoate mai bine in evidenta plantele din acvariu.
Am si eu o intrebare in legatura cu filtrarea. Cum am doua filtre externe, unul este pozitionat in partea stanga a acvariului, iar celalalt in partea dreapta. Este bine cum am procedat? Sau mai bine era sa pun ambele sorburi in acelasi colt?
Salut
Dupa cum am spus in sectiunea "Despre noi" sunt la inceput de drum.O mare parte din greselile incepatorului deja le-am facut din cauza lipsei de rabdare, dar sper ca pe viitor sa nu le mai repet.Am gasit aici pe forum raspunsuri la o mare parte din problemele care incet,incet s-au rezolvat.Acum am mai ramas momentan doar cu doua mai arzatoare.
Am fost plecat de paste o saptamana,iar cand m-am intors am gasit acvariul murdar,era ceva ca o mazga maronie peste tot,plante,decor plus ca m-am procopsit si cu doua alge.Am reusit de am curatat acvariul ,iar seara am si comandat un alt filtru extern,Tetra EX1200 Plus pe care l-am si montat.
In legatura cu algele,una este Staghorn pentru care am si inceput sa utilizez Easy Life Easy Carbo la dozaj maxim,iar a doua este Green Spot Algae GSA pe care am gasit-o pe o parte din plante si pe geamuri.Pentru cea dea doua nu am inteles exact cum trebuie sa procedez sa scap de ea.Poate reusiti voi sa ma lamuriti cum trebuie sa procedez exact.
Mai am nevoie de un sfat legat de achizitionarea unui Chiller.Tot stau si caut pe net informatii,dar pana acum nu am gasit nimic sigur care sa ma lamureasca.M-am axat pe marca Hailea si ma gandesc ori la HC 150A ori la HC 250A.Este suficient pentru acvariul meu modelul 150A sau trebuie 250A?Va intreb pentru ca am observat ca o parte dintre voi aveti aceste modele plus aveti o experienta mult mai mare decat mine in acest domeniu.Mentionez ca chillerul vreau sa il pun pe filtrul Tetra EX1200 Plus care teoretic(nu si practic) are un debit de 1300l/h.
Atasez si doua ,trei foto pentru a putea arata ce-am reusit sa fac pana acum.
Ma numesc Mihai si sunt din Ploiesti,dar acum locuiesc in Italia.Detin acum un acvariu Rio Juwel 180 pe care l-am pornit de aproximativ 1.5 luni.Experienta mea in acvaristica nu este foarte vasta,dar cu ajutorul vostru sper sa o duc si eu la capat mai ales ca am cateva mici probleme.
Pentru incaput sa va descriu acvariul si aparatura pe care o detin acum:
-dupa cum am mentionat am un acvariu Rio Juwel 180
-sistemul de iluminare a fost modificat pentru a monta neoane de 850mm(asa nu mai esti obligat sa cumperi doar de la Juwel).Acum am montate doua neoane T5 Dennerle, unul "2901 Trocal T5 Special Plant 39W 849mm cu UV Stop" si al doilea "2909 Trocal T5 Color Plus 39W 849mm cu UV Stop "
-momentan am un incalzitor de la vechiul acvariu Hagen Fluval E 50w (cel cu dispaly digital),dar pana in iarna o sa iau altul de 200w
-sistemul de filtrare este compus din doua filtre externe ,unul Tetra EX700 si al doilea tot Tetra EX120 Plus
-am si o lampa UV JBL AquaCristal Serie II de 9W pe care am pus-o pe iesirea de la Tetra EX700 si o folosesc cam doua ore pe noapte
-surface skimmer Eheim 350
-poampa de aer Eheim 3704 pe care o folosesc doar in caz de urgenta
-hranitor automat de la Eheim 3581
-pentru moment pentru a raci apa utilizez un cooler de calculator montat pe capac si controlat de JBL Cool Control (pe viitor vreau un Chiller)
-doua termometre,unul digital si unul clasic
Ca fertilizanti acum folosesc de la Dennerle "scarper Screen" pentru plante pretentioase si bilute de la JBL;mai folosesc Easy-life EasyCarbo si ca aditie de CO2 pentru moment JBL ProFlora 160.Am cumparat si un test permanent de CO2 plus PH de la JBL.
Ca plante daca nu gresesc am Anubias barteri var. barteri,Anubias barteri var. angustifolia,Anubias barteri var. nana,Cladophora aegagrophila,Alternanthera reineckii 'Purple' (lilacina),Egeria densa,Pogostemon helferi,Vallisneria.
Ca pesti,am 14 neoni Paracheirodon innesi ,2 molly,4 pesti arlechin (Rasbora Heteromorpha),2 zebre,6 guppy,4 platy,2 Corydoras,2 Rechinul Bala (Balantiocheilos melanopterus), 1Gyrinocheilus aymonieri (peste sanitar) si 2 Nannacara anomala cred(aici nu am descoperit exact numele).
Utilizez ca decor un pietris de 2-3mm,o buturuga,o roca Amtra Deco Roca Quarz Natural Black.
Sper ca am reusit sa fac o descriere cat mai buna pentru a putea primi sfaturile voastre.
Acum intru direct in "paine" si am nevoie de un sfat.Vreau sa achizitionez un chiller pentru ca aici vara este foarte cald,iar in august,aproximativ 3 saptamani acvariul trebuie sa se administreze singur eu fiind in Romania. Acest chiller vreau sa il montez pe filtrul extern Tetra EX 1200 Plus care este nou nout si are un debit zis de producator de 1300l/h.As dori sa stiu daca Hailea HC 150 A ar face fata la acvariul meu sau trebuie sa ma duc la urmatorul,adica Hailea HC 250 A.

Multumesc anticipat!
 
Forum Index » Profile for Mitzi » Messages posted by Mitzi
Go to:   
Powered by JForum 2.3.4 © 2012 JForum Team • Maintained by Andowson.com