Message |
|
Mai bine tii minte situ-ul ca nu-i greu, apoi e simplu.
Si stiky daca ar fi, faci pariu ca multi n-or sa-l vada iar intrebarile vor curge in continuare? 
|
 |
|
Pare a fi o infectie bacteriana
Pe jbl.de gasesti poze cu biverse afectiuni ale pestilor. Dai click pe poza si afli si tratamentul
|
 |
|
Auratus wrote:Ma mir cum nu a aparut Rebella si pe acest topic. In rest...e tot tacamul. 
Iar eu ma mir cum de ai aparut tu. Domnule...parlamentar din satul cu ministri.
Pana la a face comentarii deplasate, am sa te rog sa ne povestesti cate ceva despre tine. Ca asa mi se pare cat de cat civilizat.
Iar problemele personale la lasi la marginea tastaturii, nu vii cu ele aici. Ok?
|
 |
|
Frumos, mie imi place. Sa inteleg ca in partea din fata vei avea un covor de Staurogyne?
cristi386 wrote:frumos acvariu lai lasat la ciclat??
Eu cred ca nu. Nici n-avea nevoie. Ia uite ce spune omul in prima propozitie pe care cred ca n-ai citit-o
kyoshoy wrote:Asta e noul setup al unui bazin mai vechi.
Adica a folosit acelasi filtru, pe care l-a tinut sa lucreze in apa. A completat doar substratul si a refacut aranjamentul in acvariu.
|
 |
|
Dap, cam asa ceva. In toata acesta perioada au mai facut pui de 3 ori (ma rog, de 3 ori am observat pui in acvariu). La ultima fatare, am crezut ca pestoaica e bolnava, nu ma asteptam nicidecum sa fie bortoasa iar.
|
 |
|
petzka wrote:Femela nu ma asteptam sa mai nasca.
Despre ce pesti vorbim pana la urma? Sa stii ca unii vivipari au prostul obicei de a scoate pui si la cateva luni de la indepartarea masculilor.
La mine, femelele de platy au scos pui la 10 luni pupa ce am donat masculii
|
 |
|
Ciudat. Ai mei aveau o placere perversa de a se ascunde in tufa de Elodeea (pe vremea aia o aveam in acvariu). N-aveau absolut nici o treaba cu plantele de suprafata.
Dar ma rog, spor la pescuit
|
 |
|
Hmmmmmm. Cu minciocul este o adevarata aventura. Trebuie nervi tari rabdare si pe caldura asta...cam greu
Ramane varianta cu furtunul. Eu ii pandeam si apropiam usor furtunul de ei. Iar cand credeam de cuviinta tregeam cu putere apa pe furtun. Sanse de rusita...cam doua din 10 incercari.  Nu am avut niciodata pierderi
|
 |
|
Giany wrote:afecteaza cumva muzica pestii? am in jur de 2000 de w in camera  , bine nu dau in boxe decat pana intr`o 1000 ca totusi stau la bloc
ii streseaza sau ceva de genu ?
Muzica sau zgomotul nu, pentru ca nu aud. Dar percep vibratiile. Si sunt streati la vibratii
Giany wrote:io cand dau muzica tare vibreaza apa de deasupra acvariului si mie mi se pare ca le place
Ai vazut vreun peste razand? Cum faci deosebirea intre un peste fericit de nivelul de vibratii si unul stresat
|
 |
|
Scotoceste forumul, ca se vorbeste lunar despre asta.
In cateva cuvinte:
-se scoate cat mai multa apa in vase
-se lasa filtrul sa lucreze intr-unul din aceste vase
-tot acolo se pun pestii (si incalzitorul daca este cazul)
-faci in acvariu toate operatiunile pe care vrei sa le faci.
Mai departe cred ca banuiesti.
Daca asiguri filtrului functionare permanenta, operatiunea poate fi incununata de succes. Este adevarat ca sunt multe bacterii si in substrat, dar filtrul este principalul mediu al lor
|
 |
|
Si daca tot vorbiti de JBL, luati de cititi
|
 |
|
Mai oameni buni. Lasati-o incolo de sortare a balastului. Nisip pietris, cum i-om spune, trebe sa aibe granulatia de 2-3 mm. Nu 0-3 mm, ci 2-3 mm. Daca ai granulatia asta, poti sa fugi la somn si sa dormi linistit. E ca la carte
|
 |
|
interceptor wrote:vre-o 2 mai mici de 3 4 mm si unu mai mare si mai intinsa.si mai este 1 alb cu 4 5 boabe pe codita .de dimensiuni mici 1 2 mm maxim 3 mm ala am inteles ca se numeste gris
Mi se par foarte mari petele/punctele pentru gris. Aici sunt cateva poze cu pesti afectati de diferite boli. Este esential ca diagnosticarea sa fie facuta corect inainte de inceperea tratamentului. Daca dai click pe poza afli si tratamentul
Aplica tratamentele recomandate de fiecare producator in partele, in dozele si cu frecventa recomandata. Nu amesteca tratamentele si nu supradoza, poti omori pestii.
beez wrote:bacteria aia a fost prin filtrul sau nisipul tau,nu se fac bacterii din stres
Bacteriile exista, perfect de acord cu tine si traiesc in pace si prietenie cu pestii. Dar un peste stresat, va avea organismul slabit, de unde rezulta si un sistem imunitar slabit. E, acum isi face bacteria de cap
In concluzie. Stabilizeaza, acvariul, optimizeaza numarul de pesti (ciorba e tot stres, pe langa mizerie si lipsa oxigenului) si trateaa corespunzator pestii bolnavi.
|
 |
|
Giany wrote:deci merge si 3-4 mm
Pe ce te bazezi? Respectati oameni buni ce spun producatorii, ca astia cheltuie milioane de euro numa' pe cercetare. Crezi ca il durea mana sa scrie 2-4 mm? Fii sigur ca a incercat si cu 4mm, dar n-a tinut, n-a mers, asa ca a lasat la 2-3 mm.
|
 |
|
Cand m-am referit la furtun, am vrut sa spun ca nu are un diametru foarte mare si ca este potrivit pentru debitul acelei pompe.
|
 |
|
La cat e furtunul ala de gros, s-ar putea sa-i mearga.
Eu folosesc un resun 2500 si impinge apa la 1.50 metri fara probleme. Pe un furtun de 16
|
 |
|
Ti-am spus: schimb de apa si stai cu ochii pe acvariu (adica teste) sa vezi daca l-ai deciclat.
Si habar n-am ce mai ai in acvariul ala, dar 4 salari sunt deja prea multi. Chiar daca au murit, tot multi sunt. Cine stie ce ciorba de pesti ai tu acolo, iar noi ne dam de ceasul mortii pe aici.
|
 |
|
ggsuvi wrote:am pompa de aer iar filtrele le-am spalat in apa scoasa din acvariu!
Hai ca ma enervez, deja. Cum ai facut tu jet de apa cu apa din acvariu? in primul post spuneai:
ggsuvi wrote:al 3-lea este cel verde, cel pe care l-am spalat sub jet de apa
Cum e pana la urma? Ce ai spalat si unde?
Tine cont ca nu ne minti pe noi, te minti pe tine si pe animalele tale
|
 |
|
Cine ti-a spus sa torni tot flaconul de Easy Balance? Ai pus foarte mult. Habar n-am daca este toxic pentru pesti in cantitate mare, dar se pare ca da. Fa un schimb de apa. Cat poti de mare.
Si stai cu ochii pe acvariu, ca s-ar putea sa-l fi si deciclat.
Io nu pricep la ce va mai pierdeti timpul pe forumul asta daca nu cititi nimic. As vrea sa-mi arati si mie unde ai citit tu ca mediile filtrante se spala sub jet de apa.
Mai puneti fratilor mana si mai si cititi, ca sunt o tona de articole, nu mai asteptati totul mura-n gura.
beez wrote:nu am mai folosit de mult dar din cate stiu era forma complet lichida
Producatorul spune clar ca flaconul trebuie agitat inainte de folosire. Dar daca este expirat, s-ar putea sa faca si ceva cristale de mai stiu io ce
|
 |
|
Cam prea rapid efectul ca sa fie doar deciclare. Ma gandesc sa nu fie de la substantele introduse in acvariu. Nu stiu ce inseamna diviziuni la Aquasafe si nici la Aquabalance (apropos, ce e asta? Da si tu un link, ceva).
|
 |
|