[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: alber
Forum Index » Profile for alber » Messages posted by alber
Nu prea e asa. O socoteala mai corecta poti face citind aici. Iar scalarul ar avea nevoie cam de 50 de litri de apa. Per capita.
bogdan94 wrote:Nu vrea kitch

Ba la latimea aia, exact asta vrea.
Gandeste-te cam ce plante ai putea sa-i pui lui acolo, astfel incat sa arate a acvariu. Sa aibe ceva profunzime. La latimea aia, va avea un perete verde si atat. Daca-l va avea. Asta pentru ca in spatiul ala nu poti face mentenanta. Nu poti tunde, nu poti planta, nu poti aranja substratul ravasit cu vreo planta.
Cum asiguri curenti de apa pe toata acea lungime? Fara curenti de apa, apa se va cloci, nemaivorbind de transportul eventualilor fertilizanti si ai CO2-ului.

Nu va mai chinuiti cu fel si fel de silicoane. Dow corning este de departe cel mai bun silicon pentru acvarii. Il gasiti la Reef
@a_narcotic, fiind un autodidact, m-am pus pe rasfoit dictionarele. De ce? Simplu. Pentru a vedea ce inseamna nuj. De asemenea, am mai cautat suportzi si inca vreo doua trei bazaconii d'astea. Spre disperarea mea, n-am gasit nimic. Drept urmare, am sa te rog insistent sa renunti la asemenea stalciri ale limbii romane si sa scrii corect, nu ca pe chat. Unora (mai inapoiati, desigur) ne este greu sa te urmarim.
Trece-ti si tu locatia in My profile, macar sa stim de unde esti.
In rest, bafta cu proiectele tale.
providra18 wrote:Din ce am vazut, boala bobului de gris pe un peste seamana cu un puf

Nu ai vazut bine. Boala grisului, adica Ichthyophthirius se caracterizeaza prin aparitia unor puncte mici, albe, cu mai putin de un milimetru in diametru.
providra18 wrote:Parca ar avea un puf pe el

Daca arata ca un puf, inseamna ca este o infectie bacteriana saiu fungus. Vezi primul meu post din acest topic. Si citeste cu atentie
luci92050 wrote:da...corect!
ce tip de test? ca banuiesc....ca sunt mai multe firme/tipuri?

In ciclul azotului spune ce parametri trebuiesc urmariti
Iar ca firme, incearca JBL sau Tetra. Sunt cele mai usor de gasit si de folosit. Incearca sa nu iei teste de tipul "5 in 1"
Ohooooo, poze noi (ma rog ) si nu doar atat. Ci si frumoase. Nepriceputul din mine le apreciaza si le admira.
Succes cu noua provocare Radu, si sa vedem frumusetile alea la maturitate.
Sfaturi n-am ca nu ma pricep
providra18e wrote:Un ancistrus are o pata alba pe cap, care nu stiu ce e cu ea

La ancistrus poate fi o infectie bacteriana sau fungus. Vezi pe jbl.de daca reusesti sa identifici exact problema. Dai click pe poza si afli si tratamentul. Dar mai intai identifica cu exactitate problema
providra18 wrote:Tin sa zic ca acest xipho voalat are coada muscata, adica bucati din coada lipsa. Cine poate sa o apuce de frumosul sau voal? Va mai trai? O alta problema care a aparut si nu stiu ce e cu ea si din acest motiv apelez la experienta dumneavoastra: i-au aparut niste puncte mici-mici pe corp, pe aripioare si pe codita de culoare alba.

Asa cum bine ai spus, pestele agresiv trebuie indepartat. Donat, vandut sau dus la petshop.
Femela muscata de coada va trai, daca vei indeplini cateva conditii. Scoate pestele care o ataca. In acest fel, coada i se va vindeca. Tot prin scoaterea pestelui agresiv vei rezolva si problema stresului. Stres care a dus la slabirea sistemului imunitar al pestelui si implicit la imbolnavirea sa. Ma refer aici la punctele albe, care cel mai probabil sunt de la gris. Pestele va trebui tratat si pentru asta.
In momentul in care incepi tratamentul, citeste cu atentie prospectul medicamentului si urmeaza exact instructiunile. Vezi ca acel medicament ar putea "decicla" acvariul
hulk2738 wrote:Pe prima pagina nu a fost nimic constructiv. Uita-te bine. Se bolmojeste de pompele de parbriz care nu au nicio legatura cu problema.

Ma uit cat pot eu de bine. Si crede-ma ca vad ceva cat de cat constructiv. Vad o discutie la care ai luat si tu parte, desigur o discutie constructiva legata de pompa de parbriz. Si ai mai participat la o discutie. Dar vad ca ai nevoie de un remember. Uita-te bine
mihai_ghe wrote:Decat sa te chinuiest cu o pompa de 12v cu un traf de 220/12v si cu un redresor nu este mai usor cu o pompa de la BOYU(poti sa o folosesti si la un filtru confectionat artizanal).Atasez poze de la pompa mea de schimbat apa in acvariu.

hulk2738 wrote:daca nu ma insel, aia e o pompa de filtru intern construita sa traga apa de la nivelul, inaltimea sa. functioneaza la orizontala aproape. daca o pui la 1 metru mai jos, in bidon, mai trage?

mihai_ghe wrote:Da este o pompa submersibila si ridica cam 1,5 m de la suprafata apei in sus.Pe una din poze se vede si inaltimea maxima recomandata de producator,dar eu am incercat-o si ridica apa pana aproape de 1,5 m.

alber wrote:La cat e furtunul ala de gros, s-ar putea sa-i mearga.
Eu folosesc un resun 2500 si impinge apa la 1.50 metri fara probleme. Pe un furtun de 16

hulk2738 wrote:o sa folosesc si eu metoda asta. pana acum ma chinuiam sa car pe scara sus bidoanele cu apa

mihai_ghe wrote:Furtunul are 10 mm in diametru la interior si 7 m lumgime,ajunge de la baie pana un acvariu si din acvariu pana la wc,acvariul este de 600x300x450 si este asezat pe o masa de 600 mm inaltime ca eu am mumai 1,61 metri inaltime.

Io cred ca nu merita sa-mi raspunzi la postul asta

De scalari nu zic nimic. Ca ma roade invidia si nu pot minti in clipa de fata
Dar cu Furanolul cum ai facut? Ala nu decicleaza? Io zic ca da.
Nu stiu cum e cu inegrirea apei. Dar stiu cum e cu acvariul. E mortaaaaal. Brava, nu mai am cuvinte si nici taste pe tastatura sa scriu.
Lasa in continuare temperatura ridicata. Ar trebui ca pestii sa-si revina doar cu atat in cateva zile
Nu stiu ce-ti veni cu lumina, CO2-ul si alte alea. Nu are nici o treaba. Este adevarat ca la o temperatura mai mare trebuie sa ai grija cu oxigenarea, dar nu trebuia oprit CO2-ul. Revino la programul de iluminare si de fertilizare. Daca ai ceva valuri la suprafata apei e perfect, nu-ti trebuie mai mult. Poti pentru a fi sigur, sa urmaresti putin pestii. Daca-i vezi ca-si cauta oxigenul la suprafata apei, cresti oxigenarea.
hulk2738 wrote:Ma asteptam la niste sfaturi constructive (de ex: pompa x,y,z, etc)

Le-ai primit pe prima pagina. Sau n-au fost destul de constructive?
Mai oameni buni, mai aveti putin si faceti o pagina numai cu intalnirea asta. Credeti ca intereseaza pe cineva in afara de voi doi?
Discutati va rog pe privat sau altfel, dar nu pe forum.
Salut si bine ai venit.
Lasa-te pe mana colegilor din constanta, ca nu vei regreta. Sunt acolo cateva acvarii.....
Salut si bine ai venit.
Fii pe faza si nu vei regreta
Hemianthus callitricoides "cuba". Vrea lumina, fertilizare, CO2.
bobiciupe wrote:de ce sa am surprize cu feropol 24?

Adica sa ai supriza sa constati ca scoti Ferropolu 24 si nu se va intampla nimic. Adica acvariul va merge bine in continuare. Bine, depinde cred si de cat Ferropol bagi.
Util.
Pentru cei care se descurca mai greu cu engleza, materialele sunt cele folosite la plasele antiinsecte de la tamplaria cu geam termopan. Profilul, coltarele si snurul de cauciuc se gasesc fara probleme la magazinele de profil. Plasa de asemenea, dar trebuie ales ceva cu ochiuri mai mari, cea pentru insecte este prea "deasa", cred ca opreste cam mult din lumina.
Salut
bobiciupe wrote:cu ceva retinere datorata posibilelor voastre critici

Pai si ce te deranjeaza criticile? Las' ca-s bune, stai linistit.

Mie imi place cum ai inceput. Nu ma refer aici la cum arata acvariul (ar fi fost buna si o poza de ansamblu) ci la sanatatea plantelor. Cresc frumos, sunt sanatoase.
Incearca sa renunti la Ferropol 24, s-ar putea sa ai o surpriza. Nu spun ca vor merge mai bine plantele, ci ca s-ar putea sa nu mai fie necesar. La mine a functionat. Daca vezi ca apar semne de carenta, reiei.

Forum Index » Profile for alber » Messages posted by alber
Go to: