[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
identificare planta  XML
Forum Index » Plante de acvariu
Author Message
Giany
Membru de baza

IP:

spunetimi si mie va rog frumos cum se numeste planta si cum se planteaza eu am incercat dar nu stiu daca e bine am pus 4 pietricele pe ea ca sa nu se duca la suprafata si ce pot sa fac sa nu se mai desprinda firicele din ea ,in fiecare zi gasesc la suprafata apei firicele rupte din ea . se poate sa fie din cauza ca am 4 cory care scormonesc mai rar in ea ? :-?
[Thumb - planta gazon.jpg]

[Email] [Yahoo!]
bogdan94
Member

IP:

Cred ca e Hemianthus Micrandemoides. O bagi pur si simplu in substrat, daca planta e sanatoasa nu ar trebuii sa se rupa bucati din ea...
[WWW] [Yahoo!]
mihai_ghe
Membru de baza

IP:

bogdan94 wrote:Cred ca e Hemianthus Micrandemoides. O bagi pur si simplu in substrat, daca planta e sanatoasa nu ar trebuii sa se rupa bucati din ea...

Din ce se vede in poza nu cred ca are substrat si atunci vai de capul ei de planta care trebuie sa creasca in petris vopsit in albastru.
[Yahoo!]
Giany
Membru de baza

IP:

azi pun jbl aquabasisplus si pietris alb spre gri
[Email] [Yahoo!]
marius1990
Junior member
[Avatar]

IP:

Eu cred k e... Micranthemum umbrosum
alber
Moderator
[Avatar]

IP:

Hemianthus callitricoides "cuba". Vrea lumina, fertilizare, CO2.

"e usor a scrie versuri, cand nimic nu ai a spune" - Mihai Eminescu
[Email] [Yahoo!]
Giany
Membru de baza

IP:

Intre timp am pus substrat jbl aquabasis plus deasupra 4 cm de pietris 2-3 mm planta nu se mai rupe am pus pe ea 4 pietricele pt ca plutea ... nu vad nicio schimbare decand am luato si ma gandesc ca practic nu e plantata am cautat pe net si am gasit acest site http://www.aquascaping.ro/index.php/acvaristica-de-apa-dulce/plante-de-acvariu/208-hemianthus-callitrichoides-cuba.html
treaba e ca nu stiu cum sa o plantez daca vreau sa o impart in mai multe bucati trebuie sa o rup pur si simplu pentru ca nu se descurca oricat as incerca si cum pot sa o infig in substrat ? Va rog frumos daca stiti cum pot sa o plantez daca puteti sa`mi spuneti
[Email] [Yahoo!]
gengiskhan
Moderator
[Avatar]

IP:

Cel mai probabil, ai de-a face cu HC (Hemianthus Callitrichoides). Daca ai luat-o de la vreun magazin, atunci 90% ai de-a face cu forma emersa care trebuie sa se adapteze submers, ceea ce inseamna ca o sa dureze ceva pana o sa inceapa sa creasca.

Pentru plantare te-ar ajuta foarte mult o penseta pentru acvaristica (cred ca merge si orice alta penseta, atata timp cat are o forma asemanatoare).
Ca sa o plantezi, o ingropi pur si simplu in substrat (cu penseta, ca daca vrei sa faci asta cu degetele... ). Poti sa lasi deasupra doar varfurile. In timp, ar trebui sa se intinda. Intr-adevar, e greu de plantat si convins sa stea intr-un sol mai maricel... Daca vrei sa o imparti in mai multe bucati, cam singura solutie este sa o rupi.

Ai grija, e o planta care, pentru a creste bine, are nevoie de lumina multa si aditie de CO2. Ritmul de crestere este destul de lent.

Gasesti niste date despre ea cat si despre alte plante aici. Cauti dupa nume: Hemianthus Callitrichoides.

I can't brain today ... I have the dumbs.
[WWW] [Yahoo!]

Forum Index » Plante de acvariu
Go to: