| Message |
|
|
rodoselada wrote:Ia si fa un desen frumos ca m-am pierdut printre randuri
M-am straduit sa ilustrez ideea cit de bine am putut.
Asadar, avem doua semiarcade , din lemnul de salcie de mai sus, imbracat in radacini rasucite, citeva liene si mult moss.
La baza Anubias, Bucephalandra, apoi Marsilea si Monte Carlo, poate si ceva HC, care acopera partea de prim plan dar se si
extinde catre zona de fundal. Acolo va fi o zona arida (pietre bej, nisip, monolitul negru) marginita de stinci mai inalte si usor boltite catre
monolit. In spatele radacinilor, plante diverse, cum am discutat mai sus.

|
 |
|
|
Cam rar pe aici ... cam rar!
Cam rar si prin alte topic-uri!
|
 |
|
|
cosmin_ruz wrote:Nu cumva s-a strecurat o greseala la puterea tuburilor pentru iluminat?
Da, ai dreptate. Este 4x39w. Asa e cind te lasa vederea !!!

|
 |
|
|
ValiM wrote:La schimbul saptamanal o sa fac asta, pe moment la schimburile zilnice incerc cu cea cumparata (cica este mai stabila chimic :O).
Din cite imi amintesc, ti-am recomandat apa plata la inceput pentru ca trebuia sa faci un schimb urgent si nu aveai apa pregatita.
Nu are rost sa iei apa la bidon, pune apa la declorinat.
|
 |
|
|
|
OK. Numai volumul de apa schimbat nu bate. 25% din 60 de litri inseamna 15 litri.
Eu as schimba cite 20 de litri chiar.
|
 |
|
|
Si echipamentele pe care le are Cristi de la un alt acvariu. Filtrul are aprox. 8 litri de material filtrant
(3 sertare de Matrix amestecat cu piatra ponce si unul cu Siporax). Are si o Aqua Zonic 4x34w.

|
 |
|
|
|
Dar ce valori ai la pH? Eventual masurat la intervale de timp (de ex, dimineata, la prinz si seara) si inine si dupa schimbul de apa.
|
 |
|
|
|
Oare daca ai combina tratamentul cu un blackout ... poate s-ar potenta reciproc.
|
 |
|
|
Nici o problema, oricind la dispozitie!
|
 |
|
|
Si ce mai face "Flacara Violet"?
Ne-ai "amenintat" cu mai multe cadre si ... liniste!
|
 |
|
|
|
De ce nu grupezi plantele stem intr-o tufa compacta (de exemplu in fata sau in jurul prefiltrului, ca sa-l si maschezi) iar in spatiul liber sa pui ceva in plus.
Daca vrei, am eu Alternanthera la greu, o caserola plina pusa la pastrare.
|
 |
|
|
|
Cred ca e timpul pentru o tunsoare!
|
 |
|
|
Filtrul acela nu poate sustine acvariul, nu unul sau mai multi pesti. Trebuia sa intelegi ca filtrarea se refera la calitatea apei din perspectiva unor procese chimice
prin care, anumite bacterii fixate in filtru, transforma unele substante foarte nocive in alta mai putin nociva si care este controlata prin schimburi periodice de apa.
Pentru detalii te rog sa citesti aici : http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/24422.page
|
 |
|
|
ocean wrote:
Silviu Man wrote:Nu exista burete care sa faca o buna filtrare biologica.
Aici te contrazic exista, doar ca datorita porozitatii mai mari e nevoie de un volum ocupat(e vorba de volumul filtrului) mai mare decat la materialele obisnuite de filtrare, deci buretele nu e pentru canistrele externe, are nevoie de un sump sau o cutie/butoi mult mai mare
Ai dreptate, ma refeream la buretii gazduiti de filtre. Desi, la acelasi volum, cred ca afirmatia mea e corecta.
|
 |
|
|
|
Se pare ca proiectul intra in linie dreapta. Azi am primit o veste buna de la Cristi : niste oameni inimosi au oferit o sustinere care se va concretiza
intr-un acvariu nou-nout, de cca 200 litri (100x40x52). Asadar, renuntam la second-hand si adoptam noua formula. La momentul oportun va voi
dezvalui si identitatea sponsorilor, sa vedem intii cum se concretizeaza intentia. Deja ne gindim reconfigurarea pentru lumina, filtrare, CO2, ...
Asadar, vesti bune pentru o singura zi!
|
 |
|
|
Artur wrote:Evident ca sunt abonat si eu atat aici cat si la celalalt topic, chiar daca nu scriu mereu, dar mereu sunt in "umbra", nu`mi scapa nimic 
Multumesc Artur, nu o sa-ti para rau!
|
 |
|
|
|
Cred ca baietii au realizat ce pierderi au pe perioada transportului sau tranzitului asa ca au cautat (si gasit) o solutie.
|
 |
|
|
|
Arata din ce in ce mai bine. Ce ai pus in filtru. 2213 are o capacitate de cca 3 litri (daca imi amintesc bine).
|
 |
|
|
ValiM wrote:Ma refeream la buretele albastru, din ce am citit in descrierea filtrului ala se ocupa cu filtrarea biologica.
Nu exista burete care sa faca o buna filtrare biologica. Citeste ce ti-a recomandat Alina, lucrurile sunt putin mai complexe (nu neaparat complicate).
|
 |
|
|
|
Da, foarte interesant. Mai au putin si le liofilizeaza!
Nu stiu cind vor apare si la noi da' nu ma doare gura sa intreb.
Poate avem noroc si terminam cu problemele plantelor "topite".
|
 |
|
|