[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: paradoxx
Forum Index » Profile for paradoxx » Messages posted by paradoxx
felicitari,frate...desi "DOAR" locul 228,vreau sa spun ca poate lumea nu constientizeaza pana la capat,insa in astfel de contesturi,infruntarea este foarte acerba,japonezii aia sunt periculosi tare
bai nu cred,inca ai problema cu deciclarea? cat despre pomaceea,si mie mi.au murit cei 2 pomaceea imensi,fara niciun motiv....
cum stai cu temperatura ?
haide mai,sti ca "copiii" au nevoie de ajutor,plus ca mai invatam si noi cate una doua de pe la ei si de la problemele sau succesele lor. macar pt altii daca nu pt noi sa mai intri si tu,mai dai cate un medicament,2 :p
intr'adevar,acea "problema" este de la mancare.stai linistit,bucura.te de coloritul lor,nu ii afecteaza cu nimic....stapanii de arowana vor transformarile astea bruste )
hello faye welcome back
din pacate duminica-luni trebuie sa plec si trebuie sa vad ce fac cu mreana asta,ca nici acum de dimineata nu se hranii,nu baga in seama nimic ce trece pe lg ea...sa ii dau drumul? in acvariu va avea viata mai lunga ca pe rau,va asigur(asta daca se hraneste).
bun. se pare ca am in apa cativa obleti de la 1 la 3-4 cm,3 fase(nisiparnite,etc) si cateva mrene mici(vreo 3) si una mare de 8-10cm....Avand in vedere ca nu am vazut mreana sa manance nici granule nici tablete pt pleci,nici viermisori liofilizati sau inima de vita liofilizata, intrebarea mea este: este posibil ca mreana mea sa nu manance nimic din toate astea si sa moara de foame sau se va hrani pana la urma cu orice ? am citit si am vazut cum ca i.ar placea noaptea sa se hraneasca, dar diar cu insecte si larve,viermi vii etc....oare se va atinge de ce le dau eu ? eu las seara mereu cate o pastila de pleco dar...daca nu se atinge de nimic ? o am de 2 zile,peste cateva ore se vor face 3 zile de cand o am....e vioaie si tot,are si unde sa se ascunda,dar mi.e ca nu se va hranii...macar de s.ar infige in obleti )
nu stiu ce pesti sunt in primele 2 poze...sunt micuti cu o dunga orizontala neagra cu margini verzi..

image
image
image
image
pt ca nu s.a mai postat demult si lumea tre sa recunoasca speciile,plus pt a nu mai face inca un nou post,o sa postez aici:
luai din raul de langa casa niste fase,grindel daca nu ma insel si nu recunosc a3a specie,sunt niste pestisori mici,cu dunga laterala fix ca neonii negri. temperatura se tine la 24 in acvariu,iar pt ca raul e foarte mic si soarele da in el dar totusi sute de pesti pui stau in bancuri prin ochiurile de apa,zisei sa fac o incercare . acum ma intreb daca toti vor manca pastile de pleco cu spirulina,si alte granule diferite pt pesti,am luat unele chiar si cu usturoi pt digestie si imunizare daca aveti sugestii sau ceva,postati-le...as vrea sa stiu daca care sunt riscurile la care ma expun si ce semne trebuie urmarite daca e ceva de rau sau bine

P.S.: nu am semnal bun pt a putea uploada poze,asa ca ramane pt o data ulterioara
nu ma pricep la plante,asa ca comentez si eu la ce ma pricep:
-bai,terninati cu pompele de valuri ! Liv,la 40 lei iti iei un Resun1200 sau la70lei un resun 2500 (in functie de marimea acvariului) de iti lipeste pestii de geam ))) si au si maner pt debit...eu azi dadui drumul la maxim la Resun2500 in acvariul de 330l....pai impartii acvariul in 2,in sensul ca pedtii umblau doar pe o laterala de.a lungul,dar pe nicio parte de.a latul,caci il pusei sa bata in lungimea acvariului. Si ca sa nu credeti ca fac offtopic,va recomand aceste"pompe"ca sa nu mai dati banii pe alte chestii ca sa va faca valurire pt fertilizare :p
sa se inteleaga faptul ca sunt inele ceramice pt mecanica(alea fine de tot) si pt biologi(alea poroase ca siporaxul)
unul din cele mai bune exemple de evolutie in acvaristica ! Incredibila transformare
haifeti ca nu e asa rau daca scoate scoica si face schimburi de apa....substratul se poate inlocui in timp,filtrarea mai urgenta...dar e ok si cu neonii,poate sa mai adauge 2 si cu un hang on ar fi ok

Am vazut cu totii cazuri mai rele acceptate...
merg si direct pe geam,dar se recomanda cu silicon sau pluta din aceea,"scartz" cum i se mai zice(vbeam in posturile anterioare)
inca mai e timp,daca vrea sa imbunatateasca putin situatia,ca nu a pus pestii. Dar repet,e ok si asa......mai ales daca nu sunt pesti mari in acvariu
acum ne place :X
P.S.: lasa vaccinul sa isi faca efectul
mancare foarte putin,2-3 bobite,schimburi de apa mici si dese de la robinet,dar lasata in prealabil minim 16-18 ore daca incepi de acum,dupa avea sa o lasi 24de ore....si filtru nu trebuie de aer,caci nu aerul se filtreaza(aici stiind ca te referi la pompitele de aer) ci trebuie filtru cat de cat ok,de preferat hang on the back,cascada. nu pui sare in apa, scoici sau cine stie ce inventive pt sanatatea sau infrumusetarea acvariului. un acvariu frumos este unul curat l(cu apa de calitate) si cat mai aproape de natura.implicit substrat,plante naturale(nu din plastic) si decoruri crengi,radacini naturale. pt orice alte intrebari,nu ezita sa podtezi aici
)) bai frate,de cand ma stiu,sunt experimentat cu vestile rele...daca preconizez a se intampla ceva negativ,un incovenient,ceva,gata
..se si intampla..daca zic de bine,RAR ! vbesc din proprie experienta:
"-Vaaaai uite iubi,Black Moor !"
dupa 4 luni:
"iubiiii,asta e auriu !!!! Ce biiiine !!!!" =)))
de aia si intrebai pe Artur,deoarece stiu ca multi "Black moor" sunt asa doar in primele 4-5 luni,pe urma incep sa devina pestisorii aurii din poveste
in sfardit vad un acvariu aerisit in care carasii se simt fericiti cu adevarat. ia spune,black moori aja nu au inceput sa se porticalizeze :p ?
intereseaza.te de materiale filtrante si da,scoate buretii si pune ce crezi ca ti s.ar potrivii...

Forum Index » Profile for paradoxx » Messages posted by paradoxx
Go to: