[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: paradoxx
Forum Index » Profile for paradoxx » Messages posted by paradoxx
dim ce imi amintesc eu,nu ai sun sun 403B ai 303B sau 304 sau ceva in genu(spun asta pt ca eu am 403B si la 403B,pompa e de 2000l/h). m.am gandit si eu ca evacueaza apa prea repede,insa il am plin de medii filtrante si nu imi fac griji. ca sa fii sigur,nu scimba apa pe o perioada mai lunga de timp ca sa fii sigur ca ti se lipesc bacteriile de materialu filtrant )) pe bune,stai linistit
Tinem pumnii....sa se aureasca )))
Si pana la urma ai black moor sau doar niste carasi viitori aurii ?
salut.
1epinde.Daca poti folosi filtrul extern in noua canistra,sa poti umple cu apa din acelasi acvariu cu aceleasi medii filtrante si astfel nu mor nici bacteriile. Daca le pui apa,obligatoriu sa fie aceeasi din acvariu,daca nu poti folosii filtrul extern...in cazul in care puteai folosii si filtrul,puteai schimba si apa total,dar OBLIGATORIU la temperatura aceeasi cu cea din acvariu,mediile filtrante pastrand bacteriile benefice,de exemplu cand e nevoie sa arunci toata apa din acvariu.

2: se prea poate,dar exista si sanse sa nu...im vedea si.om spera in cazul in care chiar nu il poti folosii pe timpul restartului...

3: Tai o sticla(pet 2,5l....sau mai mica) in diagonala sau de jur imprejurului sticlei si iei substratul cu ea
Bine ai venit si ne bucuram sa fi printre noi. Ideea este ca nu iti recomand un acvariu mic,ci dimpotriva unul de 100-120l...unul mic e mai greu de intretinut decat unul mai maricel. la cel mic schimburile de apa tre sa fie foarte frecvente dar cu masura,trebuie mancare f putina si pusi pesti ce nu cresc la msturitate prea mari...plus ca din lipsa de spatiu,o filtrare la unul mic e mereu deficitara daca nu vbim de cel putin un filtru cascada...vei putea gasii pe net sau chiar aici pe forum persoane care vand acvarii maricele la preturi deosebite,la acelasi pret poate pe cat costa unul mic nou. Sa nu faci alegerea de pesti de pus in acvariu pana nu te sfatuiesti cu noi,nu vrem sa chinuim nici animalele si nici buzunarul tau. ape limpezi !
hahaha nu esti primul care spune ca filtrele sunt ptea scumpe pt ceea ce fac,insa tre sa intelegem ca producatorii iti pun in mana toate obiectele pe care tu daca le.ai cauta si confectiona plus monta de unul singur ti.ar lua o perioada buna de timp sa faci exact asa cum ti.ai dori,in legatura cu debitul,dar si cu materialele filtrante.
ce spuneai tu in legatura cu un loc in acvariu unde sa se stranga resturile si detritusul prin curentul de apa la fel ca la diferitele tipuri de epurari din fluvii sau rauri sau mai stiu eu ce,exact asa am facut eu in acvariul cu Racul meu.Datorita pozitionarii filtrului cu un debit nu prea mare dar continuu si cu siguranta nu prea mic,astfel incat sa se asigura un curent de apa care se sparge intr.un anumit punct al acvariului,astfel,cand se intoarce,toate reziduurile si etc din apa sunt parca stranse cu matura si puse in coltul opus al acvariului, eu trebuind sa trag doar cateva sute de grame de apa dupa fiecare masa ce ii ofer. La faza cu epurarea eu chiar nu am studii,nu am cercetare,insa ce spui tu ,dupa parerea mea se poate realiza la un nivel mare,nu la nivel de geamuri lipite intr.o camera de apartament. la filtrarea prin filtrul cumparat,acele resturi mari sunt sparte in resturi mici,trase in interiorul filtrului,mancate/acaparate/distruse de bacteriile bune,indiferent care sunt ele si eliminate cat de cat din substantele nocive pt pesti. de aici si schimburile de apa,koala are o vorba : 50% eliminat apa,50% eliminat nitritii.
Teoria ta si practicile ce le dai ca exemplu,NU sunt gresite ! Acest subiect trebuie dezbatut complet,sunt de acord,insa trebuie sa facem diferenta intre filtrarea mecanica,cea biologica si chimica.
Pe scurt,vreau sa evidentiez si altora care inteleg doar ceea ce inteleg si eu,treaba sta asa: apa vine,se impute,trece printr.un material filtrant cat mai bun,iese curat,pestii respira,succes. nici noi nu suntem interesati de termeni,insa vrem sa stim cat de cat ce se intampla in acvariul nostru. consider ca epurarea nu se poate face intre geamurile acvariilor noastre,pt mine cel putin cand vine vba de epurare,vbim de ceva la scara mult mai mare decat un acvariu exemplu 80/40/80 dar mult mai mare si decat un acvariu de 2000/1000/2000.
poti lua doar masculi guppy moscow...
o mica completare :pestele ce l.ai vazut tu a fi pisica de mare cu diametrul de 2 cm este peste tip ventuza,cu forma unei pisici demare,ce nu creste f mare,e f timid dar tu ai oricum eztrem de multi pesti.
eel tiparul,nu e doar de apa sarata. exista pe nevertebrate N specii de "tipari" exemplu f bun(preferatul meu) fire eel.
fara poze si alte detalii,ne este fff greu sa identificam daca intr.adevar e vba de icre sau o problema mai ....adanca..
a avut cineva experiente cu arini ?
am taiat un anin de pe raul cosustea pt radacini splendide. as vrea sa nu il fierb, ci doar sa ii fac o baie in apa fiarta(pt eventualele bacterii nedorite)in vederea faptului ca am in gand sa ii las niste crengute in afara apei; mi s.a spus ca am sanse sa dea mugurasi in varfuri,iar datorita faptului ca l.am luat dintr.o zona cu poluare minima,aproape de 0,ma gandesc ca nu am pericol de infestare. sunt anumite portiuni subtiri de "crengute"ce nu le pot taia coaja caci s.ar rupe cu totul. are ceva daca mai sunt si parti unde coaja ramane ?
am multe noutati sa va spun,insa nu am timpul necesar...deocamdata as vrea sa stiu cine poate ajuta pe un tip ce are nevoie de un acvariu cu tot cu stand la comanda ? voia sa ia un rio cu tot cu stand cu leduri si etc,insa eu i.am recomandat sa intre pe forum caci gaseste aici oameni ce fuck acvarii mai ieftine si mai de incredere decat acelea,iar pana se acomodeaza cu siteul acesta,sa cer eu ceva detalii pt el. deci inca o data :
- cine poate confectiona stand si acvariu pt Alba Iulia ?
daca chiar asigura multe ascunzisuri,epava o poti pastra,nu e chiar asa rea,poate doar vizual,dar daca vezi ca e motiv de cearta i tre ei,scoate.o...planta si cu crocodilul scoate.le pt ca fac mai mult rau decat bine
nu ma pricep la plante,insa cu siguranta nu ancistrusii sunt cauza pt care plantele arata asa,ci fierul sau nu stiu ce proteine ce le trebuie plantelor lipseste din apa ta,de aici plantele devenind moi si numai bune de rontait pt diferiti pesti,asta in caz se vezi vreun pesterontaind din plantele tale,dar repet...acest lucru se intampla doar daca plantele sunt deja "molesite"
ce ai de facut sunt schimburi de apa,rabdare si noroc...in rest...totul va decurge de la sine.

app de siporax direct in acvariu,sa sti ca si substratul are rol de filtrare biologica...daca este incarcat cu mancare veche si fecale sau oricare alte materii ce il pot colmata,substratul devine mai mult rau decat benefic,dar daca in apa ai un curent bun si il mai si sifonezi din cand in cand,substratul este o parte importanta a filtrarii biologice
pai....pe 11 colegul iti zisase ca amr 7= au mai ramas 7 zile...pe 14 sunt doar 3 zile in loc de 7......iar alea 7 pe care ti le comunicase colegul era timpul minim necesar ciclariii,acum nu ne intreba de ce stau pestii jos si nu mananca pt ca sti de ce :-p
pe de alta parte,se poate sa ii fi luat bolnavi,sausa nu ii fi aclimatizat cum trebuie,dar cred ca stim cu totii cauza principala

.S.: intr.adevar,siporaxul poate functiona si pus artificial asa,in acvariu,insa pt a functiona la capacitatea la care este menit,trebuie sa aibe un flow bun de apa.
hehe. daca va plac,atunci sa ii cresteti mari frumosi si sanatosi. faza cu pestii este o chestie de gust,fiecare are chestiile lui. dupa cum spuneam si din ce vad in poze,deciclarea este doar partiala,nu cred ca va depasi mai mult de 1 saptamana faza aceasta. apelimpezi si pestisori sanatosi
f bine ca folosesti si filtrul intern,ajuta mult la filtrarea mecanica,sa nu il scoti. cat despre deciclare,stai linistita este o deciclare doar partiala,nu cred ca va dura,iar in cazul in care va dura, schimburile de apa si filtrarea biologica vor rezolva totul. deciclarea provine de la simplul fapt ca nu ai mai avut circulatie suficienta in acvariu si a devenit o apa statuta. multora li s.a intamplat deciclare in vara asta,cativa inca o mai au.

Asta e problema cu viviparii...se inmultesc de nu mai ai unde sa ii tii...plus ca,asa ca o parere personala,nici nu stiu de ce va plac voua oamenilor,pesti ca molly, xipho sau platy.....ii consider chiar urati si numai belele iti aduc...ori prin inmultire haotica ori prin sensibilitatile lor datorate lipsei de sare de care au nevoie la o anumita varsta sau din cine stie ce alte motive...pestii tetra ii consider cei mai adecvati pt incepatori....acum daca tot ai puisori si daca tot dai din ei,da.i si din adulti si treci pe tetra. mie unul mi se par si mai rezistenti la deciclari si alte chestii de genul.
a se intelege faptul ca cei care schimba 20% mai rar de 1 data pe saptamana ori au acvariile mari si filfiltrare pe masura,,ori gresesc...la acvarii de sub 250-300 l,schimburile de apa trebuie facute mai temeinic,pt ca volumul de apa nu este mare,iar cu cat apa este aceeasi si filtrarea insuficienta,cu atat bacteriile"bune"sunt acaparate de cele "rele". a se citii cilul azotului
schimburi de apa cat mai dese de 30-35% din totalul apei si ceva bacterii cumparate din petshopuri pt ciclarea mai rapida a apei...ai N firme

Forum Index » Profile for paradoxx » Messages posted by paradoxx
Go to: