[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Intrebari - Mascul Beta  XML
Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Author Message
Beta Lover
Unripe member
[Avatar]

IP:

Va salut,
am cumparat sambata 22.07 un mascul beta din zoo center - mall.
Aseara i-am schimbat apa - folosesc apa plata, iar azi dimineata m-am trezit ca masculul meu a depus ptr cuib.
1a Intrebarea e: ii cumpar rapid o femela beta cu dungulitele verticale specifice imprerecherii, sau dumnealui mai poate depune in viitorul apropiat?
A 2a intrebare: e ok sa folosesc apa plata din comert?

Tacut ca un peste, infoiat ca Beta in oglinda!
Jimmi
Membru de baza
[Avatar]

IP:

Salut.
O sa mai faca cuibul ala.Daca aveti unde sa tineti puii puteti sa ii puneti la reprodus.
Nu, cel mai bine e apa de la retea lasata 24h la declorinat.
Totusi cateva detalii despre acvariu?Dimensiune, filtru, a fost ciclat.

Acvariul meu dupa aproape 1 an
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/40263.page#p368472
Beta Lover
Unripe member
[Avatar]

IP:

Acvariu 13L, urmeaza sa iau saptamana asta filtru de aer, iar ciclat nu stiu ce inseamna, sunt incepator.

Silviu Man
Aqua Man
[Avatar]

IP:

Beta Lover wrote:Acvariu 13L, urmeaza sa iau saptamana asta filtru de aer, iar ciclat nu stiu ce inseamna, sunt incepator.

Salut!
Ciclat inseamna ca ai mers cel putin trei saptamini cu filtrul (oricare ar fi el) fara intrerupere si fara schimburi de apa, fara pesti si
daca se poate, cu ceva plante in acvariu, timp in care filtrul si substratul se populeaza cu bacterii care fac o igienizare a apei,
d.p.d.v. chimic, adica transforma amoniacul in nitriti si nitritii in nitrati, astfel asigurind conditii optime pentru sanatatea si
dezvoltarea pestilor si a altor animalute de acvariu. Dupa perioada de ciclare, faci un schimb masiv de apa (50%) si abia apoi
adaugi pesti sau alte vietuitoare, urmind ca, saptaminal, sa faci scimburi de apa de minimum 25% pentru eliminarea nitratilor
care oricum se vor acumula in apa pe aceeasi linie de procese chimice : amoniac-nitriti-nitrati. De retinut ca amoniacul si nitiritii
trebuie sa fie 0 in apa. La asta te ajuta populatia de bacterii de care vorbeam. Pentru sustinerea procesului ciclarii poti adauga la
inceput putina mincare de pesti care, prin descompunere, va alimenta ciclu amoniac-nitriti-nitrati dar mai ales poti introduce
solutii cu bacterii specifice (eu folosesc Prodibio BioDigest si sunt multumit dar sunt si alte variante).

This message was edited 1 time. Last update was at 24/07/2017 15:03:29

Daca as putea cumpara timp ... as fi cel mai sarac om de pe fata Pamintului!

O Gradina Nano - The Worship of the Stones - What Dreams May Come - Un nano ... Literati

In lucru : Wabi Kusa - Dutch Style by Rodo si Silviu
Si una off-forum : Viata grea, de acvarist familist
[Email]
sclau89
Member
[Avatar]

IP:

Silviu Man wrote:
Beta Lover wrote:Acvariu 13L, urmeaza sa iau saptamana asta filtru de aer, iar ciclat nu stiu ce inseamna, sunt incepator.

Salut!
Ciclat inseamna ca ai mers cel putin trei saptamini cu filtrul (oricare ar fi el) fara intrerupere si fara schimburi de apa, fara pesti si
daca se poate, cu ceva plante in acvariu, timp in care filtrul si substratul se populeaza cu bacterii care fac o igienizare a apei,
d.p.d.v. chimic, adica transforma amoniacul in nitriti si nitritii in nitrati, astfel asigurind conditii optime pentru sanatatea si
dezvoltarea pestilor si a altor animalute de acvariu. Dupa perioada de ciclare, faci un schimb masiv de apa (50%) si abia apoi
adaugi pesti sau alte vietuitoare, urmind ca, saptaminal, sa faci scimburi de apa de minimum 25% pentru eliminarea nitratilor
care oricum se vor acumula in apa pe aceeasi linie de procese chimice : amoniac-nitriti-nitrati. De retinut ca amoniacul si nitiritii
trebuie sa fie 0 in apa. La asta te ajuta populatia de bacterii de care vorbeam. Pentru sustinerea procesului ciclarii poti adauga la
inceput putina mincare de pesti care, prin descompunere, va alimenta ciclu amoniac-nitriti-nitrati dar mai ales poti introduce
solutii cu bacterii specifice (eu folosesc Prodibio BioDigest si sunt multumit dar sunt si alte variante).

Ca sa nu intelegi gresit,ce a zis Silviu Man e corect,dar acum ca ai pestele, si acvariul neciclat, va trebui sa faci sa faci schimburi de apa(2-3 l) cam la 2-3 zile,
apa de robinet lasata 24 ore in vase cu gura mare, pt a iesi clorul. e mai dificila ciclarea cu pestele deja, asa ca nu uita de schimburi mici si dese.
Era sa uit, apa sa aiba aceasi temperatura cu cea din acvariu.

This message was edited 1 time. Last update was at 24/07/2017 15:23:50

paradoxx
Aquamaster
[Avatar]

IP:

mancare foarte putin,2-3 bobite,schimburi de apa mici si dese de la robinet,dar lasata in prealabil minim 16-18 ore daca incepi de acum,dupa avea sa o lasi 24de ore....si filtru nu trebuie de aer,caci nu aerul se filtreaza(aici stiind ca te referi la pompitele de aer) ci trebuie filtru cat de cat ok,de preferat hang on the back,cascada. nu pui sare in apa, scoici sau cine stie ce inventive pt sanatatea sau infrumusetarea acvariului. un acvariu frumos este unul curat l(cu apa de calitate) si cat mai aproape de natura.implicit substrat,plante naturale(nu din plastic) si decoruri crengi,radacini naturale. pt orice alte intrebari,nu ezita sa podtezi aici

Sunt Mandru ca sunt SUMA DEFECTELOR MELE 1488
[Email] [Yahoo!]
ocean
Aquamaster
[Avatar]

IP:

Putina corectie la expresii : masculul nu depune-singur e imposibil, el construieste cuib pentru depunere, care se va intampla in prezenta unei femele cu icre in ea destul de matura pentru depunere, in caz contrar o ucide. Recomandat multe plante plutitoare(cu putin gol pentru cuib) si/sau in fundal ca sa se poata ascunde
[Email]
Beta Lover
Unripe member
[Avatar]

IP:

Va multumesc mult, am invatat de la fiecare cate ceva.
O sa revin tot in postul acesta daca mai am alte intrebari.

Silviu Man
Aqua Man
[Avatar]

IP:

@sclau89 : Da, corect! Bine ca ai facut precizarea, eu am raspuns prea ... la chestiune!

Daca as putea cumpara timp ... as fi cel mai sarac om de pe fata Pamintului!

O Gradina Nano - The Worship of the Stones - What Dreams May Come - Un nano ... Literati

In lucru : Wabi Kusa - Dutch Style by Rodo si Silviu
Si una off-forum : Viata grea, de acvarist familist
[Email]

Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Go to: