[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: Silviu Man
Forum Index » Profile for Silviu Man » Messages posted by Silviu Man
Silviu Man wrote:... Intre timp am inceput sa lucrez la basorelief dupa modelul sugerat de koala.
Sper sa iasa bine, va pun poze cind incep sa-l ansamblez. ...

Cand ii vine vremea sa-i dai cu "lapte de ciment", sa ai grija ca in prima mana sa pui si niste sapun d-ala lichid "de bebelusi" (Johnson, sau altceva similar).
Ajuta ca "laptele de ciment" sa adere perfect la polistiren... urmatoarele straturi se pot prepara clasic, doar cu apa. 3-5 straturi sunt suficiente.

Multumesc, notat! Am "produs" si cca. 300 de grame de praf de granit (nu ma intreba cum, era sa-mi "rad" vreo doua deste) cu care vreau sa "sigilez" ultimul strat,
adica pe stratul final sa pulverizez praf de granit bej. Teoretic ar trebui sa imprime aspectul granitului vechi, patinat.
EduardEdy wrote:L?mure?te-m? ?i pe mine te rog , ce înseamn? acest efect de shimmering? Multumesc

Gerunziul de la shimmer (o combinatie de origine germanica si engleza veche).
Termenul corect este "glimmer", eventual "glitter".
adrian09 wrote:
Asa ,cu filtru nou e aproape ca si cum ai restarta bazinul.

+1
Depinde de pH. La un pH de peste 6,5 inspre 7,0 nu are mare importanta daca pietrele contin carbonat de calciu pentru ca dizolvarea calciului
va fi nesemnificativa si oricum va fi diminuata de schimburile de apa. Testul cu otet este unul extrem, care nu este relevant pentru modul cum
se vor comporta pietrele in apa. Una este sa stropesti pietrele cu o solutie acida (acidul acetic fiind un acid gras volatil "moale") si alta este sa
expui pietrele unui flux de apa unde pH-ul se situeaza frecvent in zona neutra (adica pH = 7 +/- 0,5).
Dupa cum spuneam in alt topic, avem semne bune de la doi posibili sponsori. Intre timp am inceput sa lucrez la basorelief dupa modelul sugerat de koala.
Sper sa iasa bine, va pun poze cind incep sa-l ansamblez. Intre timp am gasit solutia pentru liane : coaja de radacina de vita de vie!

image

Am vorbit cu Adi si vineri selectam si radacinile. Plus o punga cu coaja de pin ...

Uite una putin mai aproape de viziunea mea :

image
Multumesc Gabi!

Uite, o imagine potrivita. Numai ca va fi din perspectiva inversa : casa va fi in prim plan si cararea se va pierde in fundal.

image

Iar modelul casutei e la #3.
Si iaca si ornamentul de la intrarea in casuta hobbit-ului! Idee pretioasa, e de la "sefa" !
Niste elemente din structura unei corabii de lemn ... dezafectata.

image image

Nu-mi amintesc bine unde, dar asta primavara a fost o discutie legata de ce fel de lac poate fi aplicat pe lemn
pentru a-l face rezistent la apa si a nu difuza in apa si sa fie nociv pentru animalute. Poate reveniti cu sugestii!
Update.

Teoretic, vineri are trebui sa primim acvariul. Cristi mi-a confirmat si furnizorul : AQUADEC.
Acvariul este cu titlu gratuit, pe noi ne costa numai transportul. Multumim si pe aceasta cale.

Intre timp am primit semnale pozitive din partea Tropica si nevertebrate.ro cu privire la furnizarea de plante,
fertilizanti, substrat, echipamente, ... in conditii foarte avantajoase, atit pentru acest proiect cit si pentru
celalat proiect, "Cartea Junglei". Pentru stand am primit o oferta foarte buna de la un furnizor local; va fi
unul personalizat, cu un soclu solid, un cabinet in doua usi si un blat de sustinere in care va fi incastrat
acvariul. Tot la atelierul lor voi confectiona decorurile (usile rotunde, garduri, ferestre, ...) pentru casutele
hobbit-ilor si marginile "proprietatilor".

Si, pentru ca intram in linie dreapta, iata mai jos planul de plantare :

image

In care avem :
1. Copac decorat cu Vesicularia Ferriei
2. Copac decorat cu V. Christmas
3. Marsilea Hirsuta
4. Monte Carlo
5. Glossostigma Elantoides
6. Casuta 1 : Coral Moss
7. Casuta 2 : V. Ferriei
8. Staurogyne Repens
9. Pogostemon Helferi
10. Lilaeopsis Brasiliensis
11. Bucephalandra ++ Anubias ++
12. HC
13. Eleocharis Pussila Mini
14. Carare : pietre plate + Ada Sand + Coral Moss

Bineinteles, orice sugestie, comentariu, idee, ... ca de obicei, mult dorite si bine venite!
Inca una (unul) de album!
Marko wrote:Eu as alege Eheim. Eu am unul la fel si tine foarte bine.

+1

Sticla e de calitate, lipituri bune. Nu uita de un pad de suport.
Scrie acolo si cum se schimba apa? Nu o sa-ti vina sa crezi, era schimb total lunar ...
Daca vezi recomandarea de la Greenaqua, Eheim experience 150 este recomandat pentru acvarii de pina la 50 de litri tocmai datorita capacitatii de filtrare biologica.
Un e701 are, intr-adevar o capacitate mai mare. Pe de alta parte, toate filtrele Eheim au o mai buna prefiltrare. Daca adaugi un prefiltru la e701, cred ca obtii o
combinatie mai buna.
Din punct de vedere tehnic, majoritatea recomandarilor sunt pentru Eheim. Insa, eu am si un JBL CristalProfi e901 de care nu am a ma plinge ca nu-si face treaba.
Asadar, ... cum crezi. Hai sa vedem ce mai spun si alti colegi.

Din experienta mea de pina acum: Coral Moss, Vesicularia Ferriei si Christmas Montagnei. Le poti chiar combina, cresc relativ la fel de bine.

Neonii verzi sunt si preferatii mei.
Decit sa pui acele chestii respingatoare din plastic, mai bine faci un aranjament din pietre si radacini care este macar natural.
Plasticul este pentru pet-uri, nu pentru acvarii!
Salut!
Daca vei avea plante in el, max. 8 neoni sau 10-12 Boraras. Mai curind ar incape niste creveti.
Eu as scoate reflectoarele.

Tot ce este peste 0,5 w/litru poate creea probleme. Daca ai 56 w din neoane si mai adauga si reflectoarele macar 50% ... esti cam sus!
In plus, atentie mare la reflectoare : practic focalizeaza lumina. Fa urmatorul experiment : roteste reflectoarele si vezi cum se distribuie lumina
in coloana de apa.

Forum Index » Profile for Silviu Man » Messages posted by Silviu Man
Go to: