[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: Silviu Man
Forum Index » Profile for Silviu Man » Messages posted by Silviu Man
Merge foarte bine!
OK, a fost o reusita. Mi-a facut placere sa-l urmaresc.
Ramine de vazut ce va fi ... next!
Cu niste mici modificari, iata situatia de azi :

image

image image

image image

image image

image
Si plante, fauna ... poate o poza ...
Bine ai venit!
Ceva detalii despre acvarii ...?
Din motive de timp si program incarcat in week end, am convenit cu Rodo sa postam in fiecare luni, in loc de simbata.
Asadar ... don't go away, we'll be back soon with another cartoon
um02122 wrote:Mie imi pare ca are motive bune sa se planga.
Eu am fost socat de diferenta de atitudine in UK fata de client fata de ce pateam in Romania.

Si nici nu auzi atat de des despre "Protectia Consumatorului", nici nu stiu daca exista.

Firmele cumpara produsele prin canale oficiale si le vand la pretul RRP care acopera din partea producatorului micile neplaceri care necesita schimbarea produsului. La noi, se cumpara produsele cat mai ieftin prin tot felul de canale ciudate pentru a maximiza profitul. Asta duce la lipsa garantiei de la producator si sanse crescute de produs substandard.

Exemplu personal:
Am luat din Romania inainte sa plec de tot un laptop Dell XPS13 M1330.
Laptopul a fost comandat online de la unul din magazinele online mari din Romania.
Era un model Red.
Acest model avea o placa video nVidia integrata pe placa de baza, cu racire deficitara care ducea la arderea placii si necesitatea schimbarii placii de baza.
Cu cateva zile pana la iesirea din garantie, s-a stricat.
Era imposibil sa trimit laptopul la garantie in Romania (timp limitat, nu mai aveam factura si nici ambalajul original).
Am sunat la Dell Uk si le-am dat serial number si service tag si de unde l-am cumparat.
Au verificat si garantia era inregistrata de vanzator ca end user la momentul cand au adus produsul pe stoc. Ca atare, laptopul era deja iesit din garantie.
Dell a decis sa-mi schimbe placa sub garantie intrucat nu era vina mea. Nu mi-au cerut proof of purchase, mi-au confirmat ca povestea mea se confirma cu ce aveau ei in sistem si asta a fost suficient pentru ei.
Mai mult, mi-au oferit si optiunea de a cumpara garantie extinsa pentru o suma modica.
Mi-au mai schimbat placa de doua ori ulterior.
Procedura: sunam la Dell si le ziceam cand sunt acasa. Un tehnician venea acasa la mine si imi repara laptopul pe loc.

Am incercat sa fac upgrade free online la sistemul de operare.
Din pacate, produsele destinate Romaniei erau excluse de la upgrade free.

Alt exemplu:
Am cumparat un Toshiba Qosmio X300 refurbished Amazon Uk de la un third part seller.
Laptopul era o bestie de 17", cu trei placi video (doua in sLI), procesor Intel xTreme, doua hard discuri in raid etc. Costa vreo £3000 nou, eu l-am luat cu £800 refurbished. Pe site-ul Dell, refurbished costa vreo £1200.
In cutie era un card care zicea ca pot extinde garantia cu inca trei ani peste cei doi oferiti standard.
Cand am sunat la Dell, mi-au zis ca nu am cumparat de la un seller autorizat de laptopuri Dell refurbished si ca nu pot extinde garantia.
Dupa un email in care le-am zis ca nu scrie nicaieri in cardul din cutie ca trebuie sa cumpar laptopul prin seller autorizat de Dell, au acceptat sa imi ofere extensia de garantia.
Laptopul are acum aproape zece ani si nu a necesitat interventie la garantie.

O alta faza faina e ca banca e obligata sa-ti respecte anumite drepturi:
- daca nu primesti un produs sau serviciu, ai dreptul sa anulezi tranzactia
- daca esti victima unui scam, iti da banii inapoi.

Eu am avut doar experiente pozitive in UK, nu stiu daca sunt exceptia sau regula.

Nu stiu de unde ai cumparat produsele despre care vorbesti dar eu nu am avut absolut nici o problema cu garantia in Romania.
Am avut o hota care s-a defectat exact in ultima zi de garantie; nu au putut sa o repare, nici sa o inlocuiasca, asa ca in 3 zile mi-am primit banii
inapoi. Am avut o camera video auto care nu a mers din prima, mi-au inlocuit-o in doua zile. La fel un laptop Asus care avea o problema cu
alimentarea. Exista produse cu garantie extinsa (5 ani), te poti inregistra on-line cu cardul sau timbrul de pe produs si nu e nici o problema daca
se defecteaza. Produsul se ridica de acasa, fara nici un cost, trebuie doar sa fie bine ambalat. Am un laptop Apple la care am orice upgrade posibil
disponibil (chiar ma enerveaza uneori cit de des primesc mesaje in acest sens).

Cit despre banca, am avut o experienta neplacuta cu un cont cu card atasat de pe care "jucau" unii Pokemon. Mi-au "tras" din cont vreo 120 de euroi.
Banca m-a despagubit in 7 zile. Asadar, cred ca depinde cu cine lucrezi.
Consoleaza-te cu ideea ca mie mi-a sosit un Eheim incpiria 400 (acvariu + cabinet) la care acvariul era ciobit pe peretele din spate (OK, se vedea ca e de la transport, pentru ca si ambalajul era
deteriorat in zona respectiva) si cu o usa de la cabinet cu balamalele strimbe, cazuta din locase si legata de cealalata usa cu banda adeziva (si asta nu mai era de la transport si nici vreo
facatura din nu stiu ce depozit din Romania, asa a plecat din Germania, era in ambalajul original intact). Asa ca ... nu zi "Hop", ca se intimpla si la case mai mari!
Inca un mic pas inainte :

image image

image

Partea de jos, de la prima stinghie orizontala, va fi ingropata. Deasupra va fi o cormana care va sustine substratul si plantele.
Pe fiecare laterala vor fi cite o pereche de stilpi care vor delimita deasemenea moss-ul.

Aplic ultimul strat de vopsea si ... e gata. Urmeaza feresterele, gardul si treptele.
Poti opri filtrul si le pui pe IN.
Hmmm ... Te-ai complicat putin cu Manado. Nu cred ca va ramine in forma aceea, mai ales dupa ce sosesc "locatarii".
Le tii impreuna 2-3 saptamini. Era bine daca puneai bacteriile in filtru nou.
OK, acum am inteles. Ramine doar partea cu mediile de filtrare, buretele sau perlonul acela este aproape inutil, face numai filtrare mecanica.

LE Am vazut si postarea lui ocean. +1
Filtrul acela nu-mi inspira deloc incredere. Inteleg cum ar functiona dar nu inteleg cum vei face valurirea apei.
Ca poti inlocui buretii cu medii pentru filtrare ... poate ca prin caderea apei sa obtii si o aerare.
Gabi, da-i un intuneric total si apoi ia de la capat lumina, fertilizarea, ... de la valori minime catre punctul la care nu mai apare.
Un fel de reset al factorilor care sustin acvariul.
cosmin_ruz wrote:Asteptam startul! Arata interesant lianele!

Acest proiect va fi mai ... lung. Trebuie sa "merg" in ritmul in care este amenajata intreaga sala a Aquarium-ului.
Insa tot raul spre bine : ramine timp pentru a fabrica bine decorurile. Miine vizitez colectia de radacini si selectez
ce ne trebuie, apoi le pun la "macerat". In saptaminile urmatoare ma ocup de pietre, granit, basorelieful (dupa reteta
koala), poate finalizez si cu Tropica si nevertebrate ...

Multumesc pentru interes si atentie!
@Gabi : Da, la fel am gindit-o si eu, se vede din planul de plantare. Casa va fi si nitel oblica fata de peretele din fata. Multumesc!
@koala : Multumesc pentru link!
Nu ma pricep foarte bine la carasi si la boli dar, in lipsa unei solutii aplicate si clare, eu as adopta o masura radicala : as scoate pestele afara, as scoate toata apa din acvariu, as inunda acvariul cu o solutie 3% de apa oxigenata timp de 30 de min, as evacua apa din acvariu, apoi apa proaspata cu 1-2 ml albastru de metil si pestele la loc, dupa aclimatizare! Am facut o astfel de manevra pentru doi carasi, mult timp in urma, la sfatul unui acvarist mai in virsta, cind pestii aveau ceva asemanator (pete albe pe operculi si descuamatii pe linia mediana).
Gabi C wrote:Doua concluzii despre ampicilina :
-omoara cyano.
-decicleaza

Gabi, bineinteles ca decicleaza. Este un antibiotic, asa ca fie dezorganizeaza membrana celulei bacteriene, fie blocheaza transcriptia informatiei genetice a ADN sau
inhiba sinteza proteinei la nivel ribozomal la bacteriile care, in consecinta, nu se mai multiplica. Acelasi lucru il face si eritromicina sau alte antibiotice.
Ca omoara si cianobacteriile, nu e nici o surpriza. Problema este care ar fi conditiile ca sa nu reapara. Inclin sa cred ca Bobi, corelat cu observatia lui UM, are dreptate.
Azotul legat in diferite forme, nu liber, poate sa o inhibe. In plus, trebuie sa-i "tai" fotosinteza.
Multumesc! In acest week end il tund. Sper sa obtin macar 10 pui pe care sa-i pun la "dospit".
Am facut si vreo doua promisiuni de "sponsorizare"!

Forum Index » Profile for Silviu Man » Messages posted by Silviu Man
Go to: