Message |
|
Teoretic filtrul trebuie lasat non stop pt a aproviziona bacteriile cu oxigen, cel putin asta este recomandarea. Practic la mine si la alte cateva persoane cunoscute de mine, a mers si cu filtrele oprite noaptea. Ce poti face este sa incerci si vezi daca se intampla ceva rau.......pe riscul tau.....
Am auzit de cazuri cand datorita opririi curentului pt cateva ore, "acvariile " au luat-o razna. Asta insemnand deciclare si pesti morti.
Parerea generala este ca filtrul trebuie sa functioneze mereu. Eu sunt ceva mai flexibil in privinta asta.....
|
 |
|
Eu am oprit filtrul in fiecare noapte, din acelasi motiv, foarte mult timp, mai exact doar de maxim doi ani las filtrul si noaptea, in rest de vreo..... cel putin 18 ani filtrul noaptea a fost oprit. Nu spun ca e bine, nu spun ca e rau, doar ca la mine a functionat fara probleme, decese, deciclari..........cum si de ce nu stiu, nu am explicatii.
|
 |
|
Nu se vede foarte bine, nici video nu merge....cum se vede in poze aripioara anala la masculi este alungita, subtire, la femele este rotunda
|
 |
|
Vad ca ai fost invadat si de niste alge verzi. Astea, din cate stiu eu, apar de la lumina prea puternica, nu stiu daca este cazul tau, de la amoniacul in exces, amoniac ce apare la acvariile noi si ne ciclate....cazul tau...si de la prea multa fertilizare si fara ca cineva sa consume acei fertilizanti, la tine nu cred ca este cazul, nu cred ca fertilizezi. Pt a scapa de apa verde sunt cateva metode. O lampa cu U V , lumina stinsa 2-4 zile sau mai bine zis intuneric total, niste crengi de salcie puse in acvariu...dar cel mai bine o ciclare adevarata si un filtru corespunzator echipat si intretinut. Eu recomand pune pestii in acvariul mare, mancare putina , schimburi mai dese, dar nu in cantitati mari, o aerare mai intensa, mediile filtrului se spala, clatesc cu apa din acvariu, nu de la robinet.(poate nu sti), daca mai apare apa verde incearca metodele de mai sus, care iti place...
|
 |
|
Din pacate cred ca sunt moarte. Poti incerca dar nu este sigur. Clorul de obicei face ravagii, h2o2 este ceva mai blanda dar si ea in exces sau o expunere prea lunga are aceleasi efecte.....
|
 |
|
Alga se numeste Black beard algae sau pe scurt bba. Sunt mai multe metode de a scapa de ea poate discutiile de mai jos te ajuta.
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/0/22707.page
|
 |
|
Cam greu de dezvoltat, explicat......ai deschis multe topicuri si este mai greu sa cuprind toate informatiile acvariului tau. Inteleg ca ai 14 w la 60 de litri ??? Cam putin, cred ca nici acvariul nu este ciclat, referitor la dezechilibru.....cand anumiti parametri din acvariu nu sunt corespunzatori, potriviti ...egal dezechilibru si ma refer la: lumina prea putina, cantitatea de fertilizant....trebuie sa fie proportionata cu nr de plante si intensitatea luminii.....apoi trebuie sa vezi ce fel de alga este..ce subsanta in plus sau minus o gadila, o face sa apara, creasca........de asta spun este mai greu de explicat.
Easy se aplica local, cu seringa, pt a "arde " alga si in masa apei pt fertilizare cu carbon, are si efect algicid...
|
 |
|
Ai inteles gresit. In niciun caz cu apa distilata.....cu apa oxigenata h2o2 si easy carbo. Ai un dezechilibru in acvariu.....
|
 |
|
Nu este sarcasm. Este purul adevar.
|
 |
|
Ca sa primesti totusi un raspuns iti spun care e parerea mea.
La un acvariu ciclat apa nu miroase, este limpede, cristalina, pestii nu cauta cu disperare sa respire, fie la suprafata apei, fie prin miscari exagerate de "inghitire" specifice pestilor.
La un acvariu neciclat apa pute, miroase...mirosul nu il pot descrie, doar dupa multi ani de acvaristica iti poti da seama care este mirosul specific....apa este usor albicioasa, pacloasa..de aici faza cu poza. Dar tot ce am spus nu este absolut sigur, cel mai bine iti dai seama prin testarea specifica, amoniac, nitriti, nitrati.
|
 |
|
skija wrote:Poi tu ai ciclide dupa cate vad eu . Vrei ciclide sau acvariu plantat ? Ptr ciclide este ok Ph de 8 .
Oricum cicilde si plantat nu ai cum sa-ti faci , iti termina ciclidele plantele
Nu stiu unde ai vazut tu ciclide ( probabil tu te gandesti la africani ) dar daca te referi la scalari..... astia nu au nicio problema cu plantele si un ph mai scazut.
|
 |
|
Nimeni nu iti poate prezice exact momentul ...... asta este si motivul pt care nu sunt multi cei care raspund. Nu exista o formula matematica, precisa..... totul este probabil....
Probabil in 2 saptamani...dar nu se stie niciodata. Cei care doresc neaparat pui de la o femela ii ofera conditii, un acvariu mai mare, mancare mai buna, o maternitate incapatoare....multe plante pt ca puii sa se ascunda.
|
 |
|
O periuta de unghii nu ai ?? Merge sigur.
|
 |
|
Dupa eclozare si resorbtia sacului vitelin in ordinea asta: infuzori sau galbenus de ou, viermi micro, naupli de artemia salina, prafuri, fulgi, granule din comert macinate la o granulatie potrivita. pe masura ce cresc ....viermi tubii tocati, viermii grindal, larve de chironomus, daphnia vie sau congelata, artemia vie sau congelata......inima de vita...
|
 |
|
VIE...
|
 |
|
Lacul I.O.R din Bucuresti este plin de astfel de broaste, rezista la frig mai bine decat cele autohtone. Sunt primele care isi arata carapacea primavara...
|
 |
|
De stres. Nu-i place. De foame va manca......pana la urma......probabil.
|
 |
|
In cateva zile naste....poate o saptamana.......o poti muta in maternitate pt a fi sigura ca puii nu sunt mancati. Un alt semn ca este foarte aproape de moment, de ordinul orelor....din ce am observat eu, sunt niste miscari de jos in sus pe geamuri, ca si cum ar vrea sa treaga prin ele....
|
 |
|
Este bine si cu galbenus dar asta doar in primele zile. Ai grija sa dai putin si des, sa bagi ceva melci in acvariu sa mananca excesul si sa nu te bazazi doar pe el, mai trebuie si altceva. Daca ai un mojar poti marnuntii niste fulgi , granule ...ce ai prin casa. Daca nu ai, merge maruntit si cu dosul unei lingurite pe o coala A4 pana la gradul de finete dorit, eu am facut asa la betta, colisa....iar puii astora sunt mai mici decat scalarii....
|
 |
|
Porcu wrote:
Nu stiu ce filtru ai pus da' dupa ce incep sa inoate nu-i bine sa fie curenti de apa prea mari. Un burete bolborositor e bun. Daca reusesti sa-i tii pina incep sa se hraneasca ar fi bine sa ai pregatita hrana: nauplii de Artemia sau/si hrana foarte fina pentru alevini.
La ce a spus colegul as mai adauga, ca prima hrana, viermii micro.
Le dai mancare doar cand inoata .....ca orice peste, nu cand fac acele salturi si raman lipiti pe gem, plante........
|
 |
|