[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: paulc
Forum Index » Profile for paulc » Messages posted by paulc
Am 3 acvarii si numai intr-unul se produce acea pelicula care ma nervozeste si pe mine.
Toate acvariile au aproximativ aceleasi conditii (lumina, CO2, fara aerare), chiar si acelasi tip de melci, singura diferenta notabila este ca in cel cu pelicula am tetrazone. Ii hranesc pe toti cu fulgi si cu fixuri (amestec) si nu rezista mai mult de 15 secunde in apa ( m-ar minca si pe mine daca ar putea). Nu pulverizez nimic in aer. La acesta cu problema am capac, la unul din celelalte 2 nu am.
Si daca ma gindesc bine, am un amic cu aceeasi problema. Are 3 acvarii, 2 cu africane si unul cu tetrazone. Numai in cel cu tetrazone apare problema. El nu baga CO2, si lumina e daylight. Deci destul de diferit fata de mine. El aereaza cu bule, si se aduna pojghita in partea opusa agitatorului. La el e mai usor de colectat, dar nu dispare. Are capac doar la acesta cu problema.

Din similaritati ma duce cu gindul ca tocmai capacul produce problema, sau doar tetrazonele.
Ce inseamna ca schimbi drojdia?
Presupun ca scurgi apa lichida de deasupra stratului de gelatina si pui alta, apoi pui drojdie noua. Da?

PS: apropo de apa calduta. Daca nu aveti valva antiretur pe fir si sticla e sub nivelul acvariului, riscati sa vina apa din acvariu in sticla atunci cind se raceste compozitia. Am patit-o chiar ieri, si nu era mare diferenta de temperatura.

Forum Index » Profile for paulc » Messages posted by paulc
Go to: