[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: flyer01
Forum Index » Profile for flyer01 » Messages posted by flyer01
si nici nuc,arata foarte bine dar este foarte periculos...
eheim clar...
cat despre neon,vezi ca poate scrie pe el...
pai nu trebuie sa te lauzi,doar sa te prezinti cu numele complet si sa ne spui cateva lucruri despre tine.
inafara de asta sa iti treci locatia in profil..
au gasca calumea discusii tai,din poze se vede ca sunt perfect acomodati.
sa iti traiasca sanatosi!
filtrarea care o ai acum ca este slaba.iti trebuie un filtru extern neaparat,nu ai ce sa regreti in o investitie ca asta.
eu iti recomand pentru acvariul de 300 un jbl cristalprofi e900,iar daca in viitor vrei sa le faci ceva mai mare(500l),iti trebuie un e1500

referitor la pesti,da ii tine singuri,a avut odata un pleco de la mine,undeva la 20 cm,si dupa 2 zile in care a fost plecat si nu ia functionat hranitorul automat a fost felul principal.

apropo,ce marime au ?
majoritatea informatilor legate de acest pesti sunt total eronate si de multe ori privite gen: piranha,aoleu....
piranha cresc undeva la 28-30 cm,dar FOARTE lent.in primele 4-5 luni cresc considerabil,dupa care sunt necesari ani sa creasca la marimea asta,au durata de viata undeva la 12 ani,chiar si peste.
personal cunosc o persoana fanatica dupa acesti pesti si are in 600 de litrii 5 bucati de red belly cu o varsta de aproximativ 7 ani!
daca poti sa iti iei bazinul de 300 ar fii ok pentru o perioada de 1-2 ani..dupa insa trebuie sa le asigur minim 500l lejer
apropo,cel mai bine este sa fie tinuti singuri si au nevoie in primul rand de o filtrare FOARTE buna...

arata foarte ok!felicitari,chiar ai ceva frumos;)
de completat am doar atat:backround negru + o tunsoare+ re-aranjare dupa cum a spus si alber
@coana_andreea
succes la proiect!sper sa depui aceasi pasiune care ai depuso pentru acvariul cu neoni.

@djphazer
nici chiar asa..un home made cu silicon negru + toate cele nu ar ajunge chiar la 220 ron ,dar nici pe departe...totusi undeva la 100ron te duce.
apropo,unele home chiar arata bine daca se pune acolo un strop de pasiune si atentie
urmeaza sa imi fac un nano saptamana care urmeaza,o sa incerc sa tin cont de toate cheltuielile

salut
in primul rand treci si tu la rubrica despre noi si posteaza acolo,conform regulamentului,numele complet si cateva chestii despre tine.
dupa asta,treceti in profil locatia,ca sa stim de unde esti,ca poate unii colegi de aici te pot ajuta.

proiectul tau este unul de mare amploare,la marimile astea pe care le vrei sa stii ca sunt chetuieli IMENSE.nu ma refer numai la echipamente,ci la acvariu in sine.
la cotele date ,care apropo cred ca ai vrut sa spui 1.30 m lungime,sticla folosita este speciala si costa enorm.
inafara de asta,20 cm latime nu este recomandat pentru un acvariu cu lungimea si inaltimea asta din motive de securitate si nu ultimul rand de accesibilitate,gandeste-te in primul rand la amenajare si curatenie,care este imposibila la cotele astea.

nu vreau sa te amagesc dar parerea mea este sa iti iei gandul de la proiectul asta...

isi revine 100%,mai ales daca a inceput sa manance.ai grija in perioada asta sa nu o sperii cand esti langa acvariu,cand aspiri,etc..
domnu fane` arata foarte bine
ps:boteazai neon pe toti neonii
mai este valabil...
FELICITARI! vorba e ca ai si cu ce domne` ,chiar ai cu ce
lasa tu prostiile si fii serios,ti-ai schimbat locatile alea in un mod de batjocura,si lista de prostii continua.
nu avem nevoie de un copil mincinos si fara educatie aici.ori te dai pe brazda ori te rog sa ne faci o favoare si sa te opresti de buna voie,cu toate ca nu cred ca vei mai prinde in curand sansa sa mai faci parte din aceasta comunitate.
bine ai venit profule`

@vereb, jack dempsey sunt pui.
nu mai are sanse in fata masculului acum
ce volum are acvariul? defapt pune mana pe un cm sau o ruleta si masoara ca iti zicem noi volumul,si ce si cati pesti ai acolo?
ce mai veste ne-ai dat :p
eu cred ca ai vreun spatiu undeva in decorul ala de poate intra intre decor si geam si nu mai poate iesii usor
cred ca masculul tau a pus piciorul in prag si a caftito,iar ea a a ales sa se piteasca si sa fie ca o stafie prin acvariu...sau cum am zis mai sus.
oricum,e bine ca a aparut si madam elodia!
nu ai de ce sa o separi,isi revine si dansa,acordai timp +mancarica buna .
@kmol
nu stiu ce a fost in mintea mea,dar am facut o mare boacana
am vrut sa scriu ca in general 40-50l la 4-5 pesti,foarte bine ca ai intervenit !
in legatura cu femelele,da ai dreptate,eu am avut femela care a batut recordul de 12 cm,avea 14.5 cm,dar a fost tinuta numai pe tubixef,inima de vita+alte minuntatii si tinuta in acvariu de 280l.
de pe alta parte in toata copilaria mea am avut femele xipho si moly care atingeau maxim 7-8 cm in bazine de 80-100l.

@Incepatorul
referitor la numar de femele raportate cu masculti,daca sunt puse 2 femele la 1 mascul sau 3 femele la 2 masculi nu ai probleme.ce ai tu acolo nu e bine,deci vezi cum faci si mergi pe 2-1 sau 3-2

@Andrei32,xipho sunt pesti usori claustrofobi,este indicat sa se acopere acvariul cu un capac deoarece poate sa sara afara,nu le place sa se ascunda daca sunt stresati sau urmariti de alti pesti
iar cu partea de ascuns,stai linistit ca sunt lipsiti de inhibitii si se iubesc in vazul lumii.

in final ca sa ma exprim corect: minim 10l/peste,iar optim in cazul in care pestele ajunge la dimensiunile maxime pentru specie, aplicand regula :
pesti de 9 - 13 cm = 3 litri de apa/cm de lungime
imi cer scuze pentru gresala facuta
fertilizantii nu dauneaza cu nimic,in schimb tratamentele medicamentoase da.
in privinta carbunelui activ,colegul are dreptate,dar nu strica sa ai la indemana,este foarte eficient dupa ce se folosesc medicamente.
hehe...acum el e regele acolo

Forum Index » Profile for flyer01 » Messages posted by flyer01
Go to: