gengiskhan wrote:Practic, ma urmaresc pe unde ma duc, limitati de acvariu, bineinteles Stau in coltul cel mai apropiat de mine, mananca din mana, daca umblu in acvariu ma "impiedic" de ei, trebuie sa-i "imping" de-o parte.
Dupa cat timp, de la introducerea lor in acvariu, au inceput sa se comporte asa?
Pot sa zic ca, de vreo 3 ani, ma reprezinta doar africanii si am un feeling, ca ma vor reprezenta mult timp de acum incolo. In rest, sunt pesti care imi plac foarte mult, la un moment dat, mi se pune pata si asa dau drumul la cate un proiect.
Sajica inca imi plac foarte mult, dar mi s-a pus pata pe discusi acum si neavand alte acvarii disponibile, am decis sa ii dau.
Discusii sunt sanatosi, se face maine o saptamana de cand ii am si nu am pierdut niciunul. Mananca bine ce le dau (granulat, mixtura, artemia, mysis) si au inceput sa fie mai tupeisti, dar tot nu vin la mana, ca africanii.
Maine cred ca ies prin padure, la cautat de cioate.
Ceilalti sud-americani, sunt de fapt central-americani, daca te referi la sajica Ei sunt momentan promisi unui amic si sunt exilati intr-un acvariu de 50 litri, deci si prin urmare, discusii stau in acvariul de 180 litri momentan, fosta casa a sajicilor. Zic momentan, pentru ca intentionez sa le fac un acvariu de 150x60x60, prin vara-toamna, cand vor fi crescut pe la 10-12cm, daca totul merge bine si voi avea buget. Daca nu, imi aleg 5-6, ii dau pe restul si amenajez acvariul actual.
Urmatorul pas important in acest proiect, va fi sa ies la cautat de cioate "sanatoase" prin padurile de prin apropierea orasului. Nisip am deja, un sac de 25Kg pe balcon, de la Baumax.
Daca ii tine macar doua saptamani si eliberez acvariul "cresa" pana atunci, promit ca ii scot puii si ii cresc, iar cei mai rasariti, vor ajunge la tine, domnu' pesticu, dar, vorba lui crys, ai grija ce-ti doresti, caci va trebui sa dai elongatusii.
Pana or sa inceapa moori sa depuna, se pare ca incepe Zebra Chilumba, care a prins curaj, dupa ce am dat elongatusii si incepe sa o ia in sus, in rangurile din acvariu. In maxim doua luni, eu zic ca el va fi tartorul. Sper sa nu am probleme cu lethrinopsii, din cauza lui.
Te felicit ca ai reusit sa lipesti de unul singur "magaoaia", dar mai ales pentru ca ai avut curajul necesar. Postul a fost lung spre foarte lung, dar l-am citit pe tot, asa ca imi vine in minte o intrebare.
Distanta aia de 4mm intre geamuri, nu e prea mare, in sensul ca va lucra prea mult siliconul? La mine distanta e de 2mm, iar cand scot apa pana la jumate, mi se apropie geamul din fata, de cel din spate, foarte vizibil, iar cand umplu cu apa, mi se "largeste" acvariul la loc, la fel de vizibil.
Eh, uitasem de module si am crezut ca din ce se vede in poze iti alegi ce bagi in acvariu. Banuiam ca nu le bagi pe toate. Acum, modulele trebuie sa se potriveasca cu forma si textura pietrelor, deci ai alta "problema"
Recolata de pietre pare in regula. Ai si mari, medii, mici. Ce nu vad, ar fi 2-3 masive, care sa reprezinte punctul focal, de la care sa plece pivirea spre celelalte, cand te vei uita la acvariu. Cum ar zice Boby, "Sa fie feng-shui domne"