| Message |
|
|
Nu stai deloc locului, domnu' Cristi
Arata foarte bine modulele, cat te-au costat?
PS. Sa te vad acum, cum le potrivesti cu pietroaiele culese mai demult.
La multi ani de Sf. Gheorghe
|
 |
|
|
Tocmai de aia nu ma apuc de marin, caci sigur nu ma voi multumi cu un nano si mai bine stau in banca mea, la apa dulce.
Poate, peste cativa ani, daca bugetul imi va permite, ma voi incumeta la un marin, similar la dimensiuni cu al tau, dar sigur mult mai sarac la capitolul echipamente. Pana atunci, raman cu buza umflata si ma uit pe youtube, pe la tine prin jurnal, pe ici, pe colo...
PS. Se pare ca mi-am gasit un moment prost sa ma uit pe camera web, caci e lumina stinsa. 
|
 |
|
|
|
"Nenea" koala, te felicit si eu pentru acest acvariu. Prima poza din ultimul set, imi place la nebunie.(lumina, culorile, pozitia pestilor). Risc sa par pupincurist, dar sincer ma bucur ca ti-a reusit si cu marinu' pentru ca ne arati ca se poate si fara nspe mii de echipamente, bibileli sau alte alea.
|
 |
|
|
Baiatul se da la fata, dupa primul minut de vizionare. E cam timid se pare, dar pana la urma ii va reusi si te vei umple de pui. Imi plac mai mult decat Laetacara.
|
 |
|
|
Esti foarte harnic Cristi. Noi stam aici si ne burdusim cu mancare si bautura, iar tu lipesti acvarii 
E bine ca ai pus fund dublu, pana la urma, ca sa stai mai linistit, dar nu vad in poza finala intariturile, desi apareau in poza cu sticla ambalata. Le vei lipi mai tarziu sau nu le-ai pozat?
|
 |
|
|
Sarbatori fericite domnu' Boby!
Incet, incet, se apropie momentul cand va trebui sa mai dai din pesti, caci vad ca o iau in sus baietii.
Am observat ca si Aulonocara a inceput sa se coloreze intens si se pare ca va fi un exemplar frumos la maturitate. De Borleyi nu mai zic nimic, ca ma oftic
|
 |
|
|
Uitandu-ma la pozele din prima zi, comparativ cu cele de acum cateva zile, parca si Aulonocarele incep sa prinda ceva culoare, dar mai e mult pana departe, cum se zice.
Aulonocara Eureka juvenile
Inca nu-mi dau seama de sexul lor.
|
 |
|
|
|
Am reusit acum vreo 20 de minute sa separ pestii. Cei 3 mari intr-o parte, iar restul de 5, in cealalta. Ei bine, de atunci si pana in acest moment, toti stau in fata despartiturii, parca ar vrea sa se reuneasca, dar nu-si dau seama cum sa faca. Sper sa fie o stare de moment si sa-si vada de treburile lor, pe masura ce se obisnuiesc.
Poate intr-o luna, prin regimuri diferite de hranire, reusesc sa ii egalizez ca marime si sa scot separatorul.
Multam pentru pont, koala.
|
 |
|
|
koala wrote:Capacul din plasa (plastic, ochiuri patrate, latura de 1 cm)... mi-a ramas disponibila o bucata de 70*50 cm, spuneti-mi daca aveti nevoie!
O mai ai?
|
 |
|
|
|
O sa incerc mai intai, adica maine, sa imprastii mai bine mancarea, prin acvariu, sa vad daca e vreo schimbare. Daca nu, ma apuc de cautat un grilaj de plastic.
|
 |
|
|
|
Un sfat, daca se poate....
A inceput sa se formeze o ierarhie intre pesti. Am 3 "mari" pe la 7-8cm, 3 pe la 6cm si 2 pe la 5-6cm. La inceput, mancau toti laolalta, in acelasi timp, dar de vreo 2-3 zile, cei mai mici, asteapta sa infulece cei mai mari, apoi ei mananca resturile. In ritmul asta, banuiesc ca vor ramane in urma cu cresterea, asa ca ma gandesc sa ii separ, printr-un grilaj o perioada, in ideea sa se egalizeze dimensiunile.
E buna ideea mea sau nu?
|
 |
|
|
|
Desi acum nu am rabdare sa citesc, sunt sigur ca tot ce discutati voi aici, imi va fi extrem de util pe viitor, daca o sa-mi fac sump. Asa ca, nu omiteti nici un detaliu.
Poate chiar ar fi si mai bine, daca s-ar pune cap la cap, toate informatiile necesare, intr-un topic sticky, despre realizarea unui sump eficient.
|
 |
|
|
|
N-ai cumva , vreo doua femele de moori in plus?
|
 |
|
|
|
Tocmai asta e ideea, ca eu nu cred sa fi murit asa, pur si simplu, ci ca au fost "vanati" de unul sau unii colocatari ai acvariului. Tin minte ca in seara de vineri, erau toti patru, foarte activi, mancaciosi, fara nici un semn ca unul din ei , ar fi avut ceva probleme, iar dimineata, era doar coada din el. Dubios rau!
|
 |
|
|
|
Sper si eu sa-mi traiasca. Multam!
Cu lethrinopsii e una calda si una rece. Am luat 5 bucati, dar una a sucombat, la vreo ora dupa introducerea in acvariu, desi am stins lumina si am acoperit acvariul cu o patura. S-au auzit ceva plescaituri in apa, iar cand am ridicat patura, un lethrinops, era "lipit" de grilajul de la pompa de recirculare a apei. Toate bune si frumoase, dupa acest evenimenl nefericit, pestii au mai crescut 1-2 cm, dar, acum 2 sambete, am gasit o coada de lethrinops in acvariu, din care mai ciuguleau restul pestilor. Asa ca, acum mai am 3 lethrinops, doi mai mari si unul mai mic, care sper sa fie femela, caci ceilalti doi, par a fi masculi.
|
 |
|
|
|
|
 |
|
|
Andrei, am incercat sa fac cateva poze decente, dar nu-mi ies neam, pentru ca mi se reflecta lumina blitului in toate partile, iar fara blit, nu am nici o sansa, caci lumina de la acvariu, e foarte slaba. Dupa ce voi avea nisip pe fundul acvariului, cred ca voi reusi sa fac ceva poze decente.
Astea sunt din ce am incercat sa pozez, acum juma' de ora:
Cuipeua Discus juvenile
Cuipeua Discus juvenile
Cuipeua Discus juvenile
Pestii parca au mai crescut ceva, poate juma' de centimetru.
|
 |
|
|
|
Foarte frumos acvariul. Pacat ca pui poze asa rar.
|
 |
|
|
|
Hmm, ai mei au azi o saptamana in acvariu, dar tot nu vin la geam. Nu o zbughesc ca disperatii, cand ma apropii de acvariu, dar sunt inca neincrezatori in mine si stau pe langa geamul din spate. Probabil ca acvariul steril, nu le confera aceeasi siguranta, ca unul amenajat.
|
 |
|
|
Nu o sa ma complic cu apa de osmoza, caci nu am probleme cu apa curenta si nici nu am vreo pretentie sa depun si sa cresc ponte de discus. Momentan, vreau doar sa ii tin viata si sa creasca frumos.
Nu am mai fost ieri la cautat de lemne, dar cand o sa ajung, o sa caut doar ce e deja uscat, cazut pe jos, nu ma apuc sa tai crengi din copaci  O sa le tin la inmuiat, cateva luni, pana cand le bag in acvariu.
|
 |
|
|
|
|