| Message |
|
|
Ai lui Boby au depus iar, fir-ar ei sa fie
Scuze pentru offtopic
|
 |
|
|
Eu cam pe vremea asta, adica cand asteptam sa-mi vina sticla, faceam desene cu aranjamentul de pietre
Am stat ce-am stat, am mai desenat si sticla tot nu venea, asa ca m-am dus dupa ea la Buzau.
|
 |
|
|
Orice nou inceput e mai greu. Eu am incredere ca pana la urma o sa iti iasa acest acvariu, cum iti doresti. Trebuie doar multa rabdare si..... si sare
|
 |
|
|
Sincer, in timp ce "vanam" Zebra Chilumba, am observat cu coada ochiului ca da sa caste, asa ca, l-am focalizat si am prins momentul, cu un noroc chior. Alte dati, cand urmaream exact acest instantaneu, am consumat multa "pelicula", dar fara succes.
A crescut ceva pesticul, dar inca mai are pana sa ajunga la dimensiunea maxima, pe care o astept cu rabdare. Comparativ cu al meu, al lui Boby e monstru
E putin cam suparat, caci ii arde tare de imperechere, dar femela nu sta deloc, nefiind matura sexual. Ca sa il mai inveselesc, o sa ii iau 4-5 femele, ca sa se joace cu ele
|
 |
|
|
Domnu' crys, te saluta delfinul
Cyrtocara moori male kr
|
 |
|
|
|
|
 |
|
|
|
Este cel din prim-plan, intre 1:16 - 1:27.
|
 |
|
|
|
Eu zic ca n-are rost sa schimbi pestii la 2-3 luni, caci cam atat timp va dura pana acel Cabro din acvariu va creste suficient cat sa omoare restul pestilor din acvariu, in caz ca e mascul.
Dupa cum arata pestii si decoratiunile din acvariu, cred ca Hornbach a fost sursa, deci un mare minus pentru ei, pentru ca nu te-au sfatuit sa iei niste pesti, care sa se preteze dimensiunii acvariului.
Daca bagi decor de polistiren, spatiul din acvariu scade, care deja este prea ingust pentru pestii respectivi, deci nu recomand.
|
 |
|
|
Eu zic sa il lipesti mai repede, ca se usuca siliconul in tuburi.
Detaliile legate de sump le poti rezolva, in timp ce lasi "la uscat" acvariul.
|
 |
|
|
|
Se adauga bonus un mascul Iodotropheus sprengerae la 8cm.
Schimbul cu femela moori nu mai este valabil.
|
 |
|
|
Si nevasta ce-o zice oare ?
Divort direct!
Sincer sa fiu, dupa ce imi fac damblaua cu Sajica, in acest acvariu voi tine ori Discus, ori Nicaraguensis. Momentan, sansele sunt 50-50 si ramane sa ma hotarasc dupa ce voi pune in balanta anumiti factori.
Geophagus imi plac si mie, dar pe termen scurt-mediu, raman in stadiul de wishlist.
|
 |
|
|
Zece ani, wow
Tot respectul!
Eu abia am trecut de 3 ani si ma simt batran, deci mai am mult pana sa fiu si obosit
|
 |
|
|
Domnu' Cristi, cand i-ai vazut, aveau pui si coloritul specific, adica asta:
Cryptoheros sajica breeding dress
Cryptoheros sajica breeding dress
Este mult mai putin spectaculos, decat cel din perioada curtarii.
Cuibusorul de nebunii, arata asa momentan, cu pietroiul tot pe mijloc. Am incercat sa il las pe cat posibil, sa mearga de la sine. Algele nu le-am curatat deloc, decat cele de pe geamul frontal, ca sa para cat mai salbatic.
Cryptoheros sajica tank
O poza care ma duce cu gandul la "natura moarta":
Cryptoheros sajica tank
|
 |
|
|
Multumesc pentru raspunsurile detaliate!
Ai dreptate ca asta ma interesa, caci vroiam sa stiu daca as putea tine discusi, in viitorul destul de apropiat, intr-un acvariu amenajat, nu steril, in care pestii sa se dezvolte frumos, fara ca eu sa devin "sclavul acvariului"
Legat de mixtura, e absolut si imperios necesara, caci nu ma vad "gatind" asa ceva?
De vazut pestii live, chiar as vrea si mersi de invitatie. As putea da o fuga in timpul saptamanii, dupa servici, in drumul spre casa, daca esti disponibil.
|
 |
|
|
|
Seriful este Hemichromis bimaculatus.
Hermafroditii sunt Neolamprologus brichardi.
Pestica cu icre este Cryptoheros Nigrofasciatus.
|
 |
|
|
|
Radu, poti raspunde la cateva intrebari, dupa aproape 2 ani de tinut discusi?
La cate grade tii apa din acvariu?
Cat schimbai din apa si la cat timp, cand erau mici. Dar acum, cand sunt mari?
De cate ori pe zi si cu ce ii hranesti?
S-au ales cumva perechi?
Ce comportament au acum, cand sunt mari?
Ai avut probleme cu ei, gen gris, fin-rot, fungus etc... ?
|
 |
|
|
|
Uite ca la paie nu m-am gandit. Mersi de pont!
|
 |
|
|
|
Ai poze cu parintii si/sau puii?
|
 |
|
|
|
|
 |
|
|
|
Dupa o luna, doua, sa ne zici si noua daca trebuie multa bibileala la un acvariu de genul asta. Si eventual, costurile intretinerii lunare(apa, sare, etc...)
|
 |
|
|