Message |
|
koala wrote:Hai, ca i-am stricat topicul domnului Blue! 
Zi-i bre tot numele acu daca tot s-a dat pe fata...
L.E. Pe mine ma cheama si Corneliu....asa...sa nu ne mai ascundem dupa deget. 
|
 |
|
Foarte frumos Calin. Mie imi place. In completare vei avea nisip pe fund?
Cat despre valuri si detritus...stai calm. Cu pompa in mana o data pe saptamana. ;)
|
 |
|
Omu a gaurit treaba acolo...a pacalit generalul...greu de renuntat. Sau ai renuntat?
|
 |
|
Linistit fara intaritoare. Pune-i fund dublu...just in case asa....
|
 |
|
Foarte frumos Calin! Felicitari!!! Dichisita treaba...
|
 |
|
Tind sa cred ca trebuie suplimentata filtrarea. Daca la teste am NO3 pana in 5 si PO4 0,04, se tot maroneste nisipul si cred ca nitrificarea nu functioneaza ok. Momentan am cam 2 litri de Matrix si cred ca inca 3 litri ar fi de folos. Daca are cineva 5 litri de dat... . Caut de asemenea si o solutie eficienta de a sustine acest matrix. Un reactor DIY sau ceva de genul asta.
|
 |
|
Cine sa ia lighioana aia... La mine iese din bazinasul meu mic si ma mananca intr-o noapte 
|
 |
|
Valabil...
|
 |
|
Ooooo.....imi pare rau. Mai gandeste-te. Ieri spuneai ca scapi de lighioaie si acum renunti vad.... . Nu te da batut. Eu am in bazin nudibranch ce papa montipore la greu. Ii aspir cu seringa si vad ca nu mai apar asa multi. Mi-am bulit bazinul putin cu un soc de salinitate ....dar mergem inainte. Asta-i viata. Se pare ca SPS nu sunt pt oricine. Eu insa tind sa renunt la SPS decat sa renunt la bazin.
|
 |
|
Revin....
Recalibrat refractometrul. Mi s-a intamplat de vreo doua ori sa imi arate la osmoza sub 0 cu vreo 3 unitati aproximativ. Dupa clatire...iar arata 0. Puii mei....o fi ceva paranormal sau s-a bulit mecanismul lui peste. In general pica pe 0 la osmoza. Ca sa ma dumiresc...pun 1 l de apa cu 38 gr de sare Coral Pro si masor....dupa ce am masurat osmoza si pica pe 0. Surpriza....1,031. La reteta aia trebuia sa am 1,025. Deja ma vedeam mancand refractometrul  .
Maine iau un plutitor d-ala sa vad unde stau...daca ma lamuresc ori ba. Azi am crezut ca ma lamuresc cu refractometrul unui amic. Ala e mai "deraiat " ca al meu. E plecat omu in vacanta...cand vine ii dau vestea...nu il pun pe jar in deplasare.
|
 |
|
Vezi ca omu' are anu' de cand nu a mai postat....
|
 |
|
Problema cu fosfatii. O sa maresc doza de phosguard. La NO3 5 sa risc o doza mai mare de nopox? Mi-e ca dau nitratul prea jos si fosfatul nu va scadea deloc...
|
 |
|
Da bre....stii cum o dau clovnii langa un echinodorus? Belea..
Multumesc Ciprian. PO4 cu ce ai testat?
|
 |
|
Stiu scula. Singurul ei defect este pretul.
Voi incerca recalibrarea astazi. Dar tot voi ramane cu o urma de indoiala. O sa repet iarasi figura cu apa dusa la laborator. Imi verific si testele daca sunt ok.
|
 |
|
Salutare!
Am gasit pe net scula asta si in urma unor mici neplaceri avute cu refractometrul meu ma gandesc sa iau asa ceva. Ca usurinta in testare e clar avantajul.
Nu stiu insa cata incredere poti avea in asa ceva. Are cineva vreo idee? Foloseste cineva asa ceva?
http://www.gainexpress.com/products/837-1-salinity-meter-with-temp-0-70ppt-water-quality-tester
|
 |
|
Ieri am zis ca i-am dat de cap. Indica refractometrul 0. Azi dimineata...clatesc...sterg...pun apa de osmoza...3-4 unitati peste 0.
O sa deschid un topic separat pentru discutiile vis-a-vis de scula aia ca ma face la ficati kestia asta.
Cred ca ai dreptate Cosmin. Azi trimit sticla cu apa lui Ciprian sa vad ce grozavii am acolo. Aseara am ridicat salinitatea usor...urmeaza si azi si maine.
Am termostatul pus pe 20 de grade...cand ajung la pranza acasa calibrez acaretul.
|
 |
|
Intotdeauna stau 30 sec inainte sa citesc. Refractometrul l-am calibrat la 20 grade. Cand l-am cumparat...am pus termostatul pe 20 grade in casa dimineata si dupa amiaza l-am calibrat.
As lua in schimb altceva sa scap de indoielile astea....
http://www.gainexpress.com/products/837-1-salinity-meter-with-temp-0-70ppt-water-quality-tester
Ce ziceti....merita? E mai sigur si mai usor de folosit decat refractometrul?
|
 |
|
La 20 de grade.
|
 |
|
Merg azi la pranz acasa sa duc copiii de la scoala, mananc cu ei ceva si imi aduc aminte de refractometrul si problema salinitatii. Fac repede test...apa bazin 1.025. Fac test apa osmoza...3 linii peste 0. Mai fac unul...la fel. Sterg bine acaretu si repet la bazin.... 1.021. Repet testul la apa dulce.... 0. M-a luat sughitul...  . Raman cu ideea ca sticla aia avea urme de sare pe ea...altfel nu-mi pot explica. Voi clatiti cu apa dulce refractometrul dupa sau inainte de utilizare?
L.E. Ciprian...am un pet de juma de litru sa-ti trimit...
|
 |
|
Lucian scuza-ne de off-ul asta plin de proteina... continuam pe pm.
|
 |
|