Message |
|
Val wrote: Toate la o valoare teoretica a CO2 de 150ppm. Practic, 'reaq stie. Judecand dupa moaca plantelor, probabil in jur de 30.
Acest practic ma omoara si pe mine  Teoretic si eu am nivelul co2-ului in acvariu le peste 150 ppm. In realitate habar n-am...inca nu m-am indurat sa-mi cumpar un test permanent de co2.
Ca tot veni vorba... sonda mea de ph aquamedic face un an in curand. E posibil sa inceapa sa dea erori? Celalalt sistem de co2 jbl l-am vandut dar ultima oara cand am comparat rezultatele erau aproximativ la fel...o diferenta de 0.02 pe cele doua ph controllere.
Porcu wrote:testu' de Fe de la Sera nu indica o crestere a concentratiei de Fe la folosirea picaturilor Dupla Plant 24. Nici macar la o doza de 10 ori mai mare decit cea recomandata.
in acvariul vechi ( 180 litri) am scapat cam jumate dintr-o sticluta de Dupla 24 de 50 ml si m-am gandit sa fac un test de Fe cu acelasi test Sera inainte sa schimb apa. Mi-a indicat, si la repetarea testului, un nivel de 0.5 mg/l in conditiile in care aveam fierul undeva pe la 0.2 mg/l. Eu cred ca picaturile astea zilnice sunt mai bogate in alte microelemente decat in fier.
Val wrote:Ma intreb cam cat (se pare ca nu prea conteaza ce...) fertilizant cu microelemente bagi fata de doza recomandata?
Nefiind aceeasi firma nu stiu daca are prea mare relevanta dar eu, folosind schema JBL, la valorile de macro de mai sus, dozez micro (JBL Ferropol) cam de 3 ori doza recomadata de producator pe saptamana. Dozarea e zilnica. Si chiar si asa, la sfarsitul zilei masurand Fe ca indicator general pentru microelemente, am valori aproape de zero
Si eu folosesc acum tot JBL: ferropol si ferropol 24. Din primul ar trebui sa pun saptamanal 75 ml ( la volumul brut). Eu pun 10 ml zilnic. Nu am incercat mai mult ca nu stiu exact ce efect ar putea sa aiba o suprafertilizare cu microelemente. Din al doilea pun zilnic 10 picaturi. insa la toate testele pe care le-am facut fe nu a scazut sub 0,1 mg/l.
Insa eu am pe langa terralit si volcanitul iar asta este bogat in fier.
|
 |
|
fipilica wrote:
Sesmar wrote:
Initial am vrut si eu silicon negru...apoi am vazut un acvariu cu silicon transparent. Si nu regret deloc ca am ales siliconul transparent.
Cel de 300 litri este facut cu silicon transparent? Intreb pentru ca, in opinia mea, pentru un acvariu plantat, siliconul negru este mai indicat, nu iese asa mult in evidenta si se asorteaza cu background-ul inchis la culoare 
Da este cu silicon transparent. Nu prea inteleg de ce zici ca ala negru iese mai putin in evidenta decat cel transparent. Pentru ca este chiar transparent  Acum stii cum este...gusturile fiecaruia. Eu am vazut acel acvariu marin cu silicon ca al meu si m-a impresionat cum se vedea. Oricum daca nu imi placea cum iese, aveam de gand ca sa dezlipesc acvariul si sa-l lipesc la loc cu silicon negru. Nu eu ca nu ma pricep...
Am sa incerc sa pun niste poze facute cu blit la imbinarile fetelor.
|
 |
|
Salut,
radacinile adventive sunt ceva normal la acest tip de planta. Nu cred ca poti impiedica dezvoltarea lor. Doar ca din cand in cand, daca intradevar sunt asa multe, sa mai tunzi din ele cu o foarfeca.
|
 |
|
friday wrote:
pentru silicon as vrea ceva negru, imi place cum arata, dar mai exact ce firma imi puteti recomanda?
Acu' te mai bag nitel in ceata.
Initial am vrut si eu silicon negru...apoi am vazut un acvariu cu silicon transparent. Si nu regret deloc ca am ales siliconul transparent.
Este tot Dow Corning dar nu stiu exact ce indicativ are.
|
 |
|
Porcu wrote:Io nu-s de acord sa-ti mearga bine impreuna Blyxa cu Tonina. Protestez.
.
Sunt cu NO3 la 20-25 ppm iar PO4 aproximativ 1 ppm. Living on the edge dar sunt foarte atent si la cel mai mic semn de alge, stop joc. Dar de cand am crescut iar fosfatu' ma enerveaza ca se inroseste din nou blyxa. Nu cred ca este vreo solutie in acest sens. Macar cu fosfatii astia din cate am citit cica blyxa o sa faca flori. Sa vedem...momentan am pus si pastile de dupla root k la radacinile ei.
Nu pot renunta la vreuna din ele.
Porcu wrote:Il prefer ala inchis la culoare da' nu-mi dau seama de ce. Probabil datorita contrastului cu plantele, ma mai gindesc de ce. .
Lofty wrote:In afara de ce era mai important (spatiu si adancime)?
Plusuri:
- se "asorteaza" bine cu pietrele;
Minusuri:
- plantele sunt puse in valoare mai putin (contrastul mai mic);
- atentia e distrasa si mai mult de tevaraie (contrastul mai mare), care si asa pare de doua ori mai multa pentru ca n-ai colant pe laterale;
Parerea mea. Cu negru ai incercat (iti surade ideea)?
.
Eu cand am incercat asta m-am inspirat din pozele pe care le-am vazut pe aquaticplantcentral...aia prefera in general background-uri albe. Dar oricat m-am chinuit nu mi-au iesit pozele asa cum le fac ei. O fi aparatul meu foto poate. O fi nepriceperea mea. Habar n-am.
Pe viu, insa este incomparabil mai frumos efectul cu backgroundul ala albastru pe care-l am decat cu cel alb. Negru am avut si nu mi-a placut decat in poze...ori pana la urma eu stau si ma uit la acvariu pe viu nu in poze.
Porcu wrote:Se subintelege ca era pentru mine.
Poate niste Maiden era mai potrivit pentru tine
Era in primul rand pentru mine caci in videoclip sunt imagini cu locurile copilariei mele. Apoi pentru Haruko...si la sfarsit ceilalti
Haruko wrote:Un lucru e sigur - ai o fire de poet..
Chiar n-am un astfel de suflet dar imi place frumosul :p
|
 |
|
ReBella wrote:
andras wrote:La dimensiunile acestea ar merge si sticla de 10mm. 
Asta am tot incercat si eu sa-i spun...ca nu are rost sa se complice cu sticla de 12,mai ales ca nu se gaseste in Galati.Sper ca acum sa se razgandeasca 
De ce sa nu-l faca din sticla de 12 fara intaritoare?
Eu am bazin (ca in varianta 1) cu dimensiunile 120*50*50 cu fund dublu de cate 10 mm si umplut pana la limita superioara nu face absolut deloc burta. Diferenta de pret se justifica pentru a scapa de intaritoare.
|
 |
|
Foarte misto pozele cu bule
Acum spune si cum ai refacut setupul. Sper ca nu ai mai pus nisipul ala fin in stratul de jos al substratului.
|
 |
|
Nu va placut melodia asta? Nici macar clipul?
Am schimbat ( provizoriu) autocolantul din spatele acvariului. Ce parere aveti in afara ca se schimba complet perceptia asupra acvariului?

|
 |
|
Porcu wrote:
viulian wrote:Pocnitori ?
Prima idee care mi-a venit cind ti-am vazut postu' a fost sa ti-l sterg si sa-l editez p-al meu  .
Da' eu sunt chiar exasperat
alber wrote:Stiu ca aceste zone ale forumului sunt "rezervate" iar ceea ce voi spune nu stiu daca are legatura cu postul. Nu stiu daca nu cumva trebuia sa ma abtin, dar nu am putut-o face. Superbe imaginile, apropiate de ireal, oricum, iesite din comun. Felicitari pentru ce se intampla prin acvariile voastre. Si aici ma refer la toti cei care postati minunatii obtinute in conditii de "casa".
Daca postul meu nu este potrivit, rog sa fiu scuzat si in acelasi timp un moderator sa stearga-l stearga.
Nici nu ai idee cat am putut eu sa progresez in ultimul an...de cand m-am inscris pe acest forum. Nici inainte nu eram chiar un neavenit insa ma plafonasem intr-o acvaristica limitata fara nevoia de a evolua. Apoi totul a venit din dorinta de a stii cat mai mult...studiu, observatii iar studiu... Am luat la rand topicurile de aici si de pe niste forumuri straine. Incet incet am ajuns sa stiu despre fiecare planta pe care o aveam sau pe care mi-o doream aproape toate necesitatile. Acum am ajuns la stadiul in care stiind ce vrea o planta ma intreb "de ce?" vrea planta x mai multi nitrati iar planta y mai multi fosfati etc...ca pot pune multi "de ce" d-astia. Daca vrei cu adevarat sa stii ca poti ajunge destul de repede la un nivel la care sa poti sa-ti prezinti acvariul/acvariile la aceasta sectiune. Multa bafta 
|
 |
|
Foarte misto poza cu acvariul...imi induce o stare de ceva film cu ozn-uri :nutz:
Is tare curios cum o sa-l tunzi si daca renunti la vreun fir de ludwigia cuba
Stii ce nu-mi place....pogostemonu' ala este parca prea aliniat 
|
 |
|
Stiti cum se face fericita o pisica?
Se ia pisica, se invirte deasupra capului 5 minute, apoi se lasa jos...
Si va fi ametita de fericire!
Cand am "reamanajat" acvariul am avut tentatia sa renunt la urmatoarele plante : m. umbrosum, eusteralis stelata si didiplis diandra. De asemenea am vrut sa pastraz doar 3 fire de limnophila aromatica si maxim 5 blyxe. Da' inima mea cardiaca nu m-a lasat in pace si pana la urma a disparut doar umbrosumul si am pastrat 4 fire de eusteralis stelata si 5 de limnophila aromatica ( cele care mi s-au parut mie mai drepte  ).
Haruko wrote:
Si acum astepti sa te laud, nu?
Parcu wrote:Nu te mai felicit ca ai plante dificile si sanatoase, asta se subintelege la valoarea ta.
Pai nu.... ca oricine-si permite-n ziua de azi sa fie genial. Mai ales eu
Parcu wrote:Nu-mi place piatra din mijloc un pic la stinga (= a treia de la stinga la dreapta) ca nu-i ca celelalte. Mi-ar place pietrele sa fie grupate, nu-mi plac asa imprastiate.
Zona libera din mijloc dreapta urla dupa o buturuga mare-mare si ramificata cu ramificatiile orientate spre stinga. Asa vad ochii mintii mele (deblocate) acvariu  ..
Piatra aia e preferata mea  chiar daca ii diferita de celelalte. Pietrele sunt imprastiate ca teoretic ar trebui sa se mai vada doar varfurile lor fiind acoperite de cuba si unde este cazul de pogostemon helferi. Zona libera din mijloc se va umple cu cuba urcand usor spre Cyperus helferi.
Intotdeauna am fost convins ca-i o blasfemie sa umplu spatiul unui acvariu cu buturugi mari da' acu' trebe sa cumpar una ca m-a mancat sa incerc si eu un pseudoaquascape. Vorba aia...cine se culca o data cu gainile, se culca si a doua oara. Iar daca se culca si a doua oara, ori e zoofil, ori are o nevasta ingrozitor de urita.
Sper sa gasesc ceva care sa-mi satisfaca nervu' optic.
Porcu wrote: , o sa te tin minte  .
.
Jos Ceausesc si dictatura
fipilica wrote:
Buturuga sau mai bine zis creanga verticala, imparte acvariul in doua parti simetrice, ai putea sa o mai inclini sau muta astfel incat sa obtii ceva apropiat de raportul de aur, ma gandesc eu 
Nu eu is vinovat....Blackadder este vinovatu'
Fiind singura cioata din posesie destul de lunga incat sa ajunga la suprafata apei am vrut sa vad cum creste hemianthusul cuba emers. Nu va ramane acolo decat in cazul in care toninele vor optura batul ala intr-un mod satisfacator. Oricum il voi inclina la un moment dat.
mosu wrote::O
cand aveam bazin cu buruieni, tare imi mai doream tonine!
Si big brother aka domnu' porc isi doreste :stramba:
In final...va pun o intrebare : scuip pe chinezii care le fac, pe tiganii care le vand, pe militienii care se fac ca nu vad si pe manelistii care le arunca incepind de prin noiembrie.
Ghiciti la ce ma refer? Doamne...urasc bucurestenii!...dar le iubesc pe bucurestence! (nu mi-e rusine sa recunosc ca sint heterosexual)
Si o dedicatie :
Survolaj -Cel mai iubit dusman al meu
|
 |
|
Am reamenajat nitel acvariul insa voi incepe cu o poza speciala  :
Alte cateva poze interesante :
O poza cu pestii mei :
O poza super cu un sae :
Ca sa fiu un pic poet aceasta poza o denumesc " constelatii" :
Cateva poze cu portiuni din acvariu :
Si pentru ca am fost apostrofat  intr-un alt topic :
Haruko wrote:
Sesmar wrote:E 2 decembrie...asteptam poze noi 
Tu ce faci, il monitorizezi?  Si noi asteptam poze noi cu acvariul tau, na! :sic:
Asta ca sa vezi cum e cind lucrezi sub stres. 
voi pune si o poza cu acvariul meu chelit si oarecum reamenajat chiar daca in acest moment este departe de cum vreau eu sa arate. Simt nevoia unor crengi si pietre mai mari asa ca in weekend plec la cumparaturi.
Vreau sa veniti si cu ceva sugestii ca eu sunt putin blocat  mental.
Poze mai mari la galerie.
|
 |
|
Doar tonina belem am...5 fire si-un puiut mic :p
Ma enerveaza ca atunci cand aveam si T. fluviatilis si E. setaceum sa-mi pun si-n cada cand fac baie nu vroia nimeni  ....eu ii intrebam daca vor doar in idea sa am de unde lua inapoi 
|
 |
|
Deoarece imi este dor de plantele astea ofer oricat pe ele 
|
 |
|
E 2 decembrie...asteptam poze noi 
|
 |
|
Eu consider ca nu trebuie sa-i denigram deloc pe cei care participa la aceste concursuri. Este optiunea fiecaruia iar daca pasiunea se imbina cu stiinta si talentul nimic mai bine.
De asemenea sunt absolut convins ca marea majoritate a celor care participa au multe acvarii iar daca nu au ei personal mai multe au in spate ori vreun petshop ori acvariile prietenilor.
Cunosc personal un astfel de caz...e drept ca personal inseamna doar prin intermediul messengerului si al skype- ului. Omu' are el personal vreo 10 acvarii acasa si mai are doua petshopuri in Belgrad. Si talent cu nemiluita.
Insa tot mai atractiv, in cazul meu detinand un singur acvariu, mi se pare sa incerc sa cresc plante pentru mine nu pentru un juriu care oricum are "ochi buni" doar pentru acvariile din Asia.
|
 |
|
Atatea acvarii ai?
Stiam ca ai multe da' nu ma gandeam ca-s asa multe.
PS : nu ni le prezinti si noua? 
|
 |
|
The end of BBA?
Ce i-ai facut?
|
 |
|
andreic wrote:... frumusel....
Ca mine asa 
|
 |
|
Val wrote:
marzzx wrote:In plus, ca toti cei care ajung destul de tarziu pe acasa, vreau sa imi vad si eu acvariul luminat pana mai tarziu si totusi sa nu depasesc 12 ore de lumina pe zi.
Desi poate suna rau sa zic asta, mie personal, asta mi se pare cel mai bun motiv, pana acum. Obiectiv vorbind, chiar e un motiv serios. Adica ma muncesc si studiez atata ca atunci cand ajung acasa, sa ma descalt si sa apuc doar sa aud clink si sa vad cum se stinge lumina la acvariu? 
D-asta-mi place mie ca incep munca la 6 dimineata....nu ma prinde ploaia de dupaamiaza pe strada
In afara de marzzx si andreic care au explicat de ce fac pauza la pranz nimeni nu a venit cu alte explicatii cu toate ca voturile in acest moment sunt net superioare in favoarea pauzei la pranz a iluminarii. 
|
 |
|