Din cate m.am documentat trebuie sa am mare grija cu metalele grele si in special cu cupru... am citit pe feropol si feropol 24 si acestea contin cupru, e periculos pentru creveti feropol???
Nu e stres...si eu folosesc la acvariul meu fertilizantii jbl...si nu e stres...se inmultesc crevetii mai abitir ca iepurii. Cuprul din ferropol e in cantitati prea mici ca sa afecteze crevetii.
Koala, fa tata un "Topic pentru saraci ca Pavelescu", sa scrie lumea acolo de unde se pot cumpara diverse, la preturi de Doamne ajuta
Ma inscriu si eu in lista daca asa...si iata...gasii pe youtube candva filmuletul asta...sorry daca a mai fost postat si sorry daca intra in categoria "offtopic"
Edit:
Dane...oricine are mai multa experienta ca mine in domeniu e maestru din punctul meu de vedere...mai ales daca in timpul asta s-a luptat cu tot felul de provocari ca sa ajunga la un echilibru in setup...oricare ar fi ala...si admir oamenii care aleg acvaristica de recif. Eu am un pic mai bine de 1 an de cand am grija sau incerc sa am grija cum trebuie de un setup/plante/pesti...so...mi-s calfa in domeniu..
Maestre...am dat la plesneala un "sarci" pe Goagal...si dadui peste tangit asta la Dedeman...dar initial vazui cutia de 1l. Abia in sectiunea "alte alegeri populare" vazui si tubul cu pricina...deci...sorry...to little too late
Nu prea...inca e plin acvariul de ei...is prea rapizi pentru a fi prinsi...si banuiesc ca daca is hraniti decent pestii...nu se sinchisesc sa fuga dupa creveti...ii mai alunga apistogramele daca intra in zona lor
Vand acvariu 78l din sticla de 8mm lipit cu silicon transparent- pret 250lei
Vand filtru extern jbl e701- 3 setare: 2 umplute cu medii biologice [micromec si ceramica hexagonala (seamana la textura cu siporax-ul)] si 1 sertar cu inele ceramice. Pret 250lei
Filtrul a fost folosit doar 1 an. Mere fara probleme. Il vand pentru ca o sa am sump si acvariu mai maricel
Bonus ofer 12kg substrat inert 1-2mm
Vand si pereche depunatoare de ramirezi - 15lei si 2 femele apistogramma agassizi- 10 lei/buc.
Din pacate, pestele a murit...mi-i ciuda ca din cauza serviciului nu am putut sa-l tin mai mult sub observatie...si ca nu am vazut la timp ca era ceva in neregula cu el...mi-a cazut fisa cam tarziu... R.I.P
Multumesc Koala si Calin pentru sfaturi...n-au fost in zadar...or sa ma ajute pentru asemena cazuri in viitor...sper doar sa am intuitia sa actionez la timp...
Multumesc maestre Ricardo. Mi-ai ridicat un pic moralul...il voi separa in cazul asta...si o sa incerc cu antibiotic...am sa continui si cu baile cu sare amara...am inteles ca ajuta un pic la dezumflarea abdomenului...Am sa revin cu informatii pe masura ce apar modificari...
Salutare...suspectez un peste de dropsy...eu am inceput tratamentul cu multicura si bai cu sare amara...credeti ca as putea incerca si un soi de antibiotic? as vrea sa-l salvez...daca s-ar putea...din ce am mai citit...de dropsy nu se prea scapa...Pestele e un mascul apistogramma agassizi...mai am 2 femele din aceeasi specie si o pereche de ramirezi...ceilalti pesti is ok momentan...ar trebui sa izolez pestele bolnav? Momentan sta cu capul in jos...pe substrat si respira ca un sportiv dupa cursa de viteza...are solzii zburliti si abdomenul umflat rau...
Nu cred ca o sa mearga daca limita e cel putin 36 W...eu zic sa schimbi droser-ul ori sa respecti limita in W...daca citesti pe net...o sa vezi ca sunt drosere care permit uzul unei game largi de neoane la nivel de W
Revin cu update-uri. Am defrisat masiv acvariul si replantat ce am putut. Ma lupt un pic cu BBA dar nu ma agit prea tare ca arata fain pe anumite zone din acvariu. Am vandut neonii si am achizitionat o pereche de ramirezi voalati si 3 apistograme. Planuiesc sa construiesc un acvariu cub cu latura de 50/60 doar ca as vrea ca inaltimea sa nu depaseasca 50cm. Ar fi ok sticla de 8mm sau mai bine 10? eu ma gandeam si la sticla de 8mm folosind un chenar de sticla de ~5cm latime ca si ranforsare. Acum oscilez intre stand de lemn sau profil metalic.
Ca si sfaturi...sa ai rabdare cu acvariul sa fie ciclat inainte de a-l popula cu pesti, dupa ce incepi sa adaugi pesti, ai grija sa nu suprapopulezi acvariul...si cat mai multa filtrare si de calitate....smotru temeinic in acvariu si or sa fie fericiti locatarii...
In loc de cutia aia uite aici niscai sugestii mai practice/safe...
Fenomenul "apa tulbure" -daca despre tulbureala aia albicioasa e vorba- arata ca acvariul abia intra in faza de ciclare...pestii aia daca supravietuiesc "holocaustului" or sa fie traumatizati pe durata nedeterminata...
Colega Faye...nu a fost rautacioasa dar e dureros pentru iubitorii de animale sa vada cand vietatile de care ar trebui sa avem grija si sa le oferim un mediu propice pentru a ne bucura multa vreme de ele au de suferit pentru ca nu ne-am documentat inainte de a le achizitiona...Citeste te rog ce efecte are intoxicatia cu amoniac asupra pestilor...si o sa intelegi reactia ei.
Vand lampa acvariu 2x24 W pentru acvarii cu lungimea maxima de 60 cm. Lampa vine cu 2 neoane Giesseman : 1 Tropic si 1 Superflora. Mai am bonus si 2 neoane Osram. Pret 200 lei neg.
Buna...copacelul ala e creat folosind o radacina pe care s-a fixat moss (daca nu ma inseala privirea, e christmas moss) si prin tundere si ingrijire se ajunge la ce se vede in poza...
Trista intamplare...dea Domnul sa nu piara nici un peste pana se refac bacteriile. Si eu era sa o patesc cand m-am apucat sa curat furtunele la filtru cu o improvizatie...a stat cateva ore filtrul pe stop pana am finalizat toate procedura...
P.S: la mine sotia nu se atinge de acvariu...pot sa o implor sa dea ceva mancare la acvariu ca degeaba...nu o pot forta nu ii place "aroma" granulelor...am convins-o sa dea o tara drumul la lumina pana ajung eu de la servici...sa aiba timp plantele sa se bucure de ceva lumeni...
Salutare...fain ce vrei sa faci...eu pot doar visa momentan la ideea de a avea un acvariu marin. Ai nevoie de banuti multisori pentru mentenanta dar si pentru a cumpara ce-ti trebuie pentru a le asigura pestilor/nevertebratelor/ce vrei sa tii in el un trai decent. Un coleg de pe forum zicea ca ar fi necesar macar un acvariu de 100l pentru inceput dar sunt colegi care au si setup-uri nano-reef.
Cei care s-au apucat de acvaristica de apa sarata au respectul meu pentru ca ai nevoie de nervi de otel...stapanire de sine in caz de esec in caz ca din cauza unui fleac, toata munca se duce pe apa sambetei si pierzi corali/ pesti/ etc care nu-s foarte ieftini...
Uite aici un video care explica ceva despre asta...il urmaresti, si tragi o concluzie....si pana una-alta citeste si urmareste jurnalele colegilor care au acvarii marine.