[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Ciclida pitica bolnava  XML
Forum Index » Boli/tratamente
Author Message
Hermit
Membru de baza
[Avatar]

IP:

Salutare...suspectez un peste de dropsy...eu am inceput tratamentul cu multicura si bai cu sare amara...credeti ca as putea incerca si un soi de antibiotic? as vrea sa-l salvez...daca s-ar putea...din ce am mai citit...de dropsy nu se prea scapa...Pestele e un mascul apistogramma agassizi...mai am 2 femele din aceeasi specie si o pereche de ramirezi...ceilalti pesti is ok momentan...ar trebui sa izolez pestele bolnav? Momentan sta cu capul in jos...pe substrat si respira ca un sportiv dupa cursa de viteza...are solzii zburliti si abdomenul umflat rau...

detalii acvariu...acvariu plantat, de 70l, filtru extern cu 3 sertare umplute cu medii biologice...detalii aici...http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/34459.page#p296891

Knowledge is a deadly friend when no one sets the rules
[Email] [Yahoo!]
Larva450
Senior member
[Avatar]

IP:

Are boala dropsy,de obicei nu prea mai supravietuiesc pesti daca au boala asta.

Larva' cartoon!
[Yahoo!]
koala
Batran si obosit
[Avatar]

IP:

Dropsy e un simptom, NU o boala!

- acumularea de lichid este cauzata de mai multi posibili factori: apa nasoala, mancare proasta, stress, diferente mari de temperatura, etc.
- in urma combinarii mai multor factori de stress, pestele isi pierde din imunitatea naturala asa ca orice infectie se "prinde" repede de el.
- tratamentul se poate face cu Eritromicina (1 pastila / 25 litri apa / vreme de 7 zile). Cred ca exista si medicamente specifice, in petshopuri.
- eu as scoate pestele din acvariu si l-as trata in mod separat (la carantina).
- daca faci tratament general, in bazinul comun, fii atent ca Eritromicina poate sa-ti decicleze bazinul... deci, atentie la curatenie si la cata mancare dai pestilor.

Samson & Delilah (2002) - Marele African (2007) - Angels in heaven (2010) - Life is like a box of chocolates (2011) - Nemo's House (2012) - The Big One (2012) - Cubul (2013) - The Return (2014) - Back to the roots (2015) - Un sumatran, doi sumatrani (2020)
Hermit
Membru de baza
[Avatar]

IP:

Multumesc maestre Ricardo. Mi-ai ridicat un pic moralul...il voi separa in cazul asta...si o sa incerc cu antibiotic...am sa continui si cu baile cu sare amara...am inteles ca ajuta un pic la dezumflarea abdomenului...Am sa revin cu informatii pe masura ce apar modificari...

[Email] [Yahoo!]
koala
Batran si obosit
[Avatar]

IP:

Sarea amara e buna doar daca pestele e "balonat" din cauze care tin de mancare blocata in intestin. E ca un fel de laxativ, daca vrei sa o iei asa... nu are efect in cazul tau.

Samson & Delilah (2002) - Marele African (2007) - Angels in heaven (2010) - Life is like a box of chocolates (2011) - Nemo's House (2012) - The Big One (2012) - Cubul (2013) - The Return (2014) - Back to the roots (2015) - Un sumatran, doi sumatrani (2020)
calin_gherman
Ultra High Member
[Avatar]

IP:

Doua mici corecturi

In 99% din cazuri, in etiologia lui dropsy sunt implicate bacterii de genul Aromonas, in special hygrophilla. Cele mai bune rezultate impotriva acestora le dau antibioticele din grupul tetraciclinelor. Oxitetraciclina.
Si-a doua: sarea amara, sau Epson saltul nu actioneaza ca un laxativ. El are rolul de-a "extrage" lichidul din abdomenul pestelui balonat datorita diferentelor de osmolaritate, adica intre presiunea lichidelor interne si cea a mediului de viata. Deci, in dropsy produce o reducere a balonamentului abdominal exact asa cum trebuie, adica "extragand" lichidul din cavitatea corporala a pestelui.

Concluzie: tratamentul cu antibiotic trateaza infectia bacteriana care intervine secundar in dropsy, iar sarea amara il dezumfla. Eu am obtinut, o singura data, un rezultat bun, salvand pestele, dar am folosit exact ceea ce dai tu acum: Easy Multicura, plus Epsom salt. La mine a fost vorba insa despre un Tropheus, mult mai mare ca un Apistogramma, specie care oricum, are o sensibilitate deosebita la dropsy.
Bafta!

http://www.acvariu.ro/coppermine/index.php?cat=12817
[Email]
Hermit
Membru de baza
[Avatar]

IP:

Din pacate, pestele a murit...mi-i ciuda ca din cauza serviciului nu am putut sa-l tin mai mult sub observatie...si ca nu am vazut la timp ca era ceva in neregula cu el...mi-a cazut fisa cam tarziu... R.I.P

Multumesc Koala si Calin pentru sfaturi...n-au fost in zadar...or sa ma ajute pentru asemena cazuri in viitor...sper doar sa am intuitia sa actionez la timp...

This message was edited 2 times. Last update was at 31/08/2016 16:37:20

[Email] [Yahoo!]

Forum Index » Boli/tratamente
Go to: