Doua mici corecturi
In 99% din cazuri, in etiologia lui dropsy sunt implicate bacterii de genul Aromonas, in special hygrophilla. Cele mai bune rezultate impotriva acestora le dau antibioticele din grupul tetraciclinelor. Oxitetraciclina.
Si-a doua: sarea amara, sau Epson saltul nu actioneaza ca un laxativ. El are rolul de-a "extrage" lichidul din abdomenul pestelui balonat datorita diferentelor de osmolaritate, adica intre presiunea lichidelor interne si cea a mediului de viata. Deci, in dropsy produce o reducere a balonamentului abdominal exact asa cum trebuie, adica "extragand" lichidul din cavitatea corporala a pestelui.
Concluzie: tratamentul cu antibiotic trateaza infectia bacteriana care intervine secundar in dropsy, iar sarea amara il dezumfla. Eu am obtinut, o singura data, un rezultat bun, salvand pestele, dar am folosit exact ceea ce dai tu acum: Easy Multicura, plus Epsom salt. La mine a fost vorba insa despre un Tropheus, mult mai mare ca un Apistogramma, specie care oricum, are o sensibilitate deosebita la dropsy.
Bafta!