Message |
|
Si la lateralele mari si la lateralele mici siliconul se pune pe baza(fundul acvariului).
|
 |
|
Daca ai marit temperatura si ai pus sare ar trebui sa fie de ajuns. Totusi daca vrei sa pui si medicatie atunci cumpara Sera Cost Med. Pe sticla e scris dozajul. Daca-mi amintesc bine, 6 picaturi la 10L apa.
|
 |
|
cotty wrote:toata lumea vb de artemia si de eclozare si de culturi ,bun..... imi zicetzi va rog ce inseamna mai exact aerare cum se face corect,este bine daca am pus direct la o pompa si la capat am pus piatra sa iasa bule.... nu prea inteleg cum se face aerarea corecta la eclozare.
O lingura cu varf de sare la un litru de apa. O piatra de aer care sa bolboroseasca destul de tare. Sau poti pune direct furtunul, lestat cu niste plumb, fara sa mai pui piatra de aer. Ideea este ca apa sa fie suficient de agitata pentru ca artemia sa eclozeze, respectiv sa se sparga cojie de la oua. Atentie: lasi piatra de aer sau furtunul pana pe fundul sticlei.
|
 |
|
Din femela se transforma in mascul dar nu si invers. Cauzele sunt in general legate de inactivitatea celuilalt mascul. La xipho chestia asta se intampla frecvent in natura.
|
 |
|
Si nu poate sa-ti ia un tricou de la second-hand cu 10 centi si sa puna produsul in el. Cine crezi ca se uita?
|
 |
|
Velifera am vazut la magazinul din P-ta Moghioros.
|
 |
|
Ca Sandu are dreptate, nu mai are sens sa spun.
De ce acu' 10 ani lumea hranea pestii doar cu pureci uscati si mergea? Pentru ca nu exista alternativa. De ce isi cumpara romanii acum masini straine si acum 10 ani nu-si cumparau?
Cat despre daphnii sunt bune daca de exemplu dai pestilor tubii. Atunci cei de la Sera recomanda ca urmatoarea masa sa fie daphnia. Asta pentru ca are efect laxativ si nu ai surprize.
In rest....
|
 |
|
Cumpara-ti un acvariu de vreo 15-20L, cu un incalzitor, o piatra de aer si un filtru burete. Pune niste plante de plastic: miriophilium, cabomba, etc ca puii sa aiba unde sa se ascunda. Pune femela la fatat in acvariu, cu nivelul apei cam 5-6 cm. Cam asta e pentru inceput. Daca vrei sa reproduci un peste asigura-i niste conditii minime.
|
 |
|
Da. Dupa ce-i pui in apa fulgii se vor inmuia si pot fi rupti de catre pesti. Alt solutie e sa-i dai putin prin rasnita de cafea.
Altceva nu inteleg. Ai zis ca ai luat fulgi nutraline. Ce firma e asta?
|
 |
|
Daca nu are nici un fel de semne exterioare: puncte, pete, etc. atunci se poate sa-l fi ciupit un xipho
|
 |
|
cristi_ionescu_79 wrote:am citit pe undeva ca apa provenita de la dezghetarea frigiderului (cele vechi, care faceau gheata in congelator) ar avea o duritate fff scazuta ....
Asa este. 
|
 |
|
Daca vrei sa reproduci zebre trebuie sa le scoti in alt bazin, cu plasa deasupra fundului, pentru ca-si mananca icrele. Bazinul de reproducere nu trebuie sa aiba substrat ca sa poti supraveghea icrele. Cel mai bine ar fi sa "rasfoiesti" sectiunea de articole de pe site. Ai sa gasesti si despre reproducerea oviparilor.
|
 |
|
La cat de greu va fi de intretinut, mai bine lamuresti proprietarul sa se razgandeasca. O simpla intrebare: Cum sifonezi substratul? Cu o pompa cu care scoti apa din fantana?
|
 |
|
Cam asa e Sidney. Asa ca uitati de purec uscat. Sunt atatea tipuri de hrana incat numai cine nu vrea nu cumpara.
|
 |
|
Daca lumina nu bate pe una din laturile mari ale acvariului(fata, spate) e ok. N-o sa prea ai probleme cu algele. Cat despre pesti, asta e. Or sa reziste pentru ca temperatura va creste treptat, nu dintr-o data, sa faca soc termic. In ceea ce priveste mancatorii de alge, la 80L ia niste ancistrusi.
|
 |
|
Purecii uscati(vezi daphnia) nu au valoare nutritiva. Nu inteleg de ce alegeti solutiile cele mai ieftine pentru un hobby pentru care exista atatea variante?
|
 |
|
Sa fiu sincer, n-am folosit asa ceva. De ce firma e produsa. Daca e o firma de renume, atunci asa e. Nu-si permit ei sa arunce pe piata ceva netestat.
|
 |
|
Eu am vreo 40 de ancistrusi intr-un acvariu si nu ataca deloc echinodorusul. Ma rog. Poate ai tai sunt mai "inventivi". Da-le hrana ca oricaror altor pesti. Invata-i si la fulgi. Cand le dai celorlalti pesti de mancare, vor fi fulgi care or sa cada pe fund si vor fi mancati de ancistrusi. Sera Vipan si Sera Flora sunt recomandati pentru ancistrusi. Daca vrei, da-le castravete maxim o data pe saptamana. Da-le mai bine frunze de salata, oparite putin inainte. Da-le de asemenea mancare speciala pentru ancistrusi, Sera Catfish Chips si Spirulina.
|
 |
|
Filtrarea prin turba miscoreaza duritatea apei. Am senzatia ca miscoreaza putin si PH-ul
|
 |
|
Tetra sau Sera. Au o gama atat de variata de fulgi ca nu stii ce sa alegi mai intai. E pacat sa dai pestilor o hrana proasta.
|
 |
|