[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Mor puii de guppy  XML
Forum Index » Vivipari
Author Message
iulianast
Junior member

IP:

Salutare dragi forumisti !

Ajutati-ma sa-mi salvez puii de guppy, va rog, caci mor pe capete si nu stiu de ce.
Intai i-am tinut intr-un acvariu separat (12 litri) cu piatra de aer, bulbucii aferenti, papa bun (fulgi sfaramati f fin, artemia).
Dupa cateva zile de la nastere au inceput sa moara cate 1-2 in timp (ii am de vreo luna aprox). Dar acum 2 zile (dupa ce i-am tinut 4-5zile in acvariul mare intr-o sticla taiata si agatata de marginea acvariului) m-am trezit dimineata cu 4 pui morti. 4 dintr-un foc. Acum i-am mutat din nou in acvariul mic, singuri. si n-au mai murit. Chiar nu stiu ce sa le mai fac ... am mai ramas cu 4 din 19 si ma tem sa nu moara si astia.
Spuneti-mi va rog, unde am gresit si ce nu le-a placut.
Multumesc.
[Email] [Yahoo!]
Porcu
Faraonu'
[Avatar]

IP:

iulianast wrote:Intai i-am tinut intr-un acvariu separat (12 litri) cu piatra de aer, bulbucii aferenti, papa bun (fulgi sfaramati f fin, artemia).
Fara filtru? Daca da, d-aia cred c-au murit.
Vezi articolele despre ciclu' azotului si o sa te lamuresti.

Poze: smilie ... Poze cu plante
iulianast
Junior member

IP:

Pai filtru am la acvariul mare. La acvariul puilor am avut pompa de aer cu piatra bagata in apa. Iar curatenie le faceam eu zilnic sau la 2 zile cel mult. Dar aia 4 mi-au murit cand erau in acvariul mare - cel cu filtru. Si peste noapte toti 4.
[Email] [Yahoo!]
Porcu
Faraonu'
[Avatar]

IP:

iulianast wrote:dupa ce i-am tinut 4-5zile in acvariul mare intr-o sticla taiata si agatata de marginea acvariului
Pai cum sa traiasca in sticla aia taiata? Ai filtru in acvariu' si pestii erau in sticla .......

Poze: smilie ... Poze cu plante
iulianast
Junior member

IP:

Pai in acvariul mare, am pus o sticla de plastic (PET) taiata la gura si agatata de marginea acvariului. Aceasta sticla are niste gaurele pentru a comunica cu apa din acvariu. Am citit pe forum ca la sticla asta ar trebui facute gaurile mai mari ca sa poata intra si iesi puii dar sa nu poata intra pestii mari. Problema e ca am in acvariu si niste tetra si astia-s rai tare. am dat vreo 2 pui morti la pestii mari si tetra s-au napustit si i-au mancat pe loc. Acum nu stiu ce sa fac. Sa-i pun la loc in sticla in acvariul mare si sa largesc gaurile sau s-i mai tin in acvariul mic ? O alta problema ar fi ca gupoaicele tr sa fete iar si n-o sa mai am loc pentru aia mici mici. Mai am eu un recipient de vreo 5 l dar e rotund si nu vreau sa-i zapacesc.
[Email] [Yahoo!]
viviparu'
Senior member

IP:

Cumpara-ti un acvariu de vreo 15-20L, cu un incalzitor, o piatra de aer si un filtru burete. Pune niste plante de plastic: miriophilium, cabomba, etc ca puii sa aiba unde sa se ascunda. Pune femela la fatat in acvariu, cu nivelul apei cam 5-6 cm. Cam asta e pentru inceput. Daca vrei sa reproduci un peste asigura-i niste conditii minime.

Oare unde vom gasi atatea intrebari pentru cate solutii avem?
[Email]
fish_lover
Member

IP:

ce chestie ...si la mine mi-au facut pusori guppy cand aveam vreo 12 tetra in acvariul mare ...nu stiu cum s-a intamplat ca atunci cand le schimbam apa l-am lovit pe unul din ei (un pui de gupp) si a murit.L-am dat imediat in acvariul mare si tot asa ...au sarit toti teteazonii pe el ...e normal zic eu in fine ...eu de exemplu am tinut cam 35 de pui de guppy in 8-10 l ,nush exact ,si nu au avut nimic ..au ajuns la maturitate
30 dintre ei si mentionez ca le schimbam apa o data la 2-3 zile si nu aveam nici pompa de aer si nici filtru.Defapt am avut doar o pompita intr-un timp dar am luat-o din acvariu pentru ca facea valuri prea mari .

Poate vi se pare ciudat ca au trait da asta e adevarul .Poate au supravietuit pentru ca aveam puse in acvriu niste plante ,pe care le-am pus ca sa le creez si lor un loc de refugiu ,sa le para acvariul mai mare si mai interesant .stiu ca nu e bine cum am procedat da na ..nu aveam alte posibilitati pe moment,insa totul e bine cand se termina cu bine ...

Bafta!!!

WELCOME to FISH land
[Email] [Yahoo!]

Forum Index » Vivipari
Go to: