Message |
|
Nu numai ratele. Si carasii se baga la lintita la greu. Halesc lintita de se sperie gandul
|
 |
|
Sunt alge maronii. Vezi ca sunt articole pe forum despre toate tipurile de alge si metode de combatere.
|
 |
|
E lintita. E crima cu ea. Cam asta e singura metoda de a scapa de ea: culesul manual. Cand mai luati plante din magazin sau de aiurea spalati-le bine inainte sa le puneti in acvariu. Lintita cade de pe ele destul de usor.
|
 |
|
Pentru cei cu acvarii mari donez Vallisneria Gigantea. Tot ce aveti de facut este sa va deplasati pana in Militari-Lujerului, si sa va alegeti singuri plantele.
Robert, tel: 0722 645 632, cu rugamintea dupa ora 18.00
|
 |
|
Se poate scurta, un timp pot functiona ca masculi, dupa care gonopodiul le va creste la loc.
|
 |
|
Revin cu noutati: dupa schimburi de apa repetate pestii se pare ca icep sa-si revina. Le-am administrat si niste Sera Fishtamin ca sa-i vitaminizez un pic. Azi dimineata majoritatea erau voiosi si cu pofta de mancare. Fltrul home-made l-am pus in apa si o sa-l las acolo trei-patru zile. Sper sa nu mai am surprize.
|
 |
|
siliconu` wrote:Pestii tai au suferit o intoxicatie de la silicon, probabil o sa-ti mai moara cativa.Orice lipitura de silicon este toxica.Fa schimburi masive de apa 50-60 % zilnic cateva zile.Lipiturile se lasa la uscat cateva zile intre 3-14 zile (in functie de grosimea lipirii) dupa care se lasa scufundate in apa cateva zile , timp in care se schimba apa zilnic.Deci nici vorba ca in cateva ore sa trantesti un obiect lipit cu silicon intr-un recipient cu vietati.
Vezi, aici am gresit. Nu am stiut ca siliconul pentru acvarii e toxic pentru pesti, nici macar nu am banuit, de unde si faptul ca n-am intrebat inainte.
Schimburi de apa deja am inceput sa fac. Sper ca pestii sa-si revina. Oricum o sa-mi dau seama pentru ca or sa inceapa sa aiba pofta de mancare de dinainte de incident.
|
 |
|
Buretii ia-m cumparat din Obor de la vanzatorii de acvaristica. Cred ca Betta are dreptate in legatura cu siliconul. Trebuia sa am rabdare.
|
 |
|
Si mai e ceva. Am scos filtrul facut de mine si am pus la locul filtrul cel vechi+schimb de apa. Pestii mei, care dimineata erau inebuniti sa le dau de mancare stau acum fie pe fund, fie langa filtru, in coltul acvariului. Nu le arde de mancare de nici o culoare. Ceva s-a intamplat. Asta e clar.
|
 |
|
Salut Betta,
mie mi-a adus nevasta-mea de la servici niste bucati de plastic. E lucios pe suprafete dar mijlocul este oarecum poros. Merge taiat, gaurit, si l-am lipit cu silicon pentru acvarii. L-am lasat 6 ore la uscat apoi l-am pus de proba in acvariu, ca sa vad cum merge. Problema este ca vreo 8 pesti au murit. Sa fie de la plastic? Sa fie de la bureti, care erau noi(i-am fiert in apa)? Sa fie de la faptul ca ar fi trebuit sa las mai mult siliconul sa polimerizeze? Este siliconul toxic, sa zicem, in primele 24 de ore?
N-am nici cea mai vaga idee.
|
 |
|
Salut tuturor,
m-ar interesa si pe mine cam ce tip de material plastic pot folosi pentru a construi un filtru interior cam cum au acvariile Juwel. Ma intereseaza daca a construit cineva si ce tip de material a folosit astfel incat sa nu fie toxic pentru pesti. De asemenea m-ar interesa daca tipul de material plastic poate fi lipit cu silicon pentru acvarii si unde pot gasi in Bucuresti asa ceva.
|
 |
|
As incerca, mos, dar problema este ca cer lumina foarte multa. La mine le-as strica, si e pacat.
|
 |
|
Arata bestial 
|
 |
|
Atata costa si in Obor
|
 |
|
Daca vrei sa ai cativa pui atunci, in primul rand iti trebuie neaparat un acvariu mai mic(10L) in care sa pui frunzele cu icre. Altfel icrele vor fi mancate de catre ceilalti locatari ai acvariului comunitar. Pui frunzele in acvariul mic, le atasezi niste plumb sa stea pe fund, pui apa din acvariul comunitar si un incalzitor ca sa tii apa exact la temperatura pe care o are apa din acvariul comunitar. O pompa de aer si o piatra de aer in acvariul mic, aerare moderata. Unele icre se vor albi. Le indepartezi de pe frunze cu un ac si in 42-44 de ore icrele ar trebui sa eclozeze. Ai sa vezi niste gagalici rotunde mici si cu o codite. Sapte zile le lasi asa, nu te atingi de apa(schimburi, etc). Intr-a cincea zi pui la eclozat niste oua de artemia iar dintr-a saptea zi incepi sa le dai cate putina artemia. A saptea zi este socotita din momentul zilei depunerii.
|
 |
|
Am si eu o femela de xipho care inoata cam la fel. Parerea mea este ca e o problema cu vezica inotatoare. Si femela mea mananca dar inoata la fel de ciudat
|
 |
|
Pune apa din acvariul mare, un incalzitor si un burete bolborositor. Aste e puiernita 
|
 |
|
Daca vrei sa-l faci maternitate n-ai de ce sa ciclezi apa. Pune apa din acvariul comunitar. Si inaltimea coloanei de apa din acvariu maternitate sa fie destul de mica(10-15cm) pentru ca puii sa poata ajunge usor la suprafata ca sa-si umple vezica inotatoare cu aer
|
 |
|
Ce grosime are sticla? Vezi ca ai PM
|
 |
|
Du-te la un pet shop mai serios si cumpara un sac de vata de perlon. e v'o 200.000 ROL si te tine pana te saturi 
|
 |
|