| Message |
|
|
|
Stringy-Moss cat vrei cu potul 2lei
azi am scos o cantitate impresionanta de moss, asa ca voi vinde extrem de ieftin. L-am scos de pe buturugile din imagine si acum se afla in lighean
|
 |
|
|
|
in informatiile producatorului nu se spune ca iti asigura ph de 6,5, nici nu poate spune asa cava pentruca ph depinde de multi alti factori. Insa tot el precizezaza ca a creat acest substrat pentru a micsora valorile apei citez: "Acest substrat, produs într-o proceduri speciale si compus din diferite tipuri de sol ars, are caracteristica de a diminua permanent valori de apa, care sunt importante pentru reproducere. Printre aceste valori sunt duritatea apei (KH) si valoarea pH-ului. Pentru reproducere, o duritate a apei (KH) de 0-2 si o valoare a pH-ului mai mic de 7 sunt de dorit pentru a se evita formarea de amoniu". Practica arata ca red bee sand tine ph in jurul valorii de 6,5( cu toleranta bineanteles)
|
 |
|
|
|
filtrul este din bucati care se unesc intre ele pana ajungi la dimensiunea pe care o vrei. Rolul lui este sa faca apa sa circule prin substrat. Este impropriu spus filtru, pentruca el nu filtreaza el doar ajuta la circulatia apei prin substrat in felul asta mizeriile din substrat si circula colmatarea lui este mai greoaie( sa nu spun imposibila ca nu e cazul. Ca sa imbunatateasc totusi filtrarea, sub acea sita voi pune bio rio. In felul asta voi avea un loc clar in care bacteriile se vor depune si isi vor face datoria. Bio rio si substratul nu se amesteca ele fiind despartite de acel grilaj. Ca totusi mizeria sa se stranga undeva voi folosi si filtrul bolborositor. Amandoua vor fi legate la o pompa de aer. In felul asta cred ca voi avea o filtrare simpla, eficace si ieftina. Am studiat multe modele de filtrare pana am ajuns la aceasta. Exista si varianta filtrelor cascada dar cele ieftine nu au eficacitate, iar cele scumpe sunt prea scumpe.
|
 |
|
|
|
si la ea nu aveai aprindere doaua cate doua?
|
 |
|
|
|
o poza cu lampa?
|
 |
|
|
|
nu numai ca e promitator, dar dimensiunile mari iti da frau liber imaginatiei si lasa multe posibilitati. Ca inceput eu as face ceva cu lemnul ala care e prea pe mijloc. Exista regula punctului focal al acvariului care se afle undeva le 1/3 in stg sau 1/3 in dreapta acvariului si la 1/3 de jos in sus. Bafta mai departe
|
 |
|
|
|
ideea e ca nu poti pune intrerupatoare la neoane. Inrerupatoarele se pun la drosere. De asta e bine sa ai 2 drosere si nu unul. La varianta 4x39w daca ti se arde un neon sau se intrerupe circuitul undeva din orice motiv, nu va functiona nici un neon. Asa la varianta 2x39 ai variante.
|
 |
|
|
|
subscriu: ia 2 drosere, e mai economic cand nu vrei sa le aprinzi pe toate 4, sau daca ti se arde unul macar functioneaza celalalt
|
 |
|
|
|
bravo! Pana la urma l-ai bricolat cum trebuie. T5 o sa te ajute si ca lumina dar si ca cheltuieli avand in vedere ca ele se schimba dupa 1 an si ceva(poate) fata de t8 care la 6 luni gata
e bine ca schimbi incalzitorul cu unul mai mic, asta asa ca design, si daca poti sa pui in filtru altceva decat burete(nu stiu ce ai tu acum)
in rest iti urez sa te bucuri de el!
|
 |
|
|
|
multumesc frumos. Sa stii ca ma intereseaza si pe mine instalatia de osmoza. Daca se poate da-mi si mie amanunte despre ea. Daca ai nevoie de ajutor la creveti sa-mi spui. Si nu in ultimul rand bafta si tie!
|
 |
|
|
|
poze cu primul acvariu. O sa le mai las ceva la uscat si apoi le voi pregati pe toate. In plus vor avea autocolant negru pe spate
|
 |
|
|
|
eu nu as inchide-o pe timpul noptii. As lasa sub o bula pe secunda, dar as lasa-o deschisa sa evit orice risc de buuuuuuuuum
|
 |
|
|
|
ai grija la combinatia substrat-creveti. Unii creveti traiesc la ph 6,5 necesar si plantelor, altii vor ph>7. Substratul recomandat de narcis va tine ph la 6,5 fara co2. Daca pui inert ph va fi ridicat si acolo va trebui sa ai alt tip de creveti
|
 |
|
|
spectacolul bulelor de aer e fantastic, dar...atunci cand e facut de plante, nu artificial
ceva gasit la repezeala ex: http://www.youtube.com/watch?v=wM2zobm8fB8
|
 |
|
|
|
bine ai venit. Sincer sunt multe acvarii reusite pe forum, dar fotografi sunt putini
|
 |
|
|
|
diferenta de pret e nesemnificativa intre cele 2 modele, asa ca ia 25x25
|
 |
|
|
|
ce am gasit eu pe net:
Giesemann Midday T5-39W------------------------------------60 lei
Giesemann Aquaflora T5-39W-------------------------------- 63 lei
Neon acvariu Aqua Zonic Super Sun T5 39W---------------59 lei
Neon acvariu Aqua Zonic Super Tropical Pink T5 39W----69 lei
nu stiu de ce Aqua Zonic ti se par mai ok la pret, dar daca vrei tu sa faci pionierat cu ele e decizia ta
|
 |
|
|
|
Lucian "lumineaza-ne" si pe noi preapacatosii
|
 |
|
|
kirucd wrote:Nu prea am ce sfaturi sa iti dau, voi urmari cu interes threadul.
Sa ai spor!
O zi buna,
Dragos
da-mi voie sa iau asta ca pe un compliment
multumesc
|
 |
|
|
|
Instructiuni de folosire a cartosubstratului: se ia cu una bucata lopata( musai de plastic ca sa nu afecteze proprietatile substratului) pamantul prospat aerisit de cartita, dupa ce am constat prin pipaire si gust ca aceasta a facut tr....eaba mare. Se strange pamant de la mai multe musuroaie ca sa diverisficam calitatea. Se pune totul intr-un sac de transport prevazut cu gaurele de aerisire ca sa nu se abureasca continutul. Se ajunge cu el in cea mai mare graba acasa, pentruca el se foloseste doar cand este cald-fierbintel. Se pune la spalat substratul. O sa constatati ca tot ce este de prisos si fara rezultate stiintifice necesare noua se dizolva in apa si va fi eliminat odata cu aceasta. Pe fundul recipientului vor ramane doar bobitele evidentiate prin amabilitatea si cercetarile colegului nostru Porcu. DOAR ACEASTEA se vor folosi ca substrat in acvariul nostru. Recoltarea acestor bobite va fi facuta doar in noptile cu luna plina atunci cand vor avea efect maxim si nu sunt stafidite. Se repeta operatia de cate ori este necesar pentru a avea in acvariu un substrat ce se ridica la 2/3 din inaltimea acvariului( cercetatile arata ca acest substrat poate fi folosit la aceasta adancime timp de 10 ani fara a fi nevoie a-l schimba). Si acum spor la treaba si duceti-va repede sa cumparati din lopetile de plastic ce au ramas nevandute dupa dezapezire. Succesuri nebanuite!
|
 |
|
|