| Message |
|
|
|
salut, daca esti acasa si poti trece pe langa Terra Parc vino sa-ti dau niste Ludwigia Repens. Am cateva fire care te vor ajuta mult in acvariu
|
 |
|
|
|
sticla e cea mai ieftina parte a unui proiect. Spun asta asa mai incet sa nu ne auda cei in drept si sa-i mareasca pretul. Sticla a fost 500 ron si cantuitul 600 si ceva, si am renuntat la el. Filtrarea e simpla si eficace: filtru de substrat, bio-rio sub el si burete bolborositor
|
 |
|
|
Tonelson wrote:Salut pot inlocui substratul pentru plante cu pamant pentru flori ?
si pentruca pamantul de flori vine intotdeauna cu ingrasamant in el, va dati seama de ce "tubifex giganticus" beneficiaza pestii? Nu le mai cumpara mancare vreo 3 ani de acum incolo
|
 |
|
|
|
pare din ciclul ce-are altul si n-am eu
|
 |
|
|
|
multumesc Dragos. Acum catva timp cineva ma sfatuia: "Cand vrei sa faci ceva povesteste despre ceea ce vrei sa faci prietenilor tai daca vrei sa-ti mearga bine. In felul asta nu vei fi niciodata singur, prietenii te vor ajuta cu ideile lor, iar de rezultate ne vom bucura cu totii"
'
|
 |
|
|
|
multumesc de idee koala. Eu de problema asta m-am lovit acum catva timp cand aveam un capac se sticla la un acvariu de 25l si fiica mea se sprijinea de acvariu ca sa vada ea mai "bine". Atunci am lipit pe partea interioara a capacului acvariului niste tampoane tronconice de silicon de la tamplarie. Problema acelor tampoane e ca se dezlipeau in timp si se ingalbeneau. Acum asteapta sa fie lipite 60 de buc de straifuri de sticla de 2x2. Ma mai gandisem sa pun aceste straifuri si pe geamurile laterale ca sa se opreasca capacele in ele daca aveau de gand sa o ia la vale. Problema aici era ca nu pot fixa exact in acelasi loc straifurile, si in caz de zapaceala nu pot schimba un geam de la acvariu la altul. Asa ca voi lipi straifurile doar la capace. Straifurile ma asteapta cumintele in cutia de mai jos
|
 |
|
|
|
multumesc. Multi se confrunta cu aceasta problema: condensul. Noi avem probleme cu un acvariu in camera, dar 10 sau mai multe? Am curatat acum capacele pentru un acvariu si am facut poze ca sa vedeti exact cum vin
|
 |
|
|
|
vrei sa zici"profi"? Spuneam ca ele sunt gandite sa fie practice in primul rand. Multi se confrunta cu problema condensului pe timpul noptii. Datorita inclinarii date, apa nu va ramane pe capac ci se va scurge inapoi in acvariu. Iar cotele geamului din fata si colturile lateralelor sunt facute la aceeasi inaltime, pentruca daca voi vrea vreodata sa le schimb aspectul si sa le pun capac, asta nu va fi o problema pentru mine
|
 |
|
|
|
astazi am terminat de lipit si acvariile. Acum sunt puse la uscat. Timp de executie: 3 ore. Silicon consumat: 2 tuburi. La capace am pus 1/3 dintr-un tub de silicon transparent. Acvariile au lateralele trapezoidale pentruca pe ele vor veni capacele( 3 capace mai exact de 2 dimensiuni) care sunt puse oblice facand ca apa de pe ele sa se scurga inapoi in acvariu. Latura din spate este mai mica in inaltime decat cea din fata deoarece prin spate se va face alimentarea acvariilor
|
 |
|
|
sincer? si eu l-am intrezarit dar nu am vrut sa dau apa la moara. Dar acum zarurile sunt aruncate si manusa ridicata
|
 |
|
|
|
nu stiu ce filtru ai, dar mai poti regla debitul din robinetul pe retur, daca nu are robinet poti monta tu unul. Sau mai poti pune un furtun mai larg la retur( cu adaptoare de la mic la mare)
|
 |
|
|
|
l-am trecut pe lista de cheltuieli
|
 |
|
|
|
cunosc discutia pe tema sulfatului de aluminiu si stiu ca era pus in discutie( de Dragos parca) acest filtru, dar nu am retinut daca el elimina sulfatul de aluminiu
|
 |
|
|
|
deocamdata singurul lucru de care imi e teama e sulfatul de aluminiu. Pentru celelalte probleme de apa am cumparat filtru cu carbune activ si ioni de argint. Probabil in curand voi lua si o instalatie de osmoza
|
 |
|
|
|
sincer pana acum nu mi-am dat seama cata munca poate fi la atatea acvarii. Ma asteptam sa fie mai usor, dar nu este deloc asa. De azi de dimineata nu am facut altceva decat sa izolez geamurile. Abia acum mi-am permis sa ma asez si sa scriu cateva randuri. In toata munca asta sustinuta de pasiune se invarte cu insistenta pretentia mea ca totul sa iasa foarte bine. Atunci cand iese un acvariu din mainile mele, calitatea trebuie sa depaseasca nivelul de fabrica( si acolo se lucreaza cu scule, nu gluma). Intotdeauna am cautat sa perfectionez lucrurile, sa iasa foarte bine. Niciodata nu mi-a placut expresia: las ca merge si asa. Au fost cateva geamuri care le-am desfacut de cateva ori, pentruca din cauza oboselii banda nu era pusa suficient de drept, si le-am refacut pana au iesit asa cum am vrut eu. Fiecare acvariu are cate 3 capace( asta pentru mentenanta) si fiecare capac are cate un maner. Inmultiti toate astea cu 10 si sa vedeti ce iese. Toate a trebuit sa le izolez. Sunt obosit pana peste poate, dar fericit ca am terminat etapa asta si ca maine ma apuc de lipit.
|
 |
|
|
|
dupa o zi si jumatate de munca sticla este pregatita pentru lipire. Am muncit ceva la izolat geamurile dar voi castiga la curatarea de silicon
|
 |
|
|
|
si gasesti spanac congelat la market
|
 |
|
|
|
totusi eu l-as scoate din acvariu si l-as izola. Gandeste-te ca dintr-un peste bolnav sau mort mananca ceilalti pesti si boala se poate transmite
|
 |
|
|
nu stiu cum ai procedat la mutarea lor, dar cand ai asemenea situatii se scufunda un vas de plastic in bazin, se pun icrele in el si apoi se muta cu totul in celalalt bazin. Ele nu trebuie sa vina in contact cu aerul. Si acum daca din ele nu mai ies pui macar o salata de icre poti sa faci
|
 |
|
|
|
tot e bine ca ai gasit o solutie. Important este cat ruginesc suruburile, sa nu afecteze parametrii apei
e chiar important sa deschizi un jurnal ca sa invete si altii din el
|
 |
|
|