[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: scorpionul
Forum Index » Profile for scorpionul » Messages posted by scorpionul
sunt solutii speciale pentru curatat siliconul. Gasesti si la noi, dar usor stergi spatula si cu hartie igienica. Solutia e scumpa si daca nu lipesti multe acvarii nu prea se merita investitia
asteptam si pe maestrul porc cu o parere
si aici ai un exemplu de acvariu facut cu cap, exact la dimensiunile tale

http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/10905.page

parerea mea este ca sub sticla de 12 si fund dublu riscul este foarte mare. Eu unul nu l-as tine in casa. E posibil sa tina, dar cu ce risc? Nu se pune problema ca se indoaie fundul, dar presiunea la 60 cm inaltime si la o asemenea lungime este mare rau. Deci de la mine vot negativ
am inteles. Credeam ca iti vine geamul de la Buc. Au mai fost si altii interesati de modalitate de ambalare si plata si nu am stiut ce sa raspund
cristal brad are sediu si la tine in Constanta? daca nu sunt curios cat e transportul
da la canistrele externe ma refeream( fiecare cu problema de care s-a lovit). Oricum la capac vor fi multe de spus
la aplicarea intariturilor superioare spate trebuie sa se tina cont de locul pe unde intra furtunurile, astfel incat iataritura sa fie mai scurta decat lungimea interioara a bazinului. La capac aceeasi treaba, trebuie decupat loc pentru furtune
ideea este sa fie si calcaros, si sa nu fie foarte fin ca sa nu se imprastie prea tare cand se joaca pestii prin el
dar de pe malul marii nu merge?
ma alatur lor: fara scoica si fara plastice in acvariu. Ma gandesc ca m-as duce in gradina botanica si acolo incep sa imi prezinte plante de plastic. Cred ca m-as simti ca la Antipa. Ideea este ca plantele naturale au un efect benefic direct asupra pestilor, pe cand plasticele? Mai mult tipul ala de scoica e prezent in acvariile marine iar tu ai unul de apa dulce, ceva nu se pupa. Intelegi acum? Bineanteles ca noi te sprijinim cum credem ca ar fi mai bine, dar decizia de a face este in mainile tale
si eu
cu placere. Sa stii ca nu e nevoie de prea mult moon light. Eu de ex am pus 4 buc de cate 3 leduri in 4 zone diferite ca sa acopar toata lungimea acvariului. In schimb am tras fire diferite la ele ca sa le pot aprinde cate 2 sau toate 4 daca vreau. E frumos dar nu trebuie sa ai lumina prea puternica, ne place noua dar pestii si plantele trebuie sa se odihneasca
daca tu vara folosesti incalzitoare, nu ai de ce sa pui coolere. Acestea nu le folosesti decat la racire. In schimb poti pune moonlight
o sa fie ok cu conditia sa nu o ridici prea mult. Nu uita ca t5 bate pana la 60 cm adancime, dar pe masura ce se uzeaza bate din ce in ce mai putin. Sunt persoane care sustin ca o lampa t5 isi pierde intr-un an de zile cam 50% din putere. Mie vara mi se ridica temperatura in acvariu la 30-32 grade si am avut nevoie neaparata de coolere de racire. Dezavantajul loe e zgomotul de care nu am putut sa scap. Si mai mult, stand nefelosite un timp, apa le ataca si haraie pana isi intra in turatie
multumesc Lucian. Acum urmeaza o perioada de bibilire si finalizare a acvariilor, pentruca nu pot face mare lucru pana nu e gata standul. In principiu standul ar trebui sa fie gata intre 1-15 martie. Cu cat mai repede cu atat ma bine. Intre timp am achizitionat toate celelalte: filtre, substrat, bureti
a mea era un pic mai patratoasa si le-am pus in dreptul fantelor de aerisire la interior(nu se vedeau pe dinafara decat suruburile de prindere). Ventilatoarele erau de 40x40 si dupa ce le-am montat pe toate 4(doua intrare doua iesire) am constatat ca era prea mare fluxul de aer in interior asa ca am scos unul din ele. Lampa mea a ajuns la narcis la Pitesti si daca vrei poti sa il rogi pe el sa faca o poza la exteriorul lampii
am vazut lampa. Ma mir ca la banii astia nu i-au pus 2 drosere. Eu cred ca ai loc pentru ambele drosere. Mai intai desfa lampa( nu patesc plantele nimic daca stau intr-o zi fara lumina), vezi ce posibilitati ai si apuca-te de treaba. Eu la o lampa asemanatoare i-am pus si coolere de racire inauntru si moonlight)
imi place: un mess la mine unul la tine. Bafta si tie !
nu stiu ce sa spun. Trebuie sa-l am in mana ca sa-l vad mai indeaproape. Greu de evaluat ceva ce nu ai vazut niciodata. Eu am mai invatat de la cineva ceva: unul din dezavantajele filtrului , este ca mancarea este trasa destul de repede in filtru din momentul in care o pui in acvariu. La buretele bolborositor mancarea se lipeste de el si crevetii se pot hrani in continuare. Daca ai un filtru care trage tot, o mare parte din mancare se pierde si se strica in filtru. Altii au mers pe varianta opririi filtrului pe timpul hranirii. Eu nu pot folosi aceasta varianta deoarece in general mancarea crevetilor e facuta sa descompuna mai lent. Asa ca...e de studiat

Forum Index » Profile for scorpionul » Messages posted by scorpionul
Go to: